bogdan666 Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 as vrea sa-mi fac un tablou cu mai multe tensiunu comandate de un comutator rotativ, si un comutator pe ac sau dc.intrebarea mea este as putea sa pun 2 punti de redresare in paralel ca sa fiu sigur ca rezista sarcinilor ?si inca una, ca sa mearga pana la 1000v pot sa pun in serie 3 conzi de 350v ? Link spre comentariu
Relav Postat August 11, 2010 Partajează Postat August 11, 2010 De ce sa pui 2 punti in paralel? La ce curent vrei sa reziste? Sunt punti si de 25 A. Vrei mai mult? Da, poti pune 3 condensatori inseriati dar sa pui in paralel pe fiecare cate o resistenta, pentru egalizarea caderii de tensiune pe fiecare condensator (150 kohmi /1 W). Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 11, 2010 Autor Partajează Postat August 11, 2010 punte de 25A nu am decat la magazinul care e la 30km de mine. de aia as pune 2 in paralel. curenti cam 20A la 35V. Link spre comentariu
MifTy Postat August 14, 2010 Partajează Postat August 14, 2010 mai bine faci punte din diode de putere, dacă zici că aprovizionarea cu piese e o problemă.altfel, moare o singură diodă, trebuie înlocuită toată puntea.plus că diodele de putere se pot răci mult mai eficient ca o punte redresoare, fie ea şi de putere... Link spre comentariu
cristitranca Postat August 21, 2010 Partajează Postat August 21, 2010 auzi, de ce putere vrei sa faci acest tablou? mi-am facut si eu asa ceva...si am pus o rigleta cu 3 randuri unde am pus toate iesirile unui transformator...deci acolo am AC...si 2 variatoare de tensiune , deci 2 surse DCdar totusi, la un autotransformator te-am gandit? sau nu e util? Link spre comentariu
bogdan666 Postat August 21, 2010 Autor Partajează Postat August 21, 2010 o sa fie mai multe transformatoare legate la acest tablou deci mai multe iesiri (vreo 18).o sa am o singura iesire si un comutator care o sa aiba rolul de a schimba ac sau dc pe iesire.si ce e cel mai greu ce mi-a debitat prin cap acum vreau sa fac in asa fel incat sa pun 2 digiti sa mearga pana la 24 (cele 2 comutatoare rotative) insa trebuie sa scap de o lene Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum