Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa stabilizata

valica

Postări Recomandate

Fiindca sunt novice in domeniu as vrea parerea voastra despre o sursa stabilizata pe care o am si as vrea sa o folosesc la un amplificator 2x20 w cu 2n3055 ca cea a lui nenea Rod Elliott cu alimentare nesimetrica.Intrebarea este sa o folosesc asa cum este ea cu stabilizator sau sa folosesc doar transformatorul + redresare + filtrare? M-am uitat asa la ea si vad ca are componente de calitate.Atasez si niste poze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• valica

3

• bogdan_

1

• MifTy

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Daca sursa iti furnizeaza tensiune si curent suficient pentru a folosi amplificatorul la o putere dorita, alimentarea stabilizata va fi superioara celei nestabilizate, in plus te scuteste de munca adaptarii. Mai mult, ramane functionala si ca sursa in caz ca ai nevoie vreodata de ea.

Link spre comentariu

Asa ma gandeam si eu , dar tot studiind scheme de amplificatoare de pe acest forum am vazut ca nimeni nu foloseste pentru alimentarea amplificatoarelor surse stabilizate si ma gandeam ca poate dauneaza performantelor amplificatorului.

Link spre comentariu

Nu dauneaza amplificatorului, dar nu merita osteneala sa alimentezi un final audio din stabilizator. Nu vei simti nici o diferenta cu urechea dar vei simti la buzunar. Principal este ca sursa sa asigure curentul functionarii amplificatorului in sarccina nominala - la un amplificator in clasa AB trebuie asigurata o putere dubla fata de cea nominala a amplificatorului.

Link spre comentariu

... dacă mai e şi reglabilă, păcat de ea s-o foloseşti numai pentru un amplificator...mai degrabă fă rost de un toroidal, sau un E+I corespunzător, şi fă un redresor filtrat, şi dacă vrei neapărat, stabilizat, destinat numai pentru amplificator...

Link spre comentariu

Sursa are doua iesiri stabilizate 2x12 v la 5A si se poate creste din 2 semireglabili (am verificat) pana la 2x17v. Eu am setat iesirile la 2x15 pentru a alimenta amplificatorul la 30v http://sound.westhost.com/project36.htm

Ideea este ca vreau sa minimizez cheltuielile si sa ma folosesc de ce am, si am mai multe surse din acestea dar problema lor este ca au intrarea pe 110v (sunt made in usa) si spre norocul meu aceasta sursa are posibilitatea de a o folosi si la 220 prin modificarea unor strapuri in primar.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări