Vizitator mozo Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Am terminat cablajul - partea cea mai usoara[attachment=2]P1000478.JPG[/attachment][attachment=1]P1000482.JPG[/attachment][attachment=0]P1000483.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Initial am gandit sa fac un punct de masa comun exterior cablajului, pe placa de alimentare, sa leg acolo cele 2 rezistente de pe alimentarea filamentelor si de acolo sa vin cu un singur fir catre cablaj.Daca nu e bine..... Oricum am sa testez asa cum e acuma si mai vad eu dupa. Link spre comentariu
danzup Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 Felicitari arata foarte bine cablajul !Go on ! Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Sinusoidele obtinute la 10 si 12 KHz (ca mai mult nu duce generatorul din calculator)[attachment=1]10KHz.JPG[/attachment][attachment=0]12KHz.JPG[/attachment]Ce verificari/reglaje trebuie facute ?Alimentare 248V - atat am acum disponibilTraf iesire 15cm patrati, primar 2800 spire sarma 0.3, 4 infasurari in serie, secundar 3x126 spire sarma 0.35 in paralel.1400 spire din primar au fost bobinate spira langa spira si fiecare strat izolat, iar restul, din lipsa de rabdare, au fost bobinate vrac, 2 straturi de 700 spire, izolate.secundarele, spira langa spira, straturi izolate.Am masurat 13,6V pe rez. de 270 ohmi din catod, ceea ce duce la aprox 50 mA curent de catod.Are un pic de brum, dar sper sa se rezolve cu alimentare corespunzatoare(alimentare heater-e in cc stabilizat etc)Sunetul obtinut e relativ OK, cam prea multe medii-inalte si inalte (boxa nu e chiar una ideala)CUM POT IMBUNATATI RASPUNSUL LA FRECVENTE JOASE ?? Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 Cam asa am bobinat primele 1400 spire din primar si secundarele[attachment=0]P1000487.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 La secundar cam subtire sirma....! e nevoie de cel putin 0,5--0,65 si anodica "ridicata " la 320-350V.....sa disipe lampa 19-22W ca sa te apropii de 6W pe iesire.Sper ca ai bobinat straturile impartite: primar secundar....4 primar si 3 secundar intercalate ...!? Si tolele E+I ci intrefier...? Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat Septembrie 6, 2010 Partajează Postat Septembrie 6, 2010 am facut rost de sarma de 0.5, dar dupa ce bobinasem traful, asa ca urmatorul o sa-l fac cu mai multa rabdare (fiecare strat izolat) si cu sarma mai groasa in secundar.este primul meu traf de iesire si n-am prea avut rabdare, curiozitatea a fost mai mare decat rabdarea de a face un traf ca la carte.Am vorbit si de niste hartie de condensator pt izolatia straturilor....ca traful asta a fost izolat cu hartie din revistele de reclama de la supermarketuri :rade:DA, straturile sunt alternative, P-S-P-S-P-S-P, cu intrefier din hartie xerox lacuita Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum