Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu corector de ton încorporat

zal

Postări Recomandate

Da am schimbat si eu rezistenta de 330 de ohmi , pe langa ca are fasait destul de mare , si inaltele suna cam metalic , hmm , deja aduce cu chestia din debara , sitemul 5.1, parerea mea ca valorile pieselor de pe schema domnului zal sunt cele mai bune .... din nou trebuie sa mentionez : conform cu urechea subsemnatului !!! . Acum nu inseamna ca nu se poate modifica piesele dupa bunul plac al fiecaruia , Auditi cat mai placute

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Posted Image

As mai avea cateva intrebari:

1 grupul de rezistente 4.7k si 47k ce regleaza amplificarea tonurilor nu poate fi inlocuit cu un semireglabil pt reglarea convenabila a amplificarii corectiilor?

2 daca condensatorii determina frecventa la care opereaza corectia, atunci rezistoarele(6.8k si 1.3k) din capatele potentiometrelor ce influenteaza?

Link spre comentariu

1. De fapt aia e profunzimea, efectul corecţiilor. În principiu se poate, dar ptr a nu avea surprize, e bine să pui rez la capete, ca să limitezi plaja de reglaj, de exemplu pui un semireglabil de 20...25k înseriat cu 2,2k şi 22k, fiecare spre capătul corespunzător.2. Orice corector tip Baxendall foloseşte acele rez, ele realizeză filtrele împreună cu condensatorii, puţometrul doar se deplasează între filtrul care atenuează şi cel care oarecum amplifică (asta foarte simplist explicat, pe înţelesul maselor largi, populare).

Link spre comentariu

well am incercat varianta cu semireglabilul dar nu e ce caut eu. parca se mareste amplifcarea si preactic n-am rezolvat nimic : se amplifica basul dar odata cu el si restul frecventelor.Asa ca am scos de la naftalina vechiul picup RFT si am ramas uimit de cum suna boxele conectate la el, efectiv basul parca era atenuat pe amplificatorul diy.E posibil sa fie un sunet "manelistic" desi cam ciudat pe vremea aia stiam ca se faceau lucruri decente. In fine ideea e ca as vrea sa reproduc acest tip de sunet si pe amplificatorul diy.Am incercat sa iau semnal de la iesirea de casti a picup-ului si sa il bag in amplifcatorul meu.Parca s-a mai imbunatatit situatia dar nu atat de notabil : ma gandesc ca ar fi 2 posibilitati: neadaptare de impedanta ampliful are probleme in redarea frecventelor joase.Din pacate n-am mai apucat sa testez cu un generator de frecventa sa vad daca sunt atenuari sensibile urechiometric la ampliful diy.E posibil toata treaba sa fie doar din corectorul de ton?Picupul nu are marcat decat cifre de la 1 la 10 pt reglajul bas/inalte de unde deduc ca decat ar amplifica bassul/inaltele?Corectorul de la picup sa aiba +18 db vs 10db de la cel diy?Am gasit si schema picup

Link spre comentariu

+/-10dB era corecţia originală, la diverse sugestii, acum e mai accentuată cu cîţiva dB, prin modificarea valorilor iniţiale la rez de care e vorba mai sus.Ca să accentuezi mai mult şi să păstrezi amplificarea cam la fel, trebuie să măreşti puţin rez dintre intrarea inversoare şi cond dinspre masă.Un bas mai slab poate fi de la cond de intrare, dacă are o valoare mai mică. Încearcă cu 10uF.Ampliful pick-up-ului nu are corecţie RIAA, în schimb are un puţometru de volum cu 3 prize ptr corecţii fiziologice continui.Poate valorile reţelei Baxendall sînt optimizate RIAA.

Link spre comentariu

am incercat sa pun inca un cond de 10uf(tot nepolarizat,poliester) in paralel cu cel de pe intrare,nu prea se simte.Cred ca , corectorul de la picup are amplificare foarte mare sau corectorul diy are amplificarea mica.Sau corectorul de la picup e centrat pe alta frecventa , desi ma indoiesc ca ar avea un efect atat de mare.Nu stiu cum sa explic: pe picup legat la aceasi sursa boxele coboara mult mai mult in frecventa, parca as adauga un subwoofer ca sa zic asa.Nu-mi dau seama daca corectorul picupului doar amplifica fara sa atenueze ; adica centrul cursei sa fie ton neutru.

Link spre comentariu

well am incercat varianta cu semireglabilul dar nu e ce caut eu. parca se mareste amplifcarea si preactic n-am rezolvat nimic : se amplifica basul dar odata cu el si restul frecventelor.

Asa ca am scos de la naftalina vechiul picup RFT si am ramas uimit de cum suna boxele conectate la el, efectiv basul parca era atenuat pe amplificatorul diy.

E posibil sa fie un sunet "manelistic" desi cam ciudat pe vremea aia stiam ca se faceau lucruri decente. In fine ideea e ca as vrea sa reproduc acest tip de sunet si pe amplificatorul diy.

Am incercat sa iau semnal de la iesirea de casti a picup-ului si sa il bag in amplifcatorul meu.

Parca s-a mai imbunatatit situatia dar nu atat de notabil : ma gandesc ca ar fi 2 posibilitati:

neadaptare de impedanta

ampliful are probleme in redarea frecventelor joase.

Din pacate n-am mai apucat sa testez cu un generator de frecventa sa vad daca sunt atenuari sensibile urechiometric la ampliful diy.

E posibil toata treaba sa fie doar din corectorul de ton?

Picupul nu are marcat decat cifre de la 1 la 10 pt reglajul bas/inalte de unde deduc ca decat ar amplifica bassul/inaltele?

Corectorul de la picup sa aiba +18 db vs 10db de la cel diy?

Am gasit si schema picup

Atentie !!!!! am deschis schema de la picupul ala al tau , pai ala are corectie loudnes , se prea poate sa ai basi aia de la corectia aia , poti adapta si tu ceva asemanator , ma refer la loudnes

sanatate maxima la toata lumea

Link spre comentariu

pai eu cred ca ar trebui sa iei semnal de pe amandoua , si sa faci o comparatie , si ne spui si noua rezultatul , binenteles doar daca se poate (scuze , eu ma gandeam sa aplici semnal din picup in ampliful diy , dar e o idee buna sa sari fiziologicul , dar totusi eu as incerca sa bag semnal in amplif din corectorul ala de ton , si de pe c611 si 618 , si ar trebui sa fie o diferenta , bafta ) totusi vecini mei zic ca basul e destul de tare cu corectorul lui zal , daca pun unul separat e deja prea mult (pentru vecini binenteles )sanatate la toata lumea

Link spre comentariu

Cred că depinde mult şi de tipul de muzică ascultat şi de calitatea boxelor. Aveţi voie să vă jucaţi cu valorile pieselor din corector, după gustul fiecăruia, mie mi-e greu să simulez orice modificare.

Link spre comentariu

Cred că depinde mult şi de tipul de muzică ascultat şi de calitatea boxelor. Aveţi voie să vă jucaţi cu valorile pieselor din corector, după gustul fiecăruia, mie mi-e greu să simulez orice modificare.

:da , cred si eu la fel amplificatorul impreuna cu boxele definesc calitatea sunetului , in rest poti face , daca ai timp si bani , orice modificari vrei , personal am folosit si un corector pe integrate , cu trei cai , am renuntat la el si am aplicat corectorul in bucla al domnului zal , avantajele sunt nete si clare , corectii ok , zgomot inexistent , piese supect de putine , rezultatul .... super ok , Acum poate nu se supara domnul zal si ne spune daca nu cumva a construit ampliful special pentru Rammstein , parca pe amintita formatie are basi mai puternici :rade: , binenteles glumeam Multumim domnule Zal :aplauze poate ne sugerati si un peack level , cred ca ar fi ceva "cool" doar asa de fitze
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări