Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu corector de ton încorporat

zal

Postări Recomandate

Din pdf-ul circuitului, impedanţa de intrare/bucla de reacţie (amplificare) e de 20kOhmi, asta nu înseamnă că e bătută în cuie. Totuşi, fiind un amplif existent, e bine să-i laşi aşa impedanţele. Evident că cele mai apropiate valori de puţometri sînt de 22 sau 25kOhmi. Restul valorilor din corector se dimensionează după valoarea puţometrilor. Am să-ţi fac o schemă cu valorile.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca se poate modifica impedanta amplificatorului, pentru a putea folosi potentiometri de 100k o modific,pentru ca am potentiometrele deja.Daca nu merge cumpar altii numa sa gasesc ceva calumea nu chinezisme ordinare.Multumesc domnule zal, cand aveti timp ca nu ii graba mare.Edit: Daca modific amplificatorul cu valorile componentelor cum este in pagina anterioara si folosesc schema de acolo nu merge?Ca sa nu mai munciti si dumneavoastra domnule zal.Cum calculez impedanta de intrare a amplifului?

Link spre comentariu

Multumesc frumos! Fac o bere! Ideia este ca eu am deja potentiometre din alea rectilinii sau cum sor numi,nu din alea rotative, si am dat o cautare si nu prea sunt la valoarea de 22-25k.Am gasit doar 10-50-1ook, asta asa la o cautare sumara. Am sa folosesc schema din pagina 11, de fapt valorile componentelor din schema. Multumesc inca odata!

Link spre comentariu

Atunci modifică ptr 50 sau 100k, valorile le găseşti în schemele din urmă.Ca o recomandare: fă întîi ampliful să meargă fără corector, abia apoi cînd eşti mulţumit, adaugi şi corectorul. Atenţie la intrare, se foloseşte neapărat şi un cond ceramic la masă.

Link spre comentariu

Chiar asta aveam in plan,sa il fac intai amplificatorul si dupa sa ii pun corectorul.De fapt amplificatorul este gata doar sa il modific. Am sa ii pun si condensatorul ceramic la intrare.Inductanta de pe iesire ajuta la ceva, ca am loc pe cablaj sa o pun si nu imi este greu sa o fac?

Link spre comentariu

Am reusit astazi si am facut o proba la corectorul de ton. Ce mi-a placut este ca nu se aude absolut nimic in boxe, parca nici nu ar fi conectata.Ce nu imi place este ca pana la trei sferturi din cursa la potentiometri nu prea are efect, iar ultimul sfert sare brusc.Am pus potentiometre liniare cum am citit pe aici ca se pune, ca antilogaritmice nam. Alta buba ar fi ca dacul meu cu pcm2704 nu poate sa bage semnal in lm3886. Chiar si cu rezistenta de amplificare de 1k deabia auzeam ceva muzica si aia fara bas.Cu placa de sunet interna de la leptop este ok, am putere destula. A si basul parca este prea putin! Asta o rezolv din rezistentele de profunzime sau umblu la condensatoarele de la potentiometrul de bas? Mai mesteresc eu pe acolo pana imi place cum se aude. Sanatate!

Link spre comentariu

Poti sa modifici ce vrei tu , ca nu o sa obtii basul ala manelistic.Schema recomandata de domnul zal , e foarte buna .Corectoarele astea , au multe avantaje , dar nu poti obtine chiar totul de la ele.Personal , cei de la technics , mi-au placut cum suna cu astfel de corectoare , dar mai mult ca sigur ca aveau un secret.Oricum , daca ai boxe bune , nu mai simti nevoia de corector.

Link spre comentariu

Boxe am nu ca nu, o pereche de vtp-uri. Cat despre bas manelistic nici gand, nu ascult manele nici de curiozitate. Comparatia am facuto cu amplificatorul pe care il folosesc momentan, cu un corector cu ceva lm, nu mai tin minte exact care lm. La volum ridicat este bas destul dar la volum mic parca as vrea mai mult. Daca s-ar putea face ceva la potentiometre sa fie mai liniare un pic ar fi super. Daca pun potentiometre logaritmice nu se schimba situatia? Macar sa nu mai fie atat de abrupta corectia.

Link spre comentariu

La volum mic şi mie mi se pare că dispare basul, iar eu nu am corector. Este normal şi e din cauza urechii care nu aude liniar. Pentru aşa ceva se foloseşte funcţia de loudness.De asemenea, încearcă să măreşti condensatoarele de ieşire de pe placa cu PCM-ul şi să-i pui un preamplificator. Nu scoate decît 1,8Vpp (~0,6Vrms).

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări