marius75 Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 (editat) Am demontat cele 6 rezistente pe care urmeaza sa le inlocuiesc, dar vad ca este afumat cablajul si in preajma a doua diode (D153/154) si as vrea sa le inlocuiesc si pe ele. Va rog sa-mi recomandati, daca puteti, alte diode care sa reziste mai bine in configuratia respectiva. Multumesc! LE: Am studiat un pic datasheet-ul acestor diode si renunt la inlocuirea lor. O sa le montez si lor un radiator micut si gata Editat Februarie 26, 2016 de marius75 Link spre comentariu
zal Postat Februarie 26, 2016 Partajează Postat Februarie 26, 2016 (editat) Ai două variante, să scazi curentul prin diode mărind rez serie cu ele, sau schimbi diodele cu unele serioase. Nu se găsesc zenere de valoarea celor originale dar la 3W?. ................................. Dacă ai un dremel polizează carbonizarea aia, sau măcar ia un şmirghel grosier şi rade în adîncime pertinaxul. Editat Februarie 26, 2016 de zal Link spre comentariu
marius75 Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 (editat) O sa le schimb cu unele de 3 W, dar trebuie sa ma documentez mai bine inainte sa fac comanda. Cand o sa le inlocuiesc o sa curat bine si cablajul in zona carbonizata. Pentru moment am pus un radiator micut peste acele zennere, starngere moderata, iar pe partea unde sunt piulitele am pus saiba de cauciuc atat pentru flexibilitate cat si pentru izolare electrica. (poza1) ..................... Rezistentele de 1W le-am inlocuit cu 10 W (In loc de doua de 1,5k am pus 3 de 1 k, in felul asta puterea a ajuns la 30W. Am cam subestimat marimea pachetului de rezistente, (apare si o comparatie de gabarit fata de rezistentele originale) . Prin urmare a trebuit sa caut un loc nou pentru montarea lor. Singura varianta mai la indemana a fost chiar de ranforsarea din partea stanga...evident am tras fire. Pentru prindere m-am folosit de o bucata de tabla indoita dupa cum apare in desenul din poza 2. Sambata am facut o proba cam o ora la volum mediu si atat rezistentele cat si diodele s-au mentinut reci, (inante nu puteam tine mana pe ele de fierbinti ce erau). 1 2 Editat Februarie 29, 2016 de marius75 Link spre comentariu
zal Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 Ce mai supradimensionam eu, dar trebuie să recunosc că m-ai întrecut. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Februarie 29, 2016 Partajează Postat Februarie 29, 2016 ....nu vreau sa fiu carcotas...dar atentie mare cu supradimensionarea. Va recomand sa va aruncati un ochi in service manual/schema....din cate stiu japonezii ( cati or mai fii...ca in contextul globalizarii chiar nu mai stii unde au fost elaborate) puneau la componentele critice un semnul exclamarii intr-un triunghi...drept avertizare ca aceea comp. se inlocuieste cu una la fel...avand rol de protectie a altor etaje. ( unii denumeau rezistente fuzibile). Nu-i mai putin adevarat ca modelul asta este recunoscut pentru problemele de proiectare dpdv al fiabilitatii...dar decat sa schimbi un final...mai degraba se schimba o asemenea rezistenta....costa mai putin....in speciwl ca inteleg ca este aparatul dvs, deci costuri mici ale unei eventuale depanari in timp. Ps..nu-i chiar ok de la 1 w la 10......si va spun asta fără interes si patima. Daca considerati ca nu este utila postarea mea am sa rog un moderator sa stearga....numai sa-mi spuneti. Link spre comentariu
marius75 Postat Martie 1, 2016 Partajează Postat Martie 1, 2016 (editat) Zal: Acum este deja tarziu, dar daca as putea reface aceasta modificare as face-o cu rezistente de 5W. ................ Eusebiu Angelescu: Fiind incepator sunt deschis la diferite abordari ale componentelor, insa din cate am inteles acele rezistente au doar rolul de a scadea tensiunea catre zennere, deci merg fara probleme sa fie de 10W (se incalzesc mai putin)...Oricum cablajul era compromis in zona lor, din cauza temperaturilor ridicate. A fost o greseala a proiectantilor sa puna acolo rezistente de 1W....ori probabil ca se gandeau ca ampliful dupa 25 de ani va fi deja casat. O sa studiez manualul service mai tarziu (il am in alt calculator), dar nu cred ca aceste rezistente sa aiba rol de sigurante. Ca principiu va spun ca in acest amplif prefer sa inlocuiesc un rand de finali decat una dintre aceste rezistente (din cauza pozitiei si timpului alocat lucrarii). Platesc mai putin pe rezistenta, dar muncesc juma de zi sa o inlocuiesc. (se demonteaza foarte mult pentru a ajunge la acele rezistente) . In schimb finalii se inlocuiesc foarte usor...au un sistem destul de bun si usor de folosit....nu sunt lipiti direct pe cablaj cum am vazut la alte amplifuri, ci prin intermediul unei prelungiri din sarma...destul de bine gandit la capitolul asta. Editat Martie 1, 2016 de marius75 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum