zal Postat Octombrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 9, 2010 O nouă îmbunătăţire, posibilitatea modificării frecvenţelor de reglaj cu aproximativ o octavă în plus la joase şi înalte prin deschiderea simultană sau separată a comutatoarelor K1,2. Schema e ptr impedanţa de 100k dar se poate modifica proporţional ptr celelalte variante. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 24, 2010 Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Bravo Bravo Bravo Link spre comentariu
zal Postat Octombrie 24, 2010 Autor Partajează Postat Octombrie 24, 2010 Mersi Victor, aşa ceva ai şi în ampliful tău Technics SU-7300. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 dupa ce-am discutat cu domnul ZAL pe mp, in privinta modificarii etajului final de la amplificatorul electromures sa foloseasca trnzistori complementari in loc de cei 2 tranzistori npn acum vreau sa ii adaug si acest corector de ton, si dupa cum am analizat schema, ar veni ca mai jos: (astept o lamurire, daca e ok sau nu) Link spre comentariu
zal Postat Decembrie 1, 2010 Autor Partajează Postat Decembrie 1, 2010 E aproape bine, cu mici corecţii. Ţi-aş recomanda să faci întîi ampliful normal, îl reglezi, etc. Doar să pui rez de 47k de la intrarea inversoare pe cose sau pini şi ulterior o înlocuieşti cu montajul corector de ton. Condensatorul paralel cu acea rez e trecut cu valoarea maximă acolo, poţi să pui şi mai mic. Masa ptr corector se ia tot de la amplif, prin cablul ecranat care face legătura între ele.La corector, ai o rez notată cu 39-47k, ptr că e mai greu de găsit una de 43k. Pui ce valoare găseşti.Ai mai putea să pui un cond de minim 0,1uF în paralel cu dioda zener. Link spre comentariu
lorik199 Postat Decembrie 1, 2010 Partajează Postat Decembrie 1, 2010 am priceput, amplificatorul il voi face in vacanta de iarna, momentan sunt solicitat destul de mult de scoala(perioada cu teze)intre timp sa proiectez un cablaj micut, pt ca si carcasa e mica Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 gata l-am terminat si eu corectorul , recomand ,este super ok , inca odata domnul Zal ne da lectii , corectorul este aplicat unui amplificator care tot dansul la propus la rubrica proiectul meu amplificator de 100 wati , http://elforum.info/viewtopic.php?f=205&t=38151 Link spre comentariu
zal Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Mulţumesc, deci încă un constructor mulţumit. Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Mulţumesc, deci încă un constructor mulţumit. nu am crezut pana nu am auzit ,,, jos palaria :aplauzedar acum am un potentiometru de 50k pe intrarea amplifului , si volumul urca prea abrut sa-l schimb cu unul de 100k , ce ma sfatuiti ??? Link spre comentariu
costy Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 vezi sa fie logaritmic nu liniar.Trebuie sa fie notat cu A ex: A50k sau 50kA Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 vezi sa fie logaritmic nu liniar.Trebuie sa fie notat cu A ex: A50k sau 50kApotentiometrul este logartmic notat cu A , dar cred ca semnalul este prea mare , ma gandeam ca punand unul de o 100k A , o sa fie mai ok Link spre comentariu
zal Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Să nu fie din comerţul chinezesc, că pe astea scrie orice, doar cînd îl iei la puricat afli ce are înăuntru. Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Să nu fie din comerţul chinezesc, că pe astea scrie orice, doar cînd îl iei la puricat afli ce are înăuntru.chinezul tot chinez , am inlocuit potentiometrul , si binenteles ca ala vechi nu era , desi era notat cu A , logaritmic , asta merge perfect Link spre comentariu
zal Postat Februarie 5, 2011 Autor Partajează Postat Februarie 5, 2011 Puteam să fac pariu... bine că s-a rezolvat, dacă totuşi ai impresia că sensibilitatea e prea mare şi ampliful ajunge repede la volumul maxim, mai poţi micşora amplificarea mărind R31 la 1,8... 2,2... 2,7k... 3,3k. Link spre comentariu
hades12345 Postat Februarie 5, 2011 Partajează Postat Februarie 5, 2011 Puteam să fac pariu... bine că s-a rezolvat, dacă totuşi ai impresia că sensibilitatea e prea mare şi ampliful ajunge repede la volumul maxim, mai poţi micşora amplificarea mărind R31 la 1,8... 2,2... 2,7k... 3,3k. multumesc , acum merge chiar bine , nu credeam ca o sa se auda asa de bine ... daca o sa fie nevoie am sa fac si acele schimbari , sper sa nu fie nevoie Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum