mihaih Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 este probabil o dioda, marcajele suntGF1GGi (vizual arata Gl, L mic ca o bara)am gasit niste pdf-uri, dar nu-mi dau seama daca am identificat-o corect (GF1G sau SMCJ28A)piesa este conectata in paralel pe circuit, catodul la masa si anodul la +12V (PCB de hdd)hardul functioneaza si fara, dar ma gandeam sa pun o piesa marcata 34 94 (sau 34 S4, nu-mi dau seama), pozitionata in acelasi mod pe un PCB de unitate optica dezafectata, dar despre care nu gasesc nimicmultumesc pt orice sfat mi-ati putea da Link spre comentariu
catkiller Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Cred ca trebuie sa vezi codurile smd pentru fiecare componenta http://www.marsport.org.uk/smd/mainframe.htm 1G BC847C GF BFR92P Link spre comentariu
mihaih Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 am doar o piesa, iar cele 3 codurile, de mai sus, sunt pe aceeasi piesaincapsularea este asemanatoare (daca nu identica) cu DO-214, in mod sigur are doar 2 terminale, are marcat catodul (conectat la masa) si tot ce am scris mai sus 1G BC847CGF BFR92Psau poate n-am inteles ce ai vrut sa imi spui tu Link spre comentariu
Liviu M Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 este probabil o dioda, marcajele suntpiesa este conectata in paralel pe circuit, catodul la masa si anodul la +12V (PCB de hdd)Iti dai seama ca aia numai dioda nu e, nu? Link spre comentariu
Liviu M Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Conectat direct (anod la +, catod la masa) un zener se comporta ca o dioda normala. Link spre comentariu
mihaih Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 cred ca cine a mai umblat la el, a montat-o invers, desi nu parea umblat... a mai intervenit pe placa la intrarea +12V, si se cunostea, dar aici... stau si ma uit in poze si vad in locul respectiv piese asemanatoare montate invers, catodul la + pe PCB http://i35.tinypic.com/23u1n5i.jpg am montat-o ca in poza, sper ca mai este buna, 600 ohmi pe direct, nimic pe invers... de functionat, functioneaza hdd-ul, sper sa-si faca treaba dioda Link spre comentariu
Liviu M Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 piese asemanatoare montate invers, catodul la + pe PCBUneori diodele chiar asa se monteza, "pe invers" - adica antiparalel (zenerele, diodele de descarcare a bobinelor releelor...) Link spre comentariu
mihaih Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 deci originala posibil sa fi fost o zener? stiu ca hardul a avut parte de peste +20V pe ramura 12V... ma gandesc ca daca ar fi fost o dioda pt protectie la curenti de polaritate inversa, nu s-ar fi strapuns la tensiunea inversa (ei) de 20Vnu stiu ce tip de dioda este... eu am pus-o la loc, dar probabil nu-i originaladin prostie am scos piesa aia... nu intelegeam de ce are loc caderea de tensiune pe placa, de la 12V la 0.5; prima data am zis ca-i condesator polarizat pt filtrarea tensiunii (am eu ce am cu ei), de aia am si scos-o Link spre comentariu
Spitfire Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 E un zenner de 12V/1,4W, merge HDD-ul si fara, dar nu sunteti protejat. Link spre comentariu
mihaih Postat August 10, 2010 Autor Partajează Postat August 10, 2010 multumesc pt raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum