Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ecranare magnetica?????

Ciprian Alexandrescu

Postări Recomandate

Am facut o doza de pikup magnetica.....era piezo dar era stricata...Din pacate e foarte sensibila la undele electromagnetice de la tranformatorul de putere ....Am incercat sa o ecranez in toate felurile inclusiv contruind o cutiuta din metal feromagnetic(tole de traf) degeaba ....Am incercat sa ecranez si tranformatorul...tot degeabaCand se apropie doza de tranformator creste enarvantul bazait de 50 hz.Ce sa fac...un filtru la 50,60 hz ar ajuta??..cred ca s-ar pierde din frecventele joase....Ajutor.....!!!!10x :jy02:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Ciprian Alexandrescu

3

• bogdan69

2

• cirip

1

Top autori în acest subiect

Nu pot face poza.Dar pot explica:Am folosit o doza de la un pikup rusesc .Doza era stricata.Asa ca am bobinat cu lita foarte subtire 2 tije(ace de gamalie) care le-am pus in locul celor ce formau elementele originale ale dozei.Deasupa am pus 2 magnetei de casti.Rezistenta dozei este de 2* 120 ohmi.Ecranarea nu o pot face chiar perfect....adica nu pot construi chiar o cutie completa in jurul elementelor active ale dozei...Voi incerca sa mut tranfromatorul ..As vrea o doza non magnetica dar nu stiu de unde sa cumpar.....Mai astept solutii...10x :)

Link spre comentariu

NU prea inteleg intrebarea.....pai semnalul il amplific ..trebuie sa fac zilele astea un corector RIAA....tu de unde cumperi dozele si acele .....tare as vrea sa repar pikup-ul.....am atatea amintiri frumoase legate de el :)

Link spre comentariu

Eram curios ce pick-up ai. Eu le-am adus din State. Mai am trei bucati si ma pot dispensa de una ca sa ajut un nostalgic. daca vrei iti dau una exact la pretul dat de mine acolo. Din pacate nu mai am chitanta ca sa-ti dovedesc, dar va trebui sa ma crezi pe cuvant :d.Eu am dat 50$ de buc. Vad ca acum pe net sunt si cu 40$. Modelul este Shure M92E. In cutie au si un adaptor pt montarea pe orice brat cu contragreutate. oricum daca iei o sa gasesti in cutie inclusiv datele tehnice si chitul de montaj cu suruburi si piulite etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări