Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

montaj tip comanda la distanta

Vizitator Kheops

Postări Recomandate

Vizitator Kheops

Salut tuturor am o mare rugaminte as avea nevoie de un montaj care sa faca urmatoarea treaba:am la dispozitie un butonas de pe o telecomanda care cand il apasa imi da 12V tip de o secunda din receptor....bunmontajul vreau sa faca ceva de genu push la primul impuls sa tina un contact permanent iar la al doilea impuls sa decuplezedaca nu un montaj push chiar.....ceva de genu un montaj electronic care ar avea un butonash ca la mouse, cu revenire, apas prima data imi tine contact permanent , apas a doua oara decupleaza contactul...Multumesc Anticipat :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_

2

• rimache

2

• vio2007

1

Vizitator Kheops

Multumesc mult pt. promtitudine, dar e posibil sa nu ma fi expriamt eu bine sau sa nu fi dat destule detalii:Mi-am montat de curand o alarma cu pager pe masina si fiind coupe nu am nevoie de deschidere separata pt. portbagaj, si am ramas de pe unitatea centrala a alarmei cu un fir + masa si un butonas pe pager. cand apas pe pager acel butonas(de fiecare data) am pe acele 2 fire am 12v timp de o secunda . Doresc sa folosesc aceste fire sa le pun la un montaj si as vrea sa imi pun leduri sub masina albastre, astfel montajul sa fac urmatoarea smecherie cand apas butonul de pe pager sa aprinda ledurile cand il apas a 2 a oara sa le inchida si tot asa. Cred ca e vorba de un releu electronic. Astept sugestiile si ideile voastre

Link spre comentariu
Vizitator Kheops

Valabil si pentru altii care sunt interesati de asa ceva. :101

Deci in final am construit un montajel, dupa cuvintele cheie pe care le-am gasit in sugestiile voastre am cautat pe google si am gasit ceva si functioneaza perfect, putine piese, rapid si eficient, atasez jos un link cu filmuletul si pozele pe care le-am gasit.

Sfat: nu folositi schema din articol, la prima incercare am facut schema si nu functioneaza, m-am uitat atent la bredboard si am imitat acelasi lucru pe bredbordul meu, in concluzie functioneaza iar schema postata de acest tip ori a fost pusa in graba ori este gresita :da . P.S. tot ce mai am nevoie acum e un stabilizator de la (13.5v - 12v) la 5V, am la dispozitie un MC34063A, daca stie careva o schema ceva as fi bucuros. :freaza:

http://todbot.com/blog/2010/01/02/momen ... using-555/

Link spre comentariu

foloseste un banal 7805, nu are rost sa te complici cu un stabilizator in comutatie pentru aplicatia ta...in plus, 555 merge pana la 15 volti, deci e relativ posibil sa poti folosi schema direct de la masina, desi parca e mai bine cu stabilizator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări