cidul Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 SalutAm placa de baza gigabyte,,P41-ES3G''si un hhd mai vechi in ata si cd-rom tot in ata ..Pe IDE Connector[care este unul singur] am conectat hhd, ce trebuie setat side unde sa mearga ambele[hhd si cd-rom .In manual scrie,,IDE (IDE Connector)The IDE connector supports up to two IDE devices such as hard drives and optical drives. Before attaching the IDE cable, locate the foolproof groove on the connector. If you wish to connect two IDE devices, remember to set the jumpers and the cabling according to the role of the IDE devices (for example, master or slave). (For information about configuring master/slave settings for the IDE devices, read the instructions from the device manufacturers.) ''Daca vrea sa-mi explice si mie cineva,ca problema ma depaseste....Multumesc cidul Link spre comentariu
junior Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Ca sa mearga doua device-uri pe acelasi cablu IDE trebuie ca unul sa fie setat MASTER iar celalalt SLAVE . In principiu , poti seta Hdd-ul ca master iar unitatea optica drept SLAVE .Pentru asta trebuie sa pozitionezi corespunzator unul ori mai multi jumperi ( vezi ca trebuie sa scrie in dreptul jumperilor ) , pentru fiecare device in parte .Unele Hdd-uri mai 'mofturoase' refuza sa colaboreze cu anumite unitati pe acelasi cablu , dar daca inversezi setarile ( adica deviceul master il faci slave , iar cel slave il faci master ) , eventual scoti jumperii , vei obtine rezultatele dorite . Link spre comentariu
cidul Postat August 10, 2010 Autor Partajează Postat August 10, 2010 cine imi poate spune, la un cablu(panglica) IDE cu doua mufe, care parte vine pusa in placa de baza? cidul Link spre comentariu
Rabulea Sergiu Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 cine imi poate spune, la un cablu(panglica) IDE cu doua mufe, care parte vine pusa in placa de baza? cidulDin catre stiu eu nu conteaza. Cum iti este mai la indemana. Se potrivesc toate mufele. Link spre comentariu
srdjan Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 la computere mai vechi unele conectoare mama puteau sa aibe o o gaura (spre centru) infundata (voit) iar conectorii tata de pe placa de baza sa nu aibe acel pin lipsa. daca nu intra din prima ideea e sa nu fortezi ci sa verifici daca se potriveste capatul celalaltde obicei la HDD-uri pt master se pune jumper pe prima pozitie (opusa conectorului de alimentare) dar nu e regula unanim valabila. ar trebui sa aibe pe eticheta sau poate chiar pe PCB instructiuni. la unitati optice masterul de obicei e in centru (fiind doar 3 pozitii) in majoritatea cazurilor iar cel din dreapta e pt slave si stanga pentru cable select Link spre comentariu
cidul Postat August 10, 2010 Autor Partajează Postat August 10, 2010 Am intors cablul IDE, invers (in placa am pus, partea lunga),prima mufa:[ hardul pe master] si ultima mufa[ cdrom pe slave] si merge...Multumesc tuturor pentru sfaturi....cidul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum