Toader Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Cine stie care e curentul de repaos prin tranzistorii din ampliful Accuphase E-206?Multumesc anticipat. Link spre comentariu
remus68 Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Ce finali are montati? Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Are finali mosfet. Nu stiu exact ce curent are pentru ca nu am manualul de service, dar la o privire din avion, tinand cont ca are 100W/8ohm si disipa in gol 55W probabil ca are in jur de 250mA curent de repaos. Link spre comentariu
zal Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 De exemplu, E-203 cu trz finali 2SJ49/2SK134, alimentare +/-53V, arată-n schemă 22mV pe rez de 0,22 Ohmi din sursă şi 0,55...0,73V pe emitoarele trz prefinali. Link spre comentariu
Vizitator cduna Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Amplificatorul are doua perechi 2SC3182/2SA1265 pe canal si se alimenteaza la+/-60V. Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Da, se pare ca doar driverul este mosfet. Daca e alimentat la +/-60V atunci ar avea cam 200 mA, ceea ce este in acord si cu ce zice zal, 22 mV pe rez de 0.22 ohmi, care cred ca sunt la fel ca la modelul 203. Apropos, asta este curentul de mers in gol pentru un bias corect in clasa AB (sau B dupa D. Self).@cduna, daca ai cumva manualul de service al acestui model m-ar interesa si pe mine. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Aici aveti manualul : http://elektrotanya.com/accuphase_e-206 ... nload.html Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Stiu acel link, dar acolo nu este manualul de service ci brosura produsului. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Imi cer scuze, trebuia sa downloadez si sa verific in prealabil, m-am lasat indus ineroare de acel "Category: AUDIO - SERVICE MANUAL"Mea culpa. Link spre comentariu
Vizitator cduna Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Imi pare rau, dat nu am manualul, am in schimb amplificatorul lui Toader caruia i-au fost schimbati finalii si acum ar trebui reglat. Link spre comentariu
Vizitator cduna Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Sunt putin confuz. Tocmai am consultat schema lui E-210, care are un etaj final asemanator, si pentru acesta se specifica un curent de repaus de 10mA. Ma asteptam sa fie (mult) mai mare. Link spre comentariu
remus68 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 -reglezi un mic curent de repaus.-incalzesti putin amplificatorul in sarccina.-cu finalii calzi aplici semnal sinusoidal foarte slab la intrarea amplificatorului de putere (puterea la iesire sa fie foarte mica) si reglezi curentul de repaus pina nu mai ai distorsiuni (vizualizat cu osciloscop, pe iesire fiind sarccina conectata). Link spre comentariu
zal Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Atenţie că la E-210 e o greşeală pe schemă, apare un punct de legătură între TP+ şi R30. În privinţa reglajului... să fie 4mV între cele 2 puncte de test, sau între fiecare şi ieşire? Oricum e normal ptr clasa AB, merg trz finali reci în gol. Asta dacă ar fi cei originali, cu alţii se schimbă datele problemei, au alte căderi de tens pe joncţiuni. cduna reglează la 10mA (cam cît rezultă din verificarea pe punctele de test) şi apoi verifică cum a zis remus68, cum se ''pupă'' trz finali. Dacă nu e mulţumitor, măsoară şi tens b-e la trz finali, e posibil să fie prea mică (300-400mV) şi nu sînt polarizaţi destul trz finali, poţi să reglezi mai mult, pe la 500mV ai să vezi că se ''pupă'' suficient de bine şi nici nu se încing în gol. Acum poţi să stabileşti un nou parametru ptr tensiunea de la punctele de test, specific trz noi. Vezi că peste 600mV bagi orice trz în clasa A. Link spre comentariu
EmyRulz Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Atentie ca original la E-206 n-are cum sa aiba doar 10 mA curent de repaos intrucat consumul in gol este dat in brosura aceea la 55W! Mult mai probabil sa fie 200 mA, sau ceva pe acolo. Link spre comentariu
zal Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Trafo consumă în gol vreo 20...30...etc waţi, restul sînt alte circuite, ventilaţie (dacă are). 200mA e mult ptr 2 perechi de trz bipolari pe canal, se încing în gol.Ăsta ar trebui să consume cîte 100W în gol pe canal? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum