Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu corector de ton încorporat

zal

Postări Recomandate

O nouă îmbunătăţire, posibilitatea modificării frecvenţelor de reglaj cu aproximativ o octavă în plus la joase şi înalte prin deschiderea simultană sau separată a comutatoarelor K1,2. Schema e ptr impedanţa de 100k dar se poate modifica proporţional ptr celelalte variante.

Posted Image

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 1 lună mai târziu...

dupa ce-am discutat cu domnul ZAL pe mp, in privinta modificarii etajului final de la amplificatorul electromures sa foloseasca trnzistori complementari in loc de cei 2 tranzistori npn

acum vreau sa ii adaug si acest corector de ton, si dupa cum am analizat schema, ar veni ca mai jos:

(astept o lamurire, daca e ok sau nu)

Posted Image

Link spre comentariu

E aproape bine, cu mici corecţii. Ţi-aş recomanda să faci întîi ampliful normal, îl reglezi, etc. Doar să pui rez de 47k de la intrarea inversoare pe cose sau pini şi ulterior o înlocuieşti cu montajul corector de ton. Condensatorul paralel cu acea rez e trecut cu valoarea maximă acolo, poţi să pui şi mai mic. Masa ptr corector se ia tot de la amplif, prin cablul ecranat care face legătura între ele.La corector, ai o rez notată cu 39-47k, ptr că e mai greu de găsit una de 43k. Pui ce valoare găseşti.Ai mai putea să pui un cond de minim 0,1uF în paralel cu dioda zener.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Puteam să fac pariu... bine că s-a rezolvat, dacă totuşi ai impresia că sensibilitatea e prea mare şi ampliful ajunge repede la volumul maxim, mai poţi micşora amplificarea mărind R31 la 1,8... 2,2... 2,7k... 3,3k.

:freaza: multumesc , acum merge chiar bine , nu credeam ca o sa se auda asa de bine ... daca o sa fie nevoie am sa fac si acele schimbari , sper sa nu fie nevoie :dans:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări