Vizitator remus_im Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Salut, as vrea sa construiesc ceva de genul, dar nu am gasit nici o schema sau documentatie.vreau sa il folosesc pentru a realiza o transmisiune audio, video de la aproximativ 10 km in linie dreapta.va multumesc Link spre comentariu
Flor Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Scuza-ma, dar ai ceva experienta in audio-video/radio frecventa+contructii mecanice si electronice? Si cam cata teorie sti din acest domeniu? Link spre comentariu
catkiller Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 10km... iti trebuie si licentaiar pentru transmisiune video poti sa iti iei gandul:) Link spre comentariu
Vizitator Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Tovarase,In viziunea mea cea mai simpla modalitate, fara licente, etc, este prin folosirea unei retele wireless. Iei mata frumusel 2 antene California din alea de 24 dB si 2 routere TP-Link high power (parca TL-5110) (le gasesti pe site la mondoplast), aliniezi antenele sa aiba vizibilitate directa si cu 2 Messenger-uri ai rezolvat problema.Succesuri! Link spre comentariu
Vizitator remus_im Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Sunt student la Automatica si lucrez ca regizor intr-o televiziune locala, experienta am in domeniu, am construit mai demult si un emitator in fm,printre multe alte montaje, si in privinta licentei nu ar fi atat de greu sa o obtin, sitemele dedicate, microwave link costa o gramada de bani, intentia e sa pun la punct un astfel de sistem de transmisiuni live terestru, satelitul e cam scump.multumesc pentru sugestii Link spre comentariu
ndor Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 Adica sa intelegem ca vrei sa faci un emitator MMDS in 2.5 Ghz?Problema nu e chiar atit de simpla,pentru ca trebuie sa stii ca in 2.4-2.5 ghz sunt relativ putine canale pentru asa ceva.Acum e si in functie de cite canale vrei sa transmiti si ce latime de banda va ocupa un canal. Link spre comentariu
Vizitator remus_im Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 salut "ndor", un singur canal vreau sa transmit, encodare mpeg4. Link spre comentariu
Vizitator remus_im Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 nimeni, nimic??? Link spre comentariu
cirip Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 nimeni, nimic???Motivul ptr care nu se baga nimeni este ca e f dificil. Fara aparatura complexa si cunostinte solide de microunde, sansele sa faci ceva tind la zero dinspre valori negative. Nu mai vorbesc de codare, modulatie si alte chestii de bucatarie din banda de baza. Nu intamplator, asa cum spui, sistemele de genul asta de cumparat sunt foarte scumpe.Ai scris ca ai facut un emiitator FM. Ce putere? Ce stabilitate? Cuart, PLL? Link spre comentariu
ndor Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Pentru un singur canal nu e foarte greu.Se poate transmite wireless in banada de 5 ghz.Echipamentele le cumperi,nu sunt scumpe deloc.Encodarea si decodarea se face pe PC.Restul tine de "mana",rabdare si perseverenta.Echipamente in 5 ghz gasesti la http://www.antenewireless.ro. Oricum,e mai sigur si mai ieftin asa decit sa te apuci sa faci emitator in 2.4 sau 5 ghz. Link spre comentariu
marinescug Postat Septembrie 24, 2010 Partajează Postat Septembrie 24, 2010 Au fost epuizate metodele gen VPN si familia ? Despre co$$turi / eficienta ?Nu uita ca in mediul real apar diferente de temperatura ce ajung si la 50°C, vant, vibratie antene, chiciura, samd. Link spre comentariu
ndor Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 VPN se poate face si in wirelessRaportul eficienta/pret cred ca e cel mai bun cu ce i-am explicat ca are nevoieNu au treba echipamentele cu diferente de temperatura ,chiciura,vibratii...si alte alea. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum