Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema amplificator simetric la +-35V

Kreator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• Kreator

3

• catalinux2004

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

@ catalinux2004 acea schema nu-i deloc simetrica ... :ras: Imi trebuie ceva ca schema d-lui Zal sau a d-lui Dudikof, inclusiv cu finalii complementari, dar facuta pt +-35V.

Link spre comentariu

Aaaa... dacă e vorba de ampliful meu, a realizat mely17 unul exact la +/-35V. Modificările ptr a funcţiona la tensiune mai mică sînt minore, doar valorile unor rez.

Link spre comentariu

Uite daca vrei poti so faci si pe asta cu incredere dar trebe sa faci o mica modificare la pilotii T5,T6 trebuie sa pui intre B si C un condensator de 100pF la fiecare pilot.Si eu am facut si suna impecabil.Schema aceasta este cea a lui domnu Zal dar el a modificato dar tu poti face oricare dintr-e ele.

Mai jos ai schema

Posted Image

Link spre comentariu

Da, e o schemă pe care am făcut-o de mai multe ori, singura chestie e să recalculezi R15,18 ca pe C3,4 să ai în jur de 15...16V. Aşa din ochi ar trebui puse tot de 2,2k, ca şi R16,17.

Link spre comentariu

Recomand schema domnului zal! Merge de foarte mult timp si nu am avut nici o problema + se aude foarte bine! Prin acest mesaj vreau sa ii multumesc domnului zal pentru cea ce face pentru noi!

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Uite daca vrei poti so faci si pe asta cu incredere dar trebe sa faci o mica modificare la pilotii T5,T6 trebuie sa pui intre B si C un condensator de 100pF la fiecare pilot.Si eu am facut si suna impecabil.Schema aceasta este cea a lui domnu Zal dar el a modificato dar tu poti face oricare dintr-e ele.

Mai jos ai schema

Posted Image

si eu recomand schema din Tehnium,a fost primul meu amplificator cu adevarat Hi Fi

sau schema lui Zal,pare un pic mai complicata dar si mai fiabila

Link spre comentariu

Vă mulţumesc de aprecieri, o să mi se urce la cap... :rade:

Acuma, fără glumă, amplifurile cu simetrie totală sînt ultimul stadiu de evoluţie, cel mai de sus, deşi datează tot de prin anii 70. Trebuie tratate ca orice alt amplif, cu seriozitate şi merg perfect. Kreator, spor la treabă şi să ne ţii la curent. Dacă vrei mai multe detalii poţi citi cu răbdare ce am sccris la ampliful făcut de mine, e valabil la toate schemele de tipul ăsta. Sau poţi să întrebi...

Mă bucur că mai abordează cineva şi alt amplif în afară de AV400, Quasi400, MOS300 sau cum dracu le mai zice. Sau altceva în afară de TDA2030 şi 7294. :sparge:

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Vă mulţumesc de aprecieri, o să mi se urce la cap... :rade:

Acuma, fără glumă, amplifurile cu simetrie totală sînt ultimul stadiu de evoluţie, cel mai de sus, deşi datează tot de prin anii 70. Trebuie tratate ca orice alt amplif, cu seriozitate şi merg perfect. Kreator, spor la treabă şi să ne ţii la curent. Dacă vrei mai multe detalii poţi citi cu răbdare ce am sccris la ampliful făcut de mine, e valabil la toate schemele de tipul ăsta. Sau poţi să întrebi...

Mă bucur că mai abordează cineva şi alt amplif în afară de AV400, Quasi400, MOS300 sau cum dracu le mai zice. Sau altceva în afară de TDA2030 şi 7294. :sparge:

si LM3886/7/8 :sparge:
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări