Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

osciloscop portabil

adrian_r5

Postări Recomandate

N-as putea spune ca am mare nevoie de un osciloscop portabil ... da' recent am fost solicitat de un amic sa-l ajut sa monteze pe masina un HUD la care pt. afisarea vitezei intentiona sa ia semnal de la sistemul AVC (Auto Volume Control) folosit de HU cu care a fost masina echipata OEM. De prezentat m-am prezentat ... da' problema (inca) n-am rezolvat-o ... concluzia fiind ca ar prinde bine un mic osciloscop ...

Modelele la care m-am oprit sint:

- Velleman HPS10SE - cca. 150 euro

- Velleman HPS40 - cca. 275 euro

- Uni-Trend UT81B - cca 275 euro

Imi dau seama ca la rezolutia pe care o au (128x64, 192x112 respectiv 160x160) nu ofera o precizie prea mare ... da' sint cele mai ieftine ociloscoape cu alimentare la baterii pe care le-am gasit ...

Daca aveti experienta cu acest gen de aparate, daca aveti alte propuneri ... sfaturi ... pareri ... va rog sa nu va abtineti !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• soptea

1

• adrian_r5

1

• nooob64

1

• sorinpavel

1

Top autori în acest subiect

Sincer eu nu iti recomand nici unul dintre aceste osciloscoape pentru ca au un lcd extrem de mic si nu vei vedea niciodata semnalul clar , ai nevoie de un real time sample rate de minim 100MS/s ; osciloscoape care au posibilitatea de a functiona si pe baterii sunt doar sunt mai greu de gasit.

Link spre comentariu

Tot nu am inteles pentru ce iti trebuie osciloscop ,dar iti recomand UNi-T fata de Velleman .Atentie ca iti trebuie un set de baterii sanatoase ,eu nu am reusit sa l folosesc mai mult de 4 ore pe baterii

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Ma bate gandul sa-mi iau si eu un ut81b. Avantaje: este portabil si pot sa-l pun in geanta cu scule cu care mai merg pe teren. Am vazut pe youtube ceva tutoriale care m-au incantat. Dezavantaje ?. Astept de la voi. Se merita la aproximativ 600 ron?

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator buiecg

Se poate folosi in banda de frecventa audio, 0-50khz programul Cooledit. Poti salva semnalul vizualizat, poti deduce frecventa semnalului, transformata spectrala, si Fourie, poti face zoom pe axa x sau y. In 10 minute am reusit sa aleg chestiile de baza care ma interesau.

Iata o poza cu programul:

Posted Image

Se vede in imagine analiza unui semnal asa zis dreptunghiular produs de un ventilator brushless

Eu am facut un adaptor cu un potentiometru montat in schema ca pt atenuare volum, si o mufa bnc sa pot cupla o sonda de osciloscop

iata poza adaptorului:

Posted Image

Folosind programul pe un laptop alimentat cu baterii se pot masura (cu atenuarea necesara) tensiuni de retea, fara probleme galvanice.

Practic in frecventa se limitaza la placa de sunet a sistemului.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări