Vizitator Postat Februarie 17, 2015 Partajează Postat Februarie 17, 2015 Multa vreme am ascultat cu corectii... multa vreme, de cand ma stiu. Cam cu un an in urma, am decis sa nu mai folosesc corectii. Vreau sa spun ca daca folosesc acum corectii, mi se pare ca murdaresc sunetul foarte rau. Faceti efortul si dezvatati-va de obiceiul asta. O sa va setati altfel... o sa va fie mai greu la inceput, dar o sa vedeti lucrurile altfel dupa... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Da ... se poate incerca.... vorbim de format-uri flac, ma gandesc ca mp3-urile se aud jalnic fara corectii..... mai ales cele mai jos de 320Kbps. Link spre comentariu
Vizitator Mada1 Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Revin si eu cu un raspuns, poate ajuta pe cineva. Am detinut aceste boxe de cand au aparut, parerea mea este cu sunt pentru incepatori. S-au ars inaltele, ceva specific..... Cum am remediat problema? Am pus filtre deoarece nu aveau, si tweeter de la tonsil.ro, GDWK 10/80/26 - 8 OHM (MAGNET DUBLU!!!), marind gaura cu o freza. S-a schimbat numai in bine, mai puteai asculta la ele, se auzeau foarte bine inaltele. Alta varianta mai buna este achizitia altora, o spun din propria experienta. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Pe viitor clar ca am in vedere sa-mi fac in regim DIY, insa pana atunci merg si asa. Pot sa intreb cu ce le-ai inlocuit care ar fi diferentele? Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Salutare. Recent am achiziționat de la un prieten 2 Monacor dt300+horn Monacor la un preț mic,amicul le avea cumpărate de ceva vreme insa renunțase la proiectul lui din lipsa de timp. Momentan, pe boxele mele Sony ssf-6000 că tweetere am montate 2 Visaton VS-DTW72/8ohm pentru ce unul din cele originale s-a ars. Ar merge să înlocuiesc cele 2 Visatoane cu Monacor dt-300? Se va obține un spor de performanta, sau nu merita efortul? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Sub nici o forma un merita... DT-300 merita implementat intr-un proiect serios. SS-F sunt lesinate rau. Si ti-o spun ca posesor... Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Ok, deci nu merita nici o șansă de îmbunătățire? Probabil că încet încet o să mă despart de ele. Care ar fi un preț corect având în vedere că arată ca noi, fără nici o zgârietură, impecabile? Singura intervenție a fost înlocuirea tweetere-lor cu visaton. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 (editat) Astazi am avut putin timp, le-am demontat difuzoarele si am reusit sa vad ce este in interiorul acestor boxe. Tweeterele Visaton VS-DTW72 cu care le-am inlocuit pe cele originale sunt inseriate cu un condensator de 1.2 uF/100V, eu cred ca acest condensator ar trebui schimbat cu unul care sa aiba o valoare mai mare, nu? Media originala este inseriata cu un condensator de 2.7uF. Totusi daca ar fi sa inlocuiesc asa zisa medie originala si tweeterele Visaton VS-DTW72 doar cu Monacor dt-300 ce filtru simplu/minim ar trebui pus? Acest monacor ar trebui taiat undeva pe la 2000Hz? Pun si 2 filmari cu interiorul acestor boxe: https://www.youtube.com/watch?v=v9kxqi515GE&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=0IT7geBrNUQ&feature=youtu.be Editat Februarie 15, 2018 de turcu_dan Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Ambele filtre trece sus, pe medii si pe inalte sunt de ordinul 1 ? Adica un condensator serie ? Parca nu imi vine a crede. Valoarea unei singure componente dintr-o sectiune a filtrului nu poate da indicatii suficiente despre frecventa de taiere. Pt schimbarea boxelor in 2 cai trebuie vazut daca basul existent poate urca suficient pt intalnirea cu DT300. Efectiv trebuie ascultat cum va suna in zona de taiere. Ai si Wg la DT-uri ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 Ar fi un proiect interesant de vazut ce se poate scoate dintr-un SS-F6000 (filtre), daca se lucreaza ca la carte... Ca filtrele vor costa cat boxele, asta e altceva. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 15, 2018 Partajează Postat Februarie 15, 2018 @Shambala - așa cum am spus: - pe înalte exista un condensator de 1.2 uF - pe partea de medii unul de 2.7 uF Nu exista filtru, și nici condensatori pe partea de bas la nici un difuzor din cele două. Firele de la interior sunt foarte subțiri. La dt 300 dețin și Wg. Daca mă ajutați cu indicații sunt dispus sa fac modificări, și dacă e nevoie chiar sa investesc ceva banuti, chiar daca nu va ieși un hi-fi adevărat, vor fi bune pt muzica/filme. Am posibilitatea să frezez și gauri mai mari daca va fi nevoie, poate chiar pentru inca o medie? Nu știu , zic și eu, nu am experiența în construcția de boxe, insa as face pe boxele acestea un exercițiu. La nevoie sunt dispus sa realizez și filtre daca de pretează. Mulțumesc pentru ajutor. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 Hmm, neasteptat de neplacut. De curiozitate, ce impedante au difuzoarele actuale - toate ? Ca sa imi pot face o idee despre cum sunt facute taierile. Link spre comentariu
turcu_dan Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 Rezistenta totala măsurată este de 7,2 ohm. Wooferul de jos are 14,4ohm Wooferul de sus are 13,7ohm Tweeter-ul Visaton VS-DTW72 are 6,3ohm Nu am mai măsurat și rezistența mediei, daca este nevoie o măsor. Cele 2 woofere nu sunt chiar identice din punct de vedere constructiv, însă se pare că sunt conectate în paralel, de fapt toate driverele din boxă sunt in paralel. Link spre comentariu
Shambala Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 Eu am gasit Visatonul pe site in versiunea pe 4 ohmi, deci e bine ca am intrebat. Masurati va rog si media ca sa ne putem face o idee. Pe spatele difuzoarelor nu este notata impedanta ? Acum tw pare taiat la 16,5khz, valoare absurda. Ar trebui ca C serie cu tw. sa fie de cca 2,7uF pt o taiere la 8khz. Iar daca media este tot de 8 ohmi ar trebui C serie medii ~ 7,5-8,2uF pt o taiere de la 2,5-2,6khz. Oricum, solutiia cu filtre de ord 1 este jalnica. Link spre comentariu
adrian_pic Postat Februarie 16, 2018 Partajează Postat Februarie 16, 2018 (editat) Cele 2 woofere nu sunt chiar identice din punct de vedere constructiv, însă se pare că sunt conectate în paralel, de fapt toate driverele din boxă sunt in paralel. indeed!!! 103 1-826-595-11 LOUDSPEAKER (16cm) 104 1-826-596-11 LOUDSPEAKER (16cm) https://www.manualslib.com/manual/1197250/Sony-Ss-F4000p.html?page=4#manual Sunt doua woofere de 16 ohmi puse in paralel => 8 ohmi Sunt boxe pe care producatorul le declara 4 cai si urca pana la 50kHz : SS-F6000P Speaker system 4-way, magnetically shielded Speaker units Woofer (Mid Bass): 16 cm (6 Woofer (Low Bass): 16 cm (6 Midrange: 8 cm (3 Tweeter: 2.5 cm (1 in.), balanced dome type Enclosure type Bass reflex Rated impedance 8 ohms Power handling capacity Maximum input power: 180 watts Sensitivity level 89 dB (1 W, 1 m) Frequency range 40 Hz - 50,000 Hz https://www.manualslib.com/manual/1197250/Sony-Ss-F4000p.html#manual deci n-ar fi absurda taierea la 16,5kHz daca tweeterul urca pana la 50KHz. Ca astea sunt minciuni .... este partea a doua. Editat Februarie 16, 2018 de adrian_pic Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum