Vizitator mozo Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 Am inceput constructia unui amplificator dupa schema pusa pe forum de Danzup.Cablajul cuprinde ambele canale pe o singura placa, cu lampile montate pe spate (afisate in oglinda).N-am terminat decat partea de jos, dar pana la finalizare astept parerile si sugestiile voastre.Oricum cand va fi gata, il voi posta pt. a fi folosit de toti doritorii.Multumesc anticipat.E un print screen din Express PCB, asa ca nu e foarte clar.[attachment=0]Cablaj.png[/attachment] Link spre comentariu
Kosmin Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 Trebuia sa postezi in topic la danzup daca se refera la schema lui. Nu recomand trasee care trec printre pinii lampii mai ales pe langa pinii anozilor pt ca la o eventuala oscilatie poti avea neplacerea sa vezi un arc electric de toata frumusetea. Incearca sa tragi alte trasee pe acolo, loc vad ca ar fi, eventual foloseste cativa jumperi daca nu ai alta solutie. Ca regula generala traseul de HV ar trebui sa fie un pic mai departat de traseele din jurul lui. Daca vei realiza cablajul la fabrica si vei aplica diverse rasini/lacuri de protectie acolo e alta discutie, dar in regim DIY eu recomand sa pastrezi o distanta mai mare.In plus pune si tu denumiri acolo pe la traseele alea, care este intrare, care e alimentare etc, sa vada toata lumea ce ai pe placa. Cred ca nu mai necesar in acest caz, dar o spun... atentie la buclele de masa pt ca pot aduce neplaceri. Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 Am facut print screen-ul inainte de a plasa etichetele.Daca renunt la alimentarea filamentelor pe cablaj si o fac cu fire, cred ca am loc sa scot traseul de la R92 pe langa pinul 1 (ca oricum pinii 1 si 6 nu exista la 6P3S)Cred ca o sa pun un strap de la R22 (intrare) la pinul 2 de la 6N2P si scap atunci si de trecutul traseelor printre pinii lampilor.Oricum nu e terminat, ca inca nu stiu dimensiunile condensatoarelor C12, C52 si C22.Nu sunt bucle de masa.Modific traseele si pun o poza noua.[attachment=0]Cablaj2.png[/attachment] Link spre comentariu
Kosmin Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 Am facut print screen-ul inainte de a plasa etichetele.Daca renunt la alimentarea filamentelor pe cablaj si o fac cu fire, cred ca am loc sa scot traseul de la R92 pe langa pinul 1 (ca oricum pinii 1 si 6 nu exista la 6P3S)Cred ca o sa pun un strap de la R22 (intrare) la pinul 2 de la 6N2P si scap atunci si de trecutul traseelor printre pinii lampilor.Oricum nu e terminat, ca inca nu stiu dimensiunile condensatoarelor C12, C52 si C22.Nu sunt bucle de masa.Am inteles ca nu e terminat, eu ti-am zis ce ar fi bine sa ai in vedere, nu am dat cu paru. La condensatori poti pune 2-3 dimensiuni apropiate unul peste altul pe cablaj(unii constructori folosesc aceasta metoda pt ca pot gasi aceeasi condensatori sub diferite forme). Deocamdata nu sunt bucle de masa, ai grija sa nu fie nici pe viitor. In rest da-i bataie si te asteptam cu poze dupa ce-l corodezi, plantezi etc. Link spre comentariu
zal Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 La 10 piese componente nici nu e nevoie de cablaj, se montează în aer şi scapi de belele. Link spre comentariu
danzup Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Un mic sfat : distanteaza cu inca 0,5 ... 1cm lampile una de alta si unde poti mareste un pic traseele ca latime si asa cum au spus si colegii pune la condensatori gauri multiple daca vrei in viitor sa experimentezi cu diferite tipuri de condensatori in footprint diferit . E perfect sa pui fire torsadate la filamente , nu uita sa faci pad-uri la care sa le lipesti .La schema mea am alimentat in c.c. filamentele , pentru filamente alimentate in c.a. sa nu uiti de cele 2 rezistente de 100ohmi catre masa sau mai bine semireglabil de 250ohmi pentru anularea brum-ului sau cel mai bine elevarea tensiunii filamentelor cu rezistente si condensator (daca nu stii despre ce vorbesc intreaba si-ti spun ) . Link spre comentariu
danzup Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Am inceput constructia unui amplificator dupa schema pusa pe forum de Danzup.Cablajul cuprinde ambele canale pe o singura placa, cu lampile montate pe spate (afisate in oglinda).N-am terminat decat partea de jos, dar pana la finalizare astept parerile si sugestiile voastre.Oricum cand va fi gata, il voi posta pt. a fi folosit de toti doritorii.Multumesc anticipat.E un print screen din Express PCB, asa ca nu e foarte clar.[attachment=0]Cablaj.png[/attachment]Intrebare : si eu folosesc express pcb pentru cablaje dar nu am gasit soclu de lampa !De unde ai luat libraria ?Multumesc ! Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Am construit eu la repezeala o componenta - inca nu stiu daca e pinii sunt perfect aliniati, verific dupa ce o tiparesc. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Am facut print screen-ul inainte de a plasa etichetele.Daca renunt la alimentarea filamentelor pe cablaj si o fac cu fire, cred ca am loc sa scot traseul de la R92 pe langa pinul 1 (ca oricum pinii 1 si 6 nu exista la 6P3S)Cred ca o sa pun un strap de la R22 (intrare) la pinul 2 de la 6N2P si scap atunci si de trecutul traseelor printre pinii lampilor.Oricum nu e terminat, ca inca nu stiu dimensiunile condensatoarelor C12, C52 si C22.Nu sunt bucle de masa.Modific traseele si pun o poza noua.[attachment=2]Cablaj2.png[/attachment]nu am trecut niciodata trasee printre pinii tubului,asa cum au recomandat si Kosmin sau Danzuprenunta la acele traseedaca folosesti 6H2P sa cuplezi pinul 9 la masa,este ecran intre cele doua triodeeu nu folosesc proiectarea cablajului pe calculator,sunt adeptul hirtiei milimetrice sau de matematica,le desenez cu mina pe calculator sunt frumoase ,au estetica ,dar trebuiesc modificate de multe orinu sunt impotriva celor facute pe calculator6H2P este mult mai sensibila decit ECC83 ,eu recomand sa pui fire torsadate la filamente ,daca sunt in CAdaca faci alimentarea filamentelor in CC poate scapi de brumuite un montaj facut zilele acestea,cablajul este copiat cu indigo si apoi desenat cu marker permanentsucces Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Am cam terminat cablajul. Am eliminat toate trecerile printre pinii lampilor, dar a trebuit sa folosesc 2 strapuri pentru a realiza un cablaj simetric. Am prevazut suplimentar si un cond paralel cu C catod finala (C4) pentru teste. Astept parerile voastre - poate trebuie facut mai aerisit, schimbat ceva etc [attachment=0]ExpressPCB.pdf[/attachment] Acum mai am o intrebare: Am disponibil EZ81 si as face redresarea cu ea pt. eliminarea unui soft start pe anodica. Teoretic ar trebui sa suporte curentul celor 2 module - ce parere aveti ? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Am cam terminat cablajul. Am eliminat toate trecerile printre pinii lampilor, dar a trebuit sa folosesc 2 strapuri pentru a realiza un cablaj simetric. Am prevazut suplimentar si un cond paralel cu C catod finala (C4) pentru teste. Astept parerile voastre - poate trebuie facut mai aerisit, schimbat ceva etc [attachment=0]ExpressPCB.pdf[/attachment] Acum mai am o intrebare: Am disponibil EZ81 si as face redresarea cu ea pt. eliminarea unui soft start pe anodica. Teoretic ar trebui sa suporte curentul celor 2 module - ce parere aveti ? foloseste 5T3C,EZ81 este la limita pentru cele doua canale Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Am cam terminat cablajul. Am eliminat toate trecerile printre pinii lampilor, dar a trebuit sa folosesc 2 strapuri pentru a realiza un cablaj simetric. Am prevazut suplimentar si un cond paralel cu C catod finala (C4) pentru teste. Astept parerile voastre - poate trebuie facut mai aerisit, schimbat ceva etc [attachment=0]ExpressPCB.pdf[/attachment] Acum mai am o intrebare: Am disponibil EZ81 si as face redresarea cu ea pt. eliminarea unui soft start pe anodica. Teoretic ar trebui sa suporte curentul celor 2 module - ce parere aveti ? terminalul 9 dela 6h2p tot nu este la masa Link spre comentariu
Vizitator mozo Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 s-a rezolvat - am pus si terminalele 9 la masacred ca in seara asta corodez, gauresc si stanez cablajul. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Punctul comun de massa unde e (pt. ca e riscul sa ai brum.......) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Pe armatura de masa a condensatotului de filtraj..., întotdeauna... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum