Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

twitter ars boxe sony ssf 6000

Vizitator adixs

Postări Recomandate

Vizitator viobio

Oricum filtrul pe ultra tweeter are filtru ord 2.Sincer,cu condensator de 4.7uF am cumparat filtrul.E un filtru doar pt inalte.De asta am intrebat daca e ok de la 6000Hz in sus pt inalte.Fara bobina,dupa cum am mai spus si alta data,ultra tweeterul avea doar un cond de 1uF.De vandut nu am cui,ca unii nu stiu decat sisteme de PC 2.1.Pana una alta merg cu ele asa,modificand cate ceva cand am timp.Pana una alta am investit banii in partea video a sistemului meu audio-video,pe un videoproiector :da .Incintele mai pot astepta.Pana atunci,le mai pot retusa pe ici pe colo.Fata de cum le-am cumparat am obtinut totusi schimbari semnificative.Dar mai studiez...mai intreb...mai repar...

alta gresealace dracu faci cu videoproiectorul????? ai o imagine mare nimic de zis ,dar nu ai nici un fel de detaliu la imagine,nu ai stralucire ,lumina ,contrastvideoproiectoarele nu se pot compara cu un LCD de peste 100cm diagonalanu ma intereseaza ,fiecare face ce vrea cu banii lui dar nu aceasta este calitateasingurul lucru pe care la i obtinut a fost acela de a impresiona pe cei care te viziteaza,in detrimentul calitatii,pe acel proiector nu poti vedea un film la calitate HD videoproiectorul nu poate reda acea definitie
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

23

• turcu_dan

14

• 6ths3ns3

13

• CBI

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Corect.Momentan inca nu imi trebuie HD.Dar intr-adevar am pus Blue-Ray si se vede oglinda,dar ma limitez la rezolutia DVD.Special am luat rezolutia nativa 800X600.NU am fost deloc multumit de plasma diagonala 127cm sau LED.Sunt un mare cinefil,merg foarte des la cinema si sincer sunt foarte multumit de ce am luat la bani putini.Am considerat ca inca nu merita sa arunc banii pe un Full-HD nativ.Mai astept.Toate la timpul lor.Tot asa si cu incintele SSF-6000P.

Link spre comentariu

Raspund un pic rapid,ca nu am timp acum,dar revin.NU wooferele nu sunt identice;sunt cele din pozele de pe acel forum.Uita-te atent.Unul are suspensia mai groasa si mai mare,iar membrana e acoperita cu un material aspru,fiind mai groasa,iar al doilea woofer,are suspensia mai mica si mai subtire,precum si membrana mai subtire ca celalalt woofer.Uite un link pt incintele care le am si de care vorbesc,si despre ale caror tweetere vorbeste si adixshttp://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665089273&SR=sony_search_seo&SQS=ss%20f6000Fiecare difuzor l-am filtrat separat;adica am facut cate un filtru pt fiecare difuzor in parte.Toate ord 2.Tocmai ca ambii basi impart aceeasi incapere,de fapt incinta nu are decat una!!!Da,am incercat sa fac ceva dupa cum m-a dus mintea,luand in calcul cele 4 difuri.Stiu ca nu am luat in calcul unele chestii.Wooferul de jos l-am limitat la 250hz cu un filtru luat din comert,folosit cu ceva timp in urma pe alte incinte.La al doilea woofer,unde pierd bass?Imi recomanzi sa cobor filtrarea la el sub 250Hz?La asa zisul tweeter,inca nu cred ca poate spune cineva daca e totusi chiar tweeter sau e medie;e ceva din ambele.Membrana de 8 cm,bobina 2 cm diametru...Deci nu am un singur filtru pe 4 cai.Filtrul(low pass) pt woofer are pe langa bobina condensator de 100uF,filtrul(low pass) pt al doilea woofer are pe langa bobina un condensator de 47uF.Filtrul(band pass) de pe acel asa zis tweeter sau asa zisa medie,pe langa bobina are condensator de 20uF,iar filtrul(high pass)de pe ultra tweeter are condensator de 4.7uF.

m-am uitat mai atent si am obs ca sunt putin diferiti basii ca aspect,daca sunt diferiti si ca parametrii,e f rauuuunu stiu ce ciobaneli au facut aia acolo si sincer nu am chef sa aflude-aia e bine ca la buget mic sa nu iei tot felul de cutii pline de difuzoare in speranta ca vor suna ma bine...putem dicuta zile intregi dar sunt sigur ca o sa-mi uzez tastatura degeabaprea multe nu ai ce face fara modificari majorenu ai scos schema la filtru in totalitate si am intuit bine ca ai folosit ce ai avut la indemana.Iti trebuie si valorile la bobine,fazarea electrica si impedanta difurilor daca vrei sa faci treaba corectaDin linkul ala am aflat ca basii sunt pe 16 ohmi si erau legati in paralel.Tot ce este de zis ca sa nu mai lungim: ambii basi impart acelasi volum,bun,ai 2 optiuni,ii legi pe amandoi in paralel cum a fost initial si obtii 8 ohmi si legi la ambele un singur filtru pt aceasta impedanta(varianta recomandata).Totusi prea multa filtrare nu cred ca e nevoie pt ca tweterul nu coboara(degeaba ii pui tu filtru daca nu are ce sa filtreze! :caracteristica de frecventa pica prematur) si vei ramane cu gaura in raspuns **cealalta varianta,folosesti un bas pana la 250hz si celalalt de la 250 la 2500hz.BUN,apar 2 probleme:-prin legarea filtrului trece-sus la diful pe care vrei sa-l fol. ca medie 1.basul din acesta automat este filtrat(deci pierzi basul dintr-un dif,altfel spus o sa ai spl mai mic pe bas ca pe inalte) ,dar ai si o alta probelema 2.difurile sunt in acelasi volum de aer si diful de bas impinge fortat membrana difului de 'medii' chiar daca acesta nu mai reda bas pt ca este filtrat.Nu e bine deloc,distorsiuni de tot felul-Amplificatorul va vedea in zona aceasta impedanta difului de bas care merge pana la 250hz ,adica 16 ohmi,pt ca nu se mai sumeaza cu celelata pt ca acela are filtru trece-sus care separa,deci filtrul generic pus trebuie sa fie calculat pt 16 ohmi atata pt diful de bas cat si pt cel de medii,diferenta intre 16 si 8 ohmi este ca bobina isi dubleaza valoare si cond si-o injumatateste,in teorie.Ma indoiesc ca filtrul ala generic are componente de asa valori.Zona de bas si medii va avea deci 16 ohmi(ampliful va debita deci putere la jumatate si zona de inalte va fi mai tare ca nivel de spl necesitand atenuarept ca partea de inalte are 6ohmi).Iti garantez ca impedanta si faza electrica generala a boxei este f sinistra,ampliful chinuindu-se cu ea sigur.Nu-ti mai scot ochii si cu faptul ca filtrele pe care crezi ca le-ai realizat sunt total anapoda avand valori nepotrivite pt frecventele de separare pe care le doresti si chiar daca filtreaza ele ceva,nu este cum iti inchipui sau cum ar trebui.Iti recomand cu caldura sa mai studiezi teorie despre realizarea filtrelor pt ca inca nu stapanesti notiunile de baza si nu poti face nimic fara eleDaca intelegi ce scriu eu,bine,daca nu,uzura la tastaturaRezumand:varianta recomandata este cea in care legi difurile de bas in paralel,le pui un filtru(daca sunt prea multe medii ca e posbil sa fi fost lasate asa cu un scop din fabrica,acela fiind ca tweterele nu coboara) si cele 2 tw le lasi cum erau initial cu 1 cond.Daca consideri ca poti face rost si de niste bobine de valori corecte(adica masurate nu din recuperari) le poti pune si pe alea pt a proteja mai bine difuzorasele de inalte-varianta cea mai buna si recomandata este cea in care inlocuiesti tweterashele alea de jucarie cu un tw de calitate gen cele recomandate si iti faci incinte pe 2 cai cu 2 wofere(dar cu filtre adecvate)eu nu o sa ma intervin daca nu intelegi ceva mai pot veni cu lamuriri sa nu ramai cu dubii.Mai reciteste inca o data ce am scris si inainte poate gasesti raspunsuridar nu o sa mai scriu altceva,consider ca poti sa-ti faci o idee pe unde te aflii
Link spre comentariu
  • 8 luni mai târziu...

dragon82 spune-mi si mie te rog ce impedanta are tweeterul de pe sony ssf6000merci?

Sincer le-am facut vant...le-am inlocuit,atat mediile cat si inaltele cu Monacor.Inaltele cu DT-300 si mediile cu SP-60/8,ambele pe 8 ohmi.Fa si tu rocada asta si vei avea un sunet mai calm in inalte si medii,dispare insa tenta aia cristalina a tweeterelor Sony,avand niste inalte mai calme,datorita calotei probabil din matase si acelasi lucru si la medii,polimerii de la Sony ascut mediile si oricum nu coboara destul pentru mine.Variantele Monacor sunt perfecte la un buget redus.Iti trebuie si ceva filtre.Sa nu uiti sa faci camera separata pentru medii.Le-am facut de circa 1l.Bass-ii i-am lasat pentru ca macar ei sunt buni;pentru mine sunt suficienti.Si apropo,daca faci miscarea cu Monacor,ai de taiat destul cu pendularul...chiar la limita.Mai intai pune incadreaza tweeterul si apoi mediile.Altfel vei avea surpriza ca sa nu mai ai loc de tweeter.Sony sunt minuscule pe langa tweeterul Monacor.
Link spre comentariu

ok daca pun Sal DT 20-05 in locul tweeterului si las si cond ala mai am nevoie alte filtre?merci

Noooo,in nici un caz.Alta tiuitoare.Mai bine Sony decat SAL,parerea mea.Ala e totusi aproape 10 ron.Poti incerca cu ceva mai multi banuti,ca merita,iti garantez,si sa fie cu dom textil.Renunta la ideea acestor tipuri de tweetere.Asta e iarasi foarte bun:http://www.partysound.ro/tweeter-monacor-dt25n-p-1593.htmlSau incearca cu astea(merita la pretul lor):http://www.okazii.ro/catalog/54252785/difuzor-driver-rft-l9821-b.htmlhttp://www.okazii.ro/catalog/56039403/tweeter-khr25-n32-neodynium-.htmlDAR de filtre pentru ele tot nu scapi.Ceea ce are SS-F6000 in ele sunt aiureli.
Link spre comentariu

ok m-am hotarat la asta ca pare sa fie si foarte apropiat de dimensiunile celui original http://www.okazii.ro/catalog/56039403/t ... nium-.htmlDe ce sa ii mai pun alt filtru , pentru ca se va arde si asta , sau nu va reproduce corect banda de frecventa?daca nu-i mai pun filtru ce se intampla?

Daca ii lasi filtrul din boxele Sony cred ca se va arde deoarece uita-te in ce frevente lucreaza tweeterul asta 8000Hz-24000Hz.Sa zicem ca filtru de la tweeterele Sony este taiat de la 6000 hz atunci sigur il vrei arde.Intre tweeterul original Sony si asta nu e nici o diferenta la calitate asta e sigur.Nu te lasa pacalit de TWETER PROFESIONAL (FOLOSIT LA MONITOARE DE STUDIO).Oricum filtru trebuie modificat asta e sigur!Daca nu ii mai pui filtru..pai sa zicem ca va trebui sa mai iei vreo 2-3 perechi sa ai in plus.Fara FILTRU se ARD in primele 10 secunde.Sa ma corecteze cineva daca gresesc.
Link spre comentariu

Lasa-l pe Alex Tm sa abereze ce vrea el.Intr-adevar reclama e sufletul comertului,dar acel tweeter e destul de bun si peste tweeterul Sony.Alex nu stie sa faca diferenta cand vede un tweeter cu membrana textila.Iti trebuie un filtru cu bobina si condensator;un condensator simplu nu e suficient.Alex cand sperii omul cum ca ar trebui sa-si cumpere un sac cu tweerere sa-i dai tu banii pentru ele.Te vad atat de sigur pe ceea ce spui ca ma intreb daca chiar crezi ce scrii pe acolo.Sau esti si tu din ala care doar ce cumperi tu e cel mai bun si cel mai de mai...?Lasa omul sa-si cumpere ce vrea.Cum sa te corecteze cineva cand ai spus totul,dupa ce deja il lamurisem pe om ca-i trebuie filtru;mai vii si tu sa repeti acelasi lucru.

Link spre comentariu

ok m-am hotarat la asta ca pare sa fie si foarte apropiat de dimensiunile celui original http://www.okazii.ro/catalog/56039403/t ... nium-.htmlDe ce sa ii mai pun alt filtru , pentru ca se va arde si asta , sau nu va reproduce corect banda de frecventa?daca nu-i mai pun filtru ce se intampla?

Daca l-ai lamurit asa de bine de ce a mai scris asta?Nu sunt expert dar la aia 30 lei care ii da pe el nu este cu nimic mai bun ca un tweeter Sal.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări