Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor 12V - 1V

Vizitator robertb

Postări Recomandate

Vizitator robertb

Buna ziua,Nu detin cunostinte in acest domeniu, insa m-am lovit de o anumita problema.Am un telefon mobil, care atunci cand simte vocea (microfonul), suna un numar din agenda.Atunci cand microfunul simte vocea umana, emite un curent slab (sub 1V daca nu ma insel). Cerinta ar fi urmatoarea: In loc de microfon, sa declansaze apelarea telefonului un curent de 12 V de la acumulatorul unui autovehicul. Cred ca ar putea fi montat un convertor de 12V la 1V daca exista asa ceva. Vreau sa renunt si la microfon. Ma intereseaza apelarea telefonica in momentul cand se simte tensiunea de 12V.Sper ca m-am facut inteles. Va multumesc si sper sa existe o solutie pentru aceasta cerinta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Vizitator tyc

Lasa pe alti sa-ti rezolve problema,mai ai de studiat.Daca totusi te apuci sa rezolvi,la final o sa ai cu un telefon mai putin(nu cred ca e o problema),dar ceea ce conteaza ca nu rezolvi.Teoretic lucrurile stau asa:1.curentul se masoara in amperi,iar tensiunea in volti;2.lucrurile sant numai in principiu asa cum spui,practic e mai complicat(mult).Am inteles partial cerintele si rezolvarea practica e urmatoarea:-cumperi un buzer de 12V pe care-l asezi in apropierea microfonului,iar in momentul cand e alimentat cu 12V incepe sa sune.

Link spre comentariu
Vizitator robertb

Lasa pe alti sa-ti rezolve problema,mai ai de studiat.Daca totusi te apuci sa rezolvi,la final o sa ai cu un telefon mai putin(nu cred ca e o problema),dar ceea ce conteaza ca nu rezolvi.Teoretic lucrurile stau asa:1.curentul se masoara in amperi,iar tensiunea in volti;2.lucrurile sant numai in principiu asa cum spui,practic e mai complicat(mult).Am inteles partial cerintele si rezolvarea practica e urmatoarea:-cumperi un buzer de 12V pe care-l asezi in apropierea microfonului,iar in momentul cand e alimentat cu 12V incepe sa sune.

Multumesc pentru raspuns.Intr-adevar, nu am de gand sa fac eu aceasta operatiune. Nu ma descurc. Sunt dispus sa platesc pe cineva chiar doar pentru idee.Referitor la buzer, m-am gandit si eu, insa microfonul va ramane acolo si cu siguranta va prelua in continuare vocea umana si alte sunete (ex. claxonul auto)
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări