Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu corector de ton încorporat

zal

Postări Recomandate

• Răspunsuri 192
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca ar fi masa atunci si la volum mic sar auzi brumul nu? Daca am la traf care alimenteaza amplificatorul fata de mediana inca o iesire de 9,5v si leg pe acesta un ventilator de 12V va introduce vreun zgomot in plus?

Acum nu pot sa ma pronunt , pot doar sa-ti reamintesc ca legaturile de masa (asta din ce am observat eu ) , sunt foarte pacatoase, ar trebui sa o iei prin eliminare , sa-r putea sa te chinui sa-l ecranezi si sa nu obti rezultatul dorit(e doar o presupunere!) , incearca prin tatonare mai multe locuri pentru masa putzometrului , altceva nu pot sa zic decat ca eu nu am probleme tale , ma refer la brum , si putzometrul nu este ecranat absolut de loc !!! ( cred ca tabla de la o sursa de calculator defecta ar fi perfecta pentru ecranat ) in rest bafta maxima
Link spre comentariu

Corpul metalic nu face contact cu masa.

Ia pune o sîrmă de la masă pe el, nu dispare brumul?

Salutam respectuos

tocmai am pus manutza pe un amplif lorta 75u-220c si are putometrul din imaginile de mai jos :freaza:

rezistentza totala 82 de k 21 de poziti si priza de loudnes pe la 4k7

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Interesant, totuşi, am auzit destule plîngeri legate de comutatorul lui, cică nu ar fi aşa de strălucit.

Priza aia e prea ''jos'', undeva pe la 15...20k e mai normal să fie.

Link spre comentariu

oricum nu o sa-l folosesc pe asta , deaia nu mergea lorta ,s-a inrerupt cablajul putometrului in zona contactelor pe interior , poza are doar scop didactic(nu este ecranat decat axul putzometrului) , se va intoarce impreuna cu lorta cu tot la stapanul ei , oricum e cam ciudat construit , dar e rusesc deh !!!! cu priza aia da ai deptate e la 20 de k, masuram eu invers .... nu am rezistat tentatiei si la-m probat pe ampliful meu , nu exista brum ... dar sincer ... nu as pune asa ceva pe ampliful meu respect maxim domnule zal icon_jook

Link spre comentariu

Am reusit sa fac si corectorul de ton si potmetru de volum. Brum nu mai este de loc insa la corectoru de ton am o nelamurire. Este normal sa mi se simta doar la capat de scara diferentele de sunet? Brumul a disparut punandui carcasa potmetrului la masa si izolarea acestuia cu tabla dee 1mm. Pot folosi cablu ecranat balansat pentru semnal?

Link spre comentariu

Care variantă ai realizat-o? Ai montat şi comutatorul ton/liniar? La un montaj corect, cu puţometrii la mijloc, nu se simt diferenţe între cele 2 poziţii ale comutatorului. Se modifică unele valori din bucla de amplificare ptr corectarea profunzimii tonurilor şi a amplificării.

Link spre comentariu

Am reusit sa fac si corectorul de ton si potmetru de volum. Brum nu mai este de loc insa la corectoru de ton am o nelamurire. Este normal sa mi se simta doar la capat de scara diferentele de sunet? Brumul a disparut punandui carcasa potmetrului la masa si izolarea acestuia cu tabla dee 1mm. Pot folosi cablu ecranat balansat pentru semnal?

Vezi in pagina 5-6 a topicului,si la mine e la fel - se simte doar la capat de scara diferentele de sunet mai ales la inalte.Am schimbat potentiometrii,am incercat alte valori la rezistente si condensatori...degeaba doar amplificarea se schimba,nu se obtine o accentuare liniara a inaltelor sau joaselor pe toata cursa putometrelor,adica nu baga inalte sau bass numai pe la sfarsitul cursei .Asta e in rest statia merge OK lasa asa.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări