Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu corector de ton încorporat

zal

Postări Recomandate

• Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Mie mi se pare în regulă, arată frumos. La legături, masa trebuie luată numai de la un singur cablu ecranat, de la unul din canale, sau mai bine cu un fir direct la masă, încearcă oricum, principalul e să nu faci o buclă de masă. Colegul hades12345 a descoperit unele detalii legate de asta. Sigur că diferă de la un amplif la altul.

Personal nu aş fi pus puţometrii pe cablaj, din considerentul că toleranţa celor din comerţ e mare şi poate trebuie să schimb diverşi pînă nimeresc unii apropiaţi... poate aş fi folosit comutatoare duble cu 11 poziţii şi cîte 10 rez cu 1%. Aş mai fi pus comutatorul ton/liniar pe placă şi cond electrolitic l-aş fi pus mpp, mkt (e mai mare dar merită).

Link spre comentariu

Înseamnă că foloseşti piesele ptr impedanţa de 47k a amplifului, dacă ai nevoie de 10uF. Nu găseşti să pui 6,8+3,3uF, sau cîte 2x4,7uF? Dacă ai cond electrolitici foarte buni îi poţi folosi.Comutatoare nu am ideie de unde, există unele prin comerţ, dar nu atît de mici şi cu 12 poziţii, nu 2x12, trebuie meşterit puţin la ele. Se pot uni ultimele 2 contacte dinspre minim, de exemplu, în ideia că chiar dacă ajungi acolo să nu întrerupi ''puţometrul'', să fie 2 poziţii identice ca funcţie, mai ales că de obicei se stă cu reglajul spre maxim, nu spre minim.

Link spre comentariu

Salut la toata lumea

Si eu m-am lovit de problema cu brumul, cum spune domnul zal am observat , o imbunatatire considerabila a auditiei , dupa ce am separat masele celor doua amplifuri , am facut corectorul in bucla , si dupa ce am citit pe forum postul domnului "stereomaster" de aici ,http://elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=54011&start=135, am incercat sa aplic cele spuse in acel post , asa ca am intreupt traseul de masa de pe cablajul corectorului , am sectionat traseul de cupru (pisele sunt pe acelasi cablaj pentru ambele canale, ) si am tras fire separate de masa exact din locul de placa corespunzator cu condensatorul de 100 micro din reactia negativa

Si potentiometrul de volum ( a se citi putzometru !! e totusi schema domnului zal) , tot separat are masa (conteaza si de unde se ia masa pentru potentiometru (putzometru ...uf) trebuie tatonat , in aceste conditii brumul a disparut cu totul , si auditia e mullt mai placuta (stiti chestia cu cioara care-si lauda puiul ) .

Mai pe scurt ampliful meu are traseul celor doua mase separat , si se uneste doar la mufa de intrare !!

Trebuie spus ca eu am doua trafuri ,si ca se prea poate sa nu dea aceleasi rezultate la alte amplificatoare insa ar trebui incercat si la montajele cu un singur traf , ma bucur daca am ajuta si eu cu ceva la acest amplif in rest bafta la toata lumea

mely te pot ajuta cu conzi aia de 10 micro nepolarizati mks, mkp de care vrei da-mi un pm

Link spre comentariu

Buna ziua.Am facut rost de un potentiometru si doua comutatoare rotative cu 11poziti pentru corectorul de ton. Este bun potentiometru acesta pentru volum? Am sa pun si poze cu comutatoarele rotative. http://img405.imageshack.us/img405/1020/imgp1780q.jpghttp://img703.imageshack.us/img703/2614/imgp1781.jpghttp://img714.imageshack.us/img714/3566/imgp1783z.jpg

salut am inteles ca ai optat pentru varianta amplifului cu impedantza de 50k ,potentiometrul de pe intrare ar trebui sa aiba 100k logaritmic , asta al tau are 250k , optim ar fi 100k icon_jook
Link spre comentariu

Totuşi după notaţie e liniar, nu logaritmic, dacă vrei să-i modifici curba trebuie să legi cîte o rez în paralel între cursor şi masă, rămîne doar s-o calculezi după regula de la rez în paralel, să-ţi alegi o valoare cu cursorul la maxim cît mai potrivită, de exemplu 100k. Nu va ieşi o curbă ideală, dar vei putea folosi puţometrul.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări