Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tablou tensiuni

bogdan666

Postări Recomandate

as vrea sa-mi fac un tablou cu mai multe tensiunu comandate de un comutator rotativ, si un comutator pe ac sau dc.intrebarea mea este as putea sa pun 2 punti de redresare in paralel ca sa fiu sigur ca rezista sarcinilor ?si inca una, ca sa mearga pana la 1000v pot sa pun in serie 3 conzi de 350v ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan666

3

• cristitranca

1

• MifTy

1

• Relav

1

Top autori în acest subiect

De ce sa pui 2 punti in paralel? La ce curent vrei sa reziste? Sunt punti si de 25 A. Vrei mai mult? Da, poti pune 3 condensatori inseriati dar sa pui in paralel pe fiecare cate o resistenta, pentru egalizarea caderii de tensiune pe fiecare condensator (150 kohmi /1 W).

Link spre comentariu

mai bine faci punte din diode de putere, dacă zici că aprovizionarea cu piese e o problemă.altfel, moare o singură diodă, trebuie înlocuită toată puntea.plus că diodele de putere se pot răci mult mai eficient ca o punte redresoare, fie ea şi de putere...

Link spre comentariu

auzi, de ce putere vrei sa faci acest tablou? mi-am facut si eu asa ceva...si am pus o rigleta cu 3 randuri unde am pus toate iesirile unui transformator...deci acolo am AC...si 2 variatoare de tensiune , deci 2 surse DCdar totusi, la un autotransformator te-am gandit? sau nu e util?

Link spre comentariu

o sa fie mai multe transformatoare legate la acest tablou deci mai multe iesiri (vreo 18).o sa am o singura iesire si un comutator care o sa aiba rolul de a schimba ac sau dc pe iesire.si ce e cel mai greu ce mi-a debitat prin cap acum vreau sa fac in asa fel incat sa pun 2 digiti sa mearga pana la 24 (cele 2 comutatoare rotative) insa trebuie sa scap de o lene :rade:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări