Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu corector de ton încorporat

zal

Postări Recomandate

Tot ce s-a scris aici e corect, nu prea am ce să adaug. Sigur că apar diferenţe între o realizare şi alta, mai ales că sursele de semnal sînt atît de diferite, nu mai comentez diferenţele dintre amplifuri şi boxe. Se mai pot bibili piesele din reţea după urechea fiecăruia, nu e interzis. S-ar putea înlocui puţometrii antilogaritmici cu comutatoare cu 11 poziţii şi cîte 10 rezistenţe alese ptr a simula curba respectivă.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ai dreptate domnule zal! Am mai bibilit eu pe la corector, am incercat diferite valori la condnsatori si acum imi place cum se aude. Mai ramane sa rezolv cu potentiometrii, trebuie sa ii schimb musai ca am unul defect. Poate fac rost de comutatoare si atunci ii fac antilogaritmici ca sa fie treaba buna. Multumesc de ajutor deocamdata! Tot respectul din partea mea pentru efortul depus!

Link spre comentariu

Din pacate nu s-a rezplvat problema asta. Cred ca asta o sa o rezolv cand imi fac potentiometrii din comutatoare cu rezistente. Condensatorii am tot schimbat pana mi-a placut cum suna. Degeaba pui ca minerebuie sa pui dupa cum iti place tie. Modifica valorile, pui mai mari, mai mici pana iti place cum suna.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Da, fiecare şi-a mai aranjat din valori să-i sune cum îi place, eu prefer sunetul mai puţin accentuat, depinde mult şi ce boxe foloseşti.Singura problemă ar fi fost cu R17,18 şi C8 care formează un filtru T, însă în reţeaua ce se poate adăuga, cond de separare de 22uF face cam acelaşi lucru, împreună cu piesele din jurul lui. Atenţie că Leach nu are cond pe intrare, deci sursa de semnal trebuie să aibă unii buni pe ieşire, ca să nu scape tensiune continuă (mkt, mkp, mpp, mks... etc, exclus electrolitici). E ce se numea prin anii 80 ''dc amplifier''.Înainte de a te apuca de vre-o modificare, asigură-te că ampliful e bine reglat şi funcţionează corect. Citeşte şi paginile din urmă. :da

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • 1 lună mai târziu...

Sigur că e tot un circuit Baxendall, doar că e ''întors pe dos'', amplifică tonurile cînd cursoarele se apropie de masă şi atenuează cînd se depărtează de masă. Aşa fac toate cele de tipul acesta, folosite în bucla de amplificare.Schema aceea nu am făcut-o, nu ştiu ce calităţi are. Dacă vrei, îţi pot adapta la 7294 schema folosită de mine în acest subiect. Îmi trebuie doar detalii cu privire la rez de la intrare şi bucla de amplificare, cele care determină impedanţele amplifului.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări