Kreator Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Va rog sa-mi indicati o schema de amplificator simetric (cu finali bipolari) care sa functioneze la +-35V.Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Probabil trz bipolari complementari... sînt mai sus o puzderie, alege şi o comentăm. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Iti recomand sa citesti si sa faci pe acesta... http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=5&t=15256 Link spre comentariu
Kreator Postat August 10, 2010 Autor Partajează Postat August 10, 2010 @ catalinux2004 acea schema nu-i deloc simetrica ... Imi trebuie ceva ca schema d-lui Zal sau a d-lui Dudikof, inclusiv cu finalii complementari, dar facuta pt +-35V. Link spre comentariu
catalinux2004 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Upss...scuze...am gresit topicul.... Link spre comentariu
cipa_maria Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Păreri şi la asta? Link spre comentariu
remus68 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Păreri şi la asta? Nici asta nu e de care vrea el.Kreator, poti face linistit schema propusa de Zal. La tensiunea aia vei obtine in jur de 60W/8 ohmi. Link spre comentariu
zal Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Aaaa... dacă e vorba de ampliful meu, a realizat mely17 unul exact la +/-35V. Modificările ptr a funcţiona la tensiune mai mică sînt minore, doar valorile unor rez. Link spre comentariu
IoNuTx Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Uite daca vrei poti so faci si pe asta cu incredere dar trebe sa faci o mica modificare la pilotii T5,T6 trebuie sa pui intre B si C un condensator de 100pF la fiecare pilot.Si eu am facut si suna impecabil.Schema aceasta este cea a lui domnu Zal dar el a modificato dar tu poti face oricare dintr-e ele. Mai jos ai schema Link spre comentariu
zal Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Da, e o schemă pe care am făcut-o de mai multe ori, singura chestie e să recalculezi R15,18 ca pe C3,4 să ai în jur de 15...16V. Aşa din ochi ar trebui puse tot de 2,2k, ca şi R16,17. Link spre comentariu
mely17 Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Recomand schema domnului zal! Merge de foarte mult timp si nu am avut nici o problema + se aude foarte bine! Prin acest mesaj vreau sa ii multumesc domnului zal pentru cea ce face pentru noi! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Uite daca vrei poti so faci si pe asta cu incredere dar trebe sa faci o mica modificare la pilotii T5,T6 trebuie sa pui intre B si C un condensator de 100pF la fiecare pilot.Si eu am facut si suna impecabil.Schema aceasta este cea a lui domnu Zal dar el a modificato dar tu poti face oricare dintr-e ele. Mai jos ai schema si eu recomand schema din Tehnium,a fost primul meu amplificator cu adevarat Hi Fisau schema lui Zal,pare un pic mai complicata dar si mai fiabila Link spre comentariu
zal Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Vă mulţumesc de aprecieri, o să mi se urce la cap... Acuma, fără glumă, amplifurile cu simetrie totală sînt ultimul stadiu de evoluţie, cel mai de sus, deşi datează tot de prin anii 70. Trebuie tratate ca orice alt amplif, cu seriozitate şi merg perfect. Kreator, spor la treabă şi să ne ţii la curent. Dacă vrei mai multe detalii poţi citi cu răbdare ce am sccris la ampliful făcut de mine, e valabil la toate schemele de tipul ăsta. Sau poţi să întrebi... Mă bucur că mai abordează cineva şi alt amplif în afară de AV400, Quasi400, MOS300 sau cum dracu le mai zice. Sau altceva în afară de TDA2030 şi 7294. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 12, 2010 Partajează Postat August 12, 2010 Vă mulţumesc de aprecieri, o să mi se urce la cap... Acuma, fără glumă, amplifurile cu simetrie totală sînt ultimul stadiu de evoluţie, cel mai de sus, deşi datează tot de prin anii 70. Trebuie tratate ca orice alt amplif, cu seriozitate şi merg perfect. Kreator, spor la treabă şi să ne ţii la curent. Dacă vrei mai multe detalii poţi citi cu răbdare ce am sccris la ampliful făcut de mine, e valabil la toate schemele de tipul ăsta. Sau poţi să întrebi... Mă bucur că mai abordează cineva şi alt amplif în afară de AV400, Quasi400, MOS300 sau cum dracu le mai zice. Sau altceva în afară de TDA2030 şi 7294. si LM3886/7/8 Link spre comentariu
retrosong Postat August 13, 2010 Partajează Postat August 13, 2010 dynacord care merge foarte bine am facuto si merge Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum