Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

twitter ars boxe sony ssf 6000

Vizitator adixs

Postări Recomandate

• Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

23

• turcu_dan

14

• 6ths3ns3

13

• CBI

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Este ok sa pui niste filtre in ssf-6000 pt ca ele nu au. insa este cam dificil sa gasesti niste filtre pe 3 cai pentru ele.

Si schimbarea tweeterelor este o alegere buna pentru ca cele originale sunt de putere mica si sunt puse prin condensator, se arde repede daca salti volumu.

6ths3ns3 Precizeaza modelu de filtru si tweeter folosit.

Link spre comentariu

twweeterul e asta : http://www.site de licitatii/catalog/58270011/tweeter-khr25-n32-neodynium-.html#galeriefiltrele romanesti pe 3 cai 200w

Pune si tu link-ul ala calumea ca nu-l pot vedea.Si apropo,cum ai conectat 4 difuzoare la un filtru cu 3 cai,avand in vedere ca cele 2 woofere nu sunt identice?
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Mai fa un efort si schimba mediile cu ceva din hartie. :daTot pe Ok vei gasi ceva Monacor ieftine.

adica astea care le-am pus sunt panarame ?iti spun eu ca se aud mult mai bine decat tweeterele alea originale
Link spre comentariu

Mai fa un efort si schimba mediile cu ceva din hartie. :daTot pe Ok vei gasi ceva Monacor ieftine.

adica astea care le-am pus sunt panarame ?iti spun eu ca se aud mult mai bine decat tweeterele alea originale
Lasa tweeterele alea,eu vorbesc de medii.
Link spre comentariu

si eu recomand schimbarea mediilordar recomand si ceva mai simplu,un tweter mai de calitate si capabil de o taiere joasa si renuntarea la 3 caimonacor dt300+wg sau pct300 sunt niste solutii relativ ieftine pt pretul platit in locul decupajului pt medii se introduc noile twetere si trebui putin refacuta tamplaria in locul vechilor twetere(un mic dop bagat presat si vopsit la culoare),dar rezultatele sunt spectaculoase fata de ce era din fabrica.Mai au nevoie si de filtre si ceva material fonoabsorbant.Alte investii mai mari nu prea isi au rostultweterele argintii de pe okazii par cam de jucarie ,parerea mea(dar intr-adevar ar trebui sa sune ceva mai bine ca cele sony,de la care chiar nu se poate cere mai mult avand in vedere constructia si pretul lor)pt 3 cai se poate incerca si monacor dt-99,simtitor mai ieftin si pastrand in anumite limite caracterul sonic al modelelor mai mari

Link spre comentariu

Bun,dar daca are 2 basi,unul mid,ii trebuie o separatie intre ele.Iar la nivelul unde e montat acel mid-woofer,pe la mijlocul incintei,ar insemna sa ocupe aproape tot litrajul incintei...sau sa mute acel midwoofer in partea de sus a incintei si sa-i faca o camera in capul incintei,ramanand astfel destul loc pentru woofer.Iar in locul mid-wooferului sa puna un DT-300 + un WG-300.Diametrul gaurii midwooferului e aproape perfect,poate cu mici modificari,sa primeasca un DT-300 cu WG-300.Astfel tweeterul e prins intre medii si woofer.Initial m-am gandit si eu la 2 cai,asa cum mi-ai spus,dar cand vedeam ca nu mergea sa ocup atata loc cu o camera separata pentru acel mid-woofer,am tinut mereu pe ideea cu 3 cai,unde la mediile de 10 cm am facut usor o camera(dupa cum stii) de circa 1l,si pozitionata si in partea de sus.Din experienta pot spune ca merita sa schimbe mediile si inaltele(oricum inaltele deja le are,dar ar merge un DT-300,insa e mai scump+un WG,dar rezultatul e discutabil).Cheltuielile le poate face in timp.Cumpara pe rand componente.Cu filtrarea la fel.Daca merge pe 2 cai,cum ar fi totusi varianta buna de inchidere a difului ce sa redea mediile?Aici e problema.Eu am renuntat la 2 cai din cauza asta.Am preferat un volum mai mare pentru ambii basi,si o camera separata pentru medii.Dar na,mai sunt destule idei.Garantat merita!!!Daca va vedea cat de bine suna si niste medii decente,cu siguranta va schimba si basii!!! :da

Link spre comentariu

nu trebuie separat nimicambele wofere functioneaza in acelasi volum fara filtre asa cum vin din fabricapt ca noile twetere vor fi taiate mai jos,vor avea nevoie de filtre si pe basi pt a nu se incaleca caracteristicile(in principal...)abordarea poate fi 2 cai cu 2 wofere(miwofere) si tweter sau 2 cai si jumatate,unde unul din wofer reda atat bas cat si medii iar celalalt doar bas.Ultima varianta nu stiu in ce masura este valabila ,e posibil sa rezulte in prea mult bas. Nu este nevoie de vreo camera separata,cu atat mai putin complicarea cu 3 cai unde din 2 sectiuni de filtre se fac 4,componentele sunt simtitor mai scumpe,implementarea lor la fel si totul devine noroc chior pt un incepator.Ca sa nu mai zic ca rezultatele sunt discutabile,pana la urma exista o limita la imbunatatrile care pot fi aduse acestor boxe si schimband o medie sau un tweter nu le ridica brusc intr-o clasa superioara de performanteasa se ajunge sa schimbi tot si observi ca de fapt era mai bine sa le vinzi si sa achizitionezi ceva mai serios sau sa recurgi la DIY cu componentele noi.E mai usor sa faci de la 0 si sa ai control decat sa modifici dupa altii cand compromisurile sunt la tot pasul

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator ducucucucu

Salutare, am si eu aceleasi boxe ss-f 6000 de aprox. 3 ani si am aceeiasi problema cu arsul tweeterelo, asta deja a doua oara.Prima oara mi-am cumparat o pereche de boxe ss-f 100 parca (cele mai mici din seria lor)care au acelasi tweeter ca si astea mari.Au costat pe atunci, adica in 2010 220ron. Am luat si am inlocuit tweeterele din alea mici in alea mari, iar la cele mici am adaptat alte tweetere mai mici auto, in acelasi suport de la cele arse.Oricum iesi mult mai ieftin daca cumperi setul de boxe mici din gama hai sa zicem ca nu mai gasesti la 220ron, gasesti al 250...300ron, tot e bine decat 440ron(amandoua din service), si mai ai si niste incinte mai mici din seria lor cu care poti sa te ''joci''.Acum am iar problema asta (am ars tweeterele la revelionul trecut), dar dintr-o prostie...amplitunerul era dat tare si l-am conectat la pc.in momentul cand am bagat mufa jack in pc....bazaitul ala l-a terminat pe unul, AVIZ AMATORILOR!

Link spre comentariu

In cazu in care se ard tweeterele originale la Sony SS-F6000, nu se merita achizitionarea unor SS-B1000 pentru tweetere, Se va arde si acelea.... Mai bine achizitionezi o pereche de tweetere de calitate racite pe Ferrofluid.Orce ar fi boxele Sony SS -F6000, sunt niste pocnitori de calitate slaba, si cu un sunet "ieftin chinezesc"

Link spre comentariu
Vizitator ducucucucu

Hmmm.Nu zi asta pana ce nu asculti incintele astea si la un amplificator care sa se potriveasca cu ele. Am avut un amplficator inaintea celui actual, un amplituner Aiwa AVX-100, care crede-ma ca schimba radical performantele audio ale incintelor. Intradevar, culmea e ca acum am un amplituner care pot sa zic ca e o ''pocnitoare'', un Sony STR-DG 510 care nu are nici un fel de corector de ton. Volum, selector de intrari si cam atat. Are niste setari predefinite care sunt de tot cktu si un egalizator amarat ascuns in fundul meniului. Credeti-ma ca asa pot sa zic si eu ca Sony SS-F 6000 sunt niste bulsituri. Totusi amplificatorul are si el un 30% de castig :da .Oricum am auzit altele mult mai bune. :limb:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări