Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

twitter ars boxe sony ssf 6000

Vizitator adixs

Postări Recomandate

uite ceva cu mult peste cele originalehttp://monacor.ro/catalogue-product.pht ... SubKtg=517le gasesti pe okazii de extrebuiesc sigur atenuate dar sunetul este fantastic pe langa ce ai acum nu stiu exact ce tw ti s-a stricat,pt ca cel mic este un supertweter iar ce ar trebui sa fie medii reda cea mai mare parte din inaltedaca schimbi cu acest monacor poti linistit sa dezactivezi ambele twetere si sa-l utilizezi doar pe acesta in toata banda 3-20khz pt ca daca le legi asa calare la filtru o sa iasa o varzapoate ar trebui sa apelezi si la cineva care mai stie ce sa facaar trebui sa te incadrezi in banii de un tw sony si in manopera si cu cele 2 tw monacorpoti sa cauti si un tw cu flansa de 4"(~10cm) pt ca sunt mai multe varianteam vazut uite de ex aici ceva f ieftin daca doresti,2 SAL dtf12 http://www.pa-forum.ro/viewtopic.php?t=1154eu am modificat cu asa ceva cu succes niste sony exact ca astea dar modelul cu 1 singur bas si a iesit bine.Am dat afara asa zisa medie ca sa fac loc pt noul tw,tw mic a ramas acolo dezactivat sa astupe gaura,tw a primit un filtru de ord 2 iar woferul de ord 1.Ar mai trebui si niste material fonoasorbant in interior pt ca cutia este plagiata de tot felul de rezonante bafta

Impedanta aproximativa o afli masurandu-l cu un multimetru, masori si wooferele

nu cred ca il ajuta cu nimic sfaturile astea demne de casa pioneruluiesti destul de vechi pe forum,ar fi trebuit sa stii pana acum ca impedanta nu este tot una cu rezistenta si depinde frecventacu mutimetrul masori rezsitenta in curent continuu a bobinei,adica la 0hz.Nu vad la ca ar putea ajuta o astfel de masuratoare :sparge:
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 109
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dragon82

23

• turcu_dan

14

• 6ths3ns3

13

• CBI

9

Top autori în acest subiect

Imagini postate

nu stiu exact ce tw ti s-a stricat,pt ca cel mic este un supertweter iar ce ar trebui sa fie medii reda cea mai mare parte din inalte

Aici ai dreptate;intr-adevar asa zisul tweeter e un high-tweeter,iar ceea ce Sony zice ca e medie e de fapt un mid-tweeter,nu o medie in toata regula.Oricum e o abureala cam complicata in acest tip de incinte cu 4 difuzoare.Era ma simplu cu 3 difuzoare/3 cai.Cu 4 nici mama dracului nu mai intelege ce rol are fiecare difuzor in parte;fiecare lucreaza in jumatate,fata de ce ar trebui sa faca...Ceea ce e bun la acest high-tweeter e ca litera S pronuntata nu se aude SSSSSSSSSSS,cum s-ar auzi la un tweeter prost.Referitor la faptul ca nu scrie numic pe tweeter,ma uimeste pt ca la mine pe toate difuzoarele are o serie,scrie Sony,precum si tara producatoare:Malaesia.Daca vrei seria te servesc.Astept totusi poze cu filtrele,chiar si cu tweeterele(poate ca nu sunt cele originale,avand in vedere ca nu au vreo serie pe ele).CBI,ai aratat acele tweetere Monacor.Ai spus ca ai modificat niste incinte asemanatoare.Spune-mi daca ai atenuat SPL-ul la acele tweetere Monacor si ce filtru ai pus pe ele(condensator de cat?).De la cat l-ai facut sa lucreze?
Link spre comentariu

Impedanta aproximativa o afli masurandu-l cu un multimetru, masori si wooferele

nu cred ca il ajuta cu nimic sfaturile astea demne de casa pioneruluiesti destul de vechi pe forum,ar fi trebuit sa stii pana acum ca impedanta nu este tot una cu rezistenta si depinde frecventacu mutimetrul masori rezsitenta in curent continuu a bobinei,adica la 0hz.Nu vad la ca ar putea ajuta o astfel de masuratoare :sparge:
Pai de-aia am si zis aproximativa. Nu cred ca daca masori in curent continuu si iti da o valoare n, in alternativ iti va da o valoare 3 x n ca sa zici ca nu mai e aproximativa. Mai ales pe inalte.
Link spre comentariu
Vizitator mamoulos

Cu tot respectul domnu IONESCU dar ceea ce am postat a fost doar o parere in incercarea de a ajuta pe cineva care poate nu are sau nu vrea sa investeasca prea mult.Iar acel condensator care trebuie modificat (schimbat), daca nu are pretentii il poate gasi si dupa ,,urechea sa muzicala",incearca mai multe valori pina ii place cum se aude.Imi cer scuze daca am suparat pe cineva dar nu asta a fost intentia . Toate cele bune tuturor.

Link spre comentariu

Cu tot respectul domnu IONESCU dar ceea ce am postat a fost doar o parere in incercarea de a ajuta pe cineva care poate nu are sau nu vrea sa investeasca prea mult.Iar acel condensator care trebuie modificat (schimbat), daca nu are pretentii il poate gasi si dupa ,,urechea sa muzicala",incearca mai multe valori pina ii place cum se aude.Imi cer scuze daca am suparat pe cineva dar nu asta a fost intentia . Toate cele bune tuturor.

Nici o problema, nu am vrut sa fiu rautacios. :limb: Scuze daca asa a sunat...
Link spre comentariu

Pai de-aia am si zis aproximativa. Nu cred ca daca masori in curent continuu si iti da o valoare n, in alternativ iti va da o valoare 3 x n ca sa zici ca nu mai e aproximativa. Mai ales pe inalte.

devierea impedantei chiar si cu valori de 0,5ohmi in calculul frecv de taiere necesita schimbari in valorile componentelor filtrului si necesita precizie mai mare in calcul cu cat ordinul filtrarii este mai mare.Ord 1 este cel mai periculos pt orice tw,mai ales unul ieftin,pt ca zona de stop band este f mare(panta este f lina) si intra frecv f periculoase la putere mai mare care ajung chiar sub frecv de rezonanta a acestuia .Ord 1 singur fara retele suplimentare este bine de evitat mai ales cand se va face si 'dupa ureche'.Tweterele ieftine au frecv de rez mai ridicata asa ca treaba cu de "3x" poate sa fie chiar mai grava daca aceasta este la mai putin de o octava de frecv de taiere si nu contine ferufloid pt ca poate sa depaseasca si excursia mecanica(care la twetere este f mica in general)Deci mamoulos,puterea care intra in tw este in fctie de frecv si ordinul filtrului si nu este ceva general care se face ''dupa urechea muzicala" daca nu vrei sa le schimbi ca pe sosete.Incercarile pe care le sugerezi sunt f periculoase, pt un incepator diferenta intre un cond de 3u si unul de 10u poate sa nici nu o simta ,dar cu siguranta tw o va simti din plin.De multi ori exista sansa ca sa foloseasca ce are la indemana(in definitiv nu se gasesc conzi in dotarea oricarui posesor de boxe ca de ex un bec de rezerva)dragoane,cu SAL am inlocuit in acele sony,nu cu monacor(i s-a parut pretu mare ...)SAl-ul nu a avut nevoie de atenuare pt ca are spl apropiat.Frecv de taiere acustica intre ele a rezultat cam la 2900hz pt ca am vrut sa fol. valori standard ale componentelor,dar ar merge si mai jos cu un tw mai capabil pt ca basii sony nu suna f placut peste 2khz(plastic)Daca vrei sa fol. DT25 nu este nici cu acesta recomandat sa cobori sub 3khz pt ca are frecv de rez relativ ridicata (exemplarele mele cam 1700hz).In aceeasi situatie sunt si tw Tonsil.Pt 2,3-2,4khz Fc poti folosi monacor dt300 care este mai solid si are fs mai mic.Pretul este cam acelasi,dar este in format mare de 10cm(vezi si DT28N in format mic)Pt dt25 ,electric, poti pleca de la 3,9uf cu 0,25mH si lpad calculat pt impedanta de ~6 ohmi cu atenuare de 4-6db dupa gust(nu stiu ce spl au boxele tale cu 2 basi).Ramane sa ajustezi valoarea la filtrul de pe basi pana se unesc liniar(te descurci cum poti)
Link spre comentariu

CBIO intrebare,referitor la ce am incercat eu sa fac cu aceste tweetere:ti se pare prea sus taiata filtrarea pt filtre de la 6000Hz?Ar trebui sa las mai jos,adica sub 6000Hz tweeterul?O alta intrebare:daca limitez filtrarea celui de-al doilea bass din incinta la 2500Hz crezi ca e prea putin sau prea sus,avand in vedere ca mai am primul bass limitat undeva sub 800Hz?Iar diferenta de la 2500Hz la 6000Hz sa o bag in acel difuzor care tu l-ai anulat,(acel difuzor de medii).Ce zici e ok daca merge in banda 2500Hz-6000Hz?Peste 6000Hz acopera tweeterul,iar sun 2500Hz acopera cele 2 basi?Cum vezi tu situatia asta?Amintesc ca sunt 4 difuri si vreau sa le folosesc pe toate si sa nu anulez acel mid-tweeter...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

nu stiu exact ce tw ti s-a stricat,pt ca cel mic este un supertweter iar ce ar trebui sa fie medii reda cea mai mare parte din inalte

Aici ai dreptate;intr-adevar asa zisul tweeter e un high-tweeter,iar ceea ce Sony zice ca e medie e de fapt un mid-tweeter,nu o medie in toata regula.Oricum e o abureala cam complicata in acest tip de incinte cu 4 difuzoare.Era ma simplu cu 3 difuzoare/3 cai.Cu 4 nici mama dracului nu mai intelege ce rol are fiecare difuzor in parte;fiecare lucreaza in jumatate,fata de ce ar trebui sa faca...Ceea ce e bun la acest high-tweeter e ca litera S pronuntata nu se aude SSSSSSSSSSS,cum s-ar auzi la un tweeter prost.Referitor la faptul ca nu scrie numic pe tweeter,ma uimeste pt ca la mine pe toate difuzoarele are o serie,scrie Sony,precum si tara producatoare:Malaesia.Daca vrei seria te servesc.Astept totusi poze cu filtrele,chiar si cu tweeterele(poate ca nu sunt cele originale,avand in vedere ca nu au vreo serie pe ele).CBI,ai aratat acele tweetere Monacor.Ai spus ca ai modificat niste incinte asemanatoare.Spune-mi daca ai atenuat SPL-ul la acele tweetere Monacor si ce filtru ai pus pe ele(condensator de cat?).De la cat l-ai facut sa lucreze?
hopa! ai ajuns la vorba mea si a altora??parerea mea este sa lasi cele doua difuzoare mari pe basi,pui si o inalta adevarata si un filtru bunrenunta la acea super-inaltaoricum incintele ,in starea originala nu ereau pe trei cai
Link spre comentariu

Da-mi un motiv pt care trebuie renuntat la tweeterul original?Ca nu erau pe 3 cai am remarcat de la bun inceput.Dar ce pot sa le fac daca asa le-au gandit aia?Au facut numai jumatati de masura pt fiecare dif in parte.Jalnic fiind faptul ca nu aveau filtre.Aici e durerea,desi ma indoiesc ca nu mai exista si alte branduri care procedeaza la fel.Daca las cele 2 difuri pt bass,atunci cu ce scot medii?Daca e super inalta atunci inseamna sa confirmam faptul ca Sony spune ca urca pana la cei 50.000Hz!!!

Link spre comentariu

CBIO intrebare,referitor la ce am incercat eu sa fac cu aceste tweetere:ti se pare prea sus taiata filtrarea pt filtre de la 6000Hz?Ar trebui sa las mai jos,adica sub 6000Hz tweeterul?O alta intrebare:daca limitez filtrarea celui de-al doilea bass din incinta la 2500Hz crezi ca e prea putin sau prea sus,avand in vedere ca mai am primul bass limitat undeva sub 800Hz?Iar diferenta de la 2500Hz la 6000Hz sa o bag in acel difuzor care tu l-ai anulat,(acel difuzor de medii).Ce zici e ok daca merge in banda 2500Hz-6000Hz?Peste 6000Hz acopera tweeterul,iar sun 2500Hz acopera cele 2 basi?Cum vezi tu situatia asta?Amintesc ca sunt 4 difuri si vreau sa le folosesc pe toate si sa nu anulez acel mid-tweeter...

aceste boxe sufera f mult pe partea de medii-inalte inca din facereaici e singurul loc unde se poate imbunatati cu aproape oricebasii sunt ok,cel putin nu are rost sa cauti inlocuitori cu difuri chinezesti de 20-30 lei bucnu are rost legarea in configuratie x.5 cai pt ca nu rezolvi nimic.IN primul rand iti trebuie o mega bobina pt a filtra unul la 200-250hz (de genul a 5-6mh!)daca mai recurgi si la 3 cai,mai trebuie iar si la un dif un hipass pe la 4-500hz,din nou ,componente scumpe(un cond de 47-56u si o bob de 2,5-3mh,care nu se gasesc la 10 lei in orice consignatie)Atata timp cat ambii basi sunt identici,ii legi in paralel pt ca nu ai nici un avantaj nici cu x.5 cai nici cu 3 cai atat timp cat boxa nu poseda dif de subbas sau medie nativa din dotare.Daca ai prea multe medii si urlate,e pt ca nu au filtre .Nivelul de joase se aduce la linie prin atenuarea mediilorSi ca sa iti raspund la intrebarea intiala ,da,este extrem de prost aleasa filtrarea la 6000 (iti dai seama ca din motive economice) pt un dif de 16cm care fizic prin constructie peste ~2khz incepe sa faca beaming, sa intre in break-up si sa fie plagiat de distorsiununi de intermodulatie .De ce a fost aleasa acea frecv de separare asa sus? pt a scuti la filtru si tweter.Orice panarama merge de la 6khz,dar la 2-3khz se schimba lucrurile.Tw initiale nu merg filtrate mai jos pt ca distorsioneaza(haraie si tzipa adica).De altfel din aceste motive boxele suna murdar,amestecat si obositor,pt ca woferele incearca sa redea o zona unde urechea este sensibila 2-6k,zona unde tweterul ar trebui sa faca legeaCa nu vrei tu sa le schimbi ca urca la frecv ultrasonice in niste prospecte umflate de marketing cand oricum peste 17-18khz persoanele adulte nu mai disting nimic,este treaba ta.Tine cont si ca muzica in format digital in general este 'castrata' din facere la 22khz,iar formatele lossy chiar mai jos.Realitatea este ca boxele au probleme grave in zona audibila si asta este cel mai importantEu iti spun fara sa exagerez ca dupa tuningul ce l-am efectuat la acele sony ale unui prieten(a fost mai mult un exercitiu in joaca la inceput) si anume,anularea celor 2 tw de hartie de marimea unor monede si inlocuirea cu tw SAL(si acestea au fost alese de mine din mai multe exemplare pt ca si astea nu sunt f ok ,ori sunau diferit ori aveau defecte de executie),confectionarea unor filtre cu componente decente(cat mai ieftine adica) prin efectuare de masuratori si auditii ,adaugarea unui strat de material fonoabsorbant ( minet de 3cm )pe peretii interiori si lungirea tubului br pt un acord la 40hz(initial era la 55hz si bubuiau ingrozitor apropiate de pereti) nu le-am mai recunoscut nici euBoxele sunau lejer ca unele de 3-4 ori mai scumpe si cel mai important,se putea asculta muzica de orice gen.Dar pt treaba asta am pierdut o sapt de munca( cateva ore in fiecare zi) si stiam ce am de facut

Da-mi un motiv pt care trebuie renuntat la tweeterul original?Ca nu erau pe 3 cai am remarcat de la bun inceput.Dar ce pot sa le fac daca asa le-au gandit aia?Au facut numai jumatati de masura pt fiecare dif in parte.Jalnic fiind faptul ca nu aveau filtre.Aici e durerea,desi ma indoiesc ca nu mai exista si alte branduri care procedeaza la fel.Daca las cele 2 difuri pt bass,atunci cu ce scot medii?Daca e super inalta atunci inseamna sa confirmam faptul ca Sony spune ca urca pana la cei 50.000Hz!!!

ti-am expus eu acele motive mai sus medii dupa cum am explicat scoti din cele 2 midwofere,pt ca au si inca chiar f multe.Zona de medii se situeaza intre ~200 si 2000hz de unde preia un tweter.Zona peste 10khz contine f putina informatie in general,tine f mult de calitatea inregistrarii si la ureche nu simti decat acel 'aer' care lumineaza peisajul(zona lejer redata de un tw de calitate de 1"),nicidecum inaltele 'cristaline' si predominante care se afla intre 3 si 8-10khzDaca simti ca suna sters mohorat si amestecat in zona 3-6khz este tocmai din cauzele expuse,nu exista un dif care sa redea cu distorsinuni cat mai mici ,adica este o zona care a fost neglijata pt ca ridica prea mult costurileAsa se procedeaza in cazurile cu buget f mic,se ia un bas,se lasa pe direct(aka filtru mecanic) si se adauga un tweter ieftin acolo unde nu mai poate urca in axa basul.La o scurta masuratoare in axa boxele sunt relativ liniare,dar suna dezastruos(asta pt ca raspunsul electric nu corespunde cu cel acustic).Acestea sunt genul de boxe care in general nu se merita 'tunate' si necesita schimbari majore si cu costuri suplimentare.In varianta de fabrica nu se pot aduce modificari suficiente care sa le incadreze in zona hi-fi chiar daca se mai pot schimba componente de calitate jalnica de genul conzi cabluri mufe,cu rezultate sonice discutabile
Link spre comentariu

Wooferele nu sunt identice!La cum le-am filtrat nu suna deloc "murdar" sau infundat,ci cumva pe inalte cam cristalin,medii faine dar mediile vin din 2 difuzoare,un woofer si panarama aia de 8cm.Se compenseaza.Cum stiu asta ca sunt medii bune?In general ascult foarte multa muzica Chill Out,sau Gregorians(unde partea coristica vocala e importanta),Enigma,Era,Lesiem,Chris Rea,Rammstein,Klaus Schulze,Prodigy,Scooter,Benassi Bross,Dj Aligator etc.Am dat denumirile unor trupe ce le ascult frecvent si dupa genul acesta de muzica am reglat filtrele.Vocile se aud CLAR fara distorsiuni la volum puternic,iar instrumente precum o vioara,un violoncel,o chitara clasica sau una rock se aud perfect de clar,altfel nu pot descrie.La inceput asa cum erau aceste incinte de care vorbim aici,se auzeau ca o cacofonie distorsionata.Mi-e greu sa descriu cum se aude.Ideea e ca se aud clar,distinct,pe partea se medii si inalte.Cum ramane cu ce ti-am spus:e ok cu tweeterul filtrat de la 6000 si un woofer pana in 2500?

Link spre comentariu

nu exista o reteta garantata in acest domeniu daca asta cauti.Totul se face in fctie de componente si in urma stabilirii unor date tehnice concrete individuale

nu stiu ce ai facut tu acolo

din poze si specificatii(nu am vazut pe viu seria asta) se vad 2 basi identici .Cauta si tu pe google si da link daca nu.

Daca ambii basi impart acelasi volum de aer nu cred ca sunt diferiti pt ca este grav.Nu cred ca au fost atat de idioti si aia cand le-au facut...

din spusele tale anterior

Actual am asa la Sony SS-F6000P:

woofer pana in 250Hz

mid-woofer de la 200Hz pana in 2500Hz

mid-tweeter de la 2400Hz pana in 6100Hz

tweeter de la 6000Hz in sus.

Valori aproximative + - 100Hz per filtru la ambele capete de frecventa.

Am folosit filtre individuale grad 2 pt fiecare difuzor in parte.

banuiesc ca ai incercat sa faci ceva dupa cum te-a dus mintea

dar iti garantez ca ce scrii acolo sunt vise(mai ales treaba cu precizia +/-100hz,se vede ca nu ai masurat niciodata caracteristicile unei boxe)

atat timp cat nu ai efectuat nici un fel de masuratori cu microfon nu poti sa stii ce ai realizat tu acolo

difuzorul nu are impedanta fixa ca o rezistenta si nici raspunsul acustic liniar ca o sarma

tu ai calculat valorile dupa niste formule matematice care nu tin cont de fenomenele reale.De ex daca filtrezi un dif exact in zona unde incepe el sa cada cu ord 2 electric poti sa obtii acustic o panta cu atenuare de ord 4...printre multe altele(de ex ai luat in calcul efectul difractiei? cauza generala pt medii accentuate sau lipsa basului,altfel spus)

nu am chef sa explic iar...

revenind

am inteles ca ai limitat 1 wofer la 250hz(una bucata lowpass )

al doilea merge intre 250 si 2500 (una bucata hipass si una bucata lowpass) - o miscare destul de proasta pt ca ai pierdut basul de la acest dif! si la bas ai nevoie de suprafata radianta cat mai mare

tweter 2500-6000 (alte 2 bucati ca mai sus) - ai coborat frecv de taiere pe acest dif intr-o zona periculoasa,la prima abatere la volum poti sa-ti iei adio de la el

supertweter 6000-pana unde poate (una bucata hipass)

ai aceasta structura in componenta filtrelor?

daca da,poti scoate o schema cu valorile?nu vreau sa-ti fur tie munca...,dar am vaga impresie ca valorile nu corespund pt ca realizarea unui astfel de filtru(4 cai) cum ai indicat necesita componente multe si de valori mari

Cum ramane cu ce ti-am spus:e ok cu tweeterul filtrat de la 6000 si un woofer pana in 2500?

nu,nu este ok daca gandesti logic

problema initiala ramane tot acolo

ai acea zona tot neglijata

acum fortezi sigur si tweterul(apar distorsiuni armonice) si taind zona de medii-inalte de la un bas s-a redus spl-ul general in acea zona.Raspunsul si la '' suna cumva pe inalte cam cristalin" .Asta totusi se rez simplu cu un lpad

LE:uita-te peste topicul asta,sper ca ai cont sa vezi atasamentele,daca nu,fa-ti,la pag 4 sunt niste poze cu matzele si se vede continutul

ambele wofere impart volumul din boxa si sunt identice.Daca ale tale difera(desi pe net in poze nu pare),e posibil sa fie ceva diferente doar de aspect atata timp cat ele erau legate impreuna in acelasi volum de aer si fara filtre seaprate.Daca nu erau la fel nu le legau ei impreuna ca iesea o varza

Link spre comentariu

Raspund un pic rapid,ca nu am timp acum,dar revin.

NU wooferele nu sunt identice;sunt cele din pozele de pe acel forum.Uita-te atent.Unul are suspensia mai groasa si mai mare,iar membrana e acoperita cu un material aspru,fiind mai groasa,iar al doilea woofer,are suspensia mai mica si mai subtire,precum si membrana mai subtire ca celalalt woofer.

Uite un link pt incintele care le am si de care vorbesc,si despre ale caror tweetere vorbeste si adixs

http://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665089273&SR=sony_search_seo&SQS=ss%20f6000

Fiecare difuzor l-am filtrat separat;adica am facut cate un filtru pt fiecare difuzor in parte.Toate ord 2.

Tocmai ca ambii basi impart aceeasi incapere,de fapt incinta nu are decat una!!!

Da,am incercat sa fac ceva dupa cum m-a dus mintea,luand in calcul cele 4 difuri.

Stiu ca nu am luat in calcul unele chestii.

Wooferul de jos l-am limitat la 250hz cu un filtru luat din comert,folosit cu ceva timp in urma pe alte incinte.

La al doilea woofer,unde pierd bass?Imi recomanzi sa cobor filtrarea la el sub 250Hz?

La asa zisul tweeter,inca nu cred ca poate spune cineva daca e totusi chiar tweeter sau e medie;e ceva din ambele.Membrana de 8 cm,bobina 2 cm diametru...

Deci nu am un singur filtru pe 4 cai.

Filtrul(low pass) pt woofer are pe langa bobina condensator de 100uF,filtrul(low pass) pt al doilea woofer are pe langa bobina un condensator de 47uF.Filtrul(band pass) de pe acel asa zis tweeter sau asa zisa medie,pe langa bobina are condensator de 20uF,iar filtrul(high pass)de pe ultra tweeter are condensator de 4.7uF.

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Raspund un pic rapid,ca nu am timp acum,dar revin.NU wooferele nu sunt identice;sunt cele din pozele de pe acel forum.Uita-te atent.Unul are suspensia mai groasa si mai mare,iar membrana e acoperita cu un material aspru,fiind mai groasa,iar al doilea woofer,are suspensia mai mica si mai subtire,precum si membrana mai subtire ca celalalt woofer.Uite un link pt incintele care le am si de care vorbesc,si despre ale caror tweetere vorbeste si adixshttp://www.sonystyle.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921665089273&SR=sony_search_seo&SQS=ss%20f6000Fiecare difuzor l-am filtrat separat;adica am facut cate un filtru pt fiecare difuzor in parte.Toate ord 2.Tocmai ca ambii basi impart aceeasi incapere,de fapt incinta nu are decat una!!!Da,am incercat sa fac ceva dupa cum m-a dus mintea,luand in calcul cele 4 difuri.Stiu ca nu am luat in calcul unele chestii.Wooferul de jos l-am limitat la 250hz cu un filtru luat din comert,folosit cu ceva timp in urma pe alte incinte.La al doilea woofer,unde pierd bass?Imi recomanzi sa cobor filtrarea la el sub 250Hz?La asa zisul tweeter,inca nu cred ca poate spune cineva daca e totusi chiar tweeter sau e medie;e ceva din ambele.Membrana de 8 cm,bobina 2 cm diametru...Deci nu am un singur filtru pe 4 cai.Filtrul(low pass) pt woofer are pe langa bobina condensator de 100uF,filtrul(low pass) pt al doilea woofer are pe langa bobina un condensator de 47uF.Filtrul(band pass) de pe acel asa zis tweeter sau asa zisa medie,pe langa bobina are condensator de 20uF,iar filtrul(high pass)de pe ultra tweeter are condensator de 4.7uF.

ultra inalta este arsa din cauza acelui condensator de 4,7microF ,trebuia sa fie mult mai mic sau pentru acel difuzor sa existe un filtru cu bobina si condensator ,poate si o mica atenuare cu rezistente serie paralel vezi asa se invata cu bani scosi din buzunarasta pentu ca uneori suntem prea guralivi si ne credem destepti si ne mai si luam in gura cu altii care ne pot invata cite cevaparerea mea personalarepara aceste incinte si scapa de ele,chiar daca pierzi o parte din banii investiti scapi de gunoaiecu banii obtinuti te apuci de facut o pereche de incinte decente ,cu rabdare si timpdaca scrie Sony pe ele nu inseamna ca sunt si bune :aut: rindurile de mai sus sunt fara pic de RANCHIUNA!!!! :da uite niste GUNOAIE din aceleasi categorie cu Sony ale tale ,JAMO acelasi principiu,un difuzor de banda larga ,o inalta si o supra inalta,cu ultimele difuzoare arse la 30w putere pe incinte :ras: puterea de pe eticheta incintei erea de 120w :nas: acest gen de incinte sunt niste glume au filtre doar cu condensatori si difuzoare de doi lei
Link spre comentariu

Oricum filtrul pe ultra tweeter are filtru ord 2.Sincer,cu condensator de 4.7uF am cumparat filtrul.E un filtru doar pt inalte.De asta am intrebat daca e ok de la 6000Hz in sus pt inalte.Fara bobina,dupa cum am mai spus si alta data,ultra tweeterul avea doar un cond de 1uF.De vandut nu am cui,ca unii nu stiu decat sisteme de PC 2.1.Pana una alta merg cu ele asa,modificand cate ceva cand am timp.Pana una alta am investit banii in partea video a sistemului meu audio-video,pe un videoproiector :da .Incintele mai pot astepta.Pana atunci,le mai pot retusa pe ici pe colo.Fata de cum le-am cumparat am obtinut totusi schimbari semnificative.Dar mai studiez...mai intreb...mai repar...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări