Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Identificare primar

denny50cent

Postări Recomandate

Va salut!

Am gasit astazi un trafo printre scule si nu reusesc sa aflu care e primarul.

Posted Image

Uploaded with ImageShack.us

Intre 1 si 2 am 15ohm

intre 3 si 4 am 3 ohm

intre 3 si 6 am 7 ohm

intre 1 si 5 am 110 ohm

intre 2 si 5 am 90 ohm

si sunt cam confuz.

Poate ma ajuta cineva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• denny50cent

10

• remus68

7

• Relav

1

• GeoMar

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

O poza mai mica nu puteai sa postezi ?

E IMENSA poza postata de tine.

Condensatorul montat pe traf, ce tensiune de alimentare are si capacitatea lui de cat este?

Link spre comentariu

O poza mai mica nu puteai sa postezi ?

E IMENSA poza postata de tine.

Condensatorul montat pe traf, ce tensiune de alimentare are si capacitatea lui de cat este?

Am modificat poza,scuze.

Condensatorul e de 100micro si 100v

Link spre comentariu

Daca functioneaza la 220 V atunci primarul nu poate fi decat intre 5 si 1 sau intre 5 si 2. Dupa cum vad sarma la pinul1 si2 se pare ca este un trafo de vreo 200W ( sarma de 1 mm diametru?). La pini 3,4, si 6 sarma de bobinaj nu este mult mai groasa ? Alimenteaza-l intre pini 5 si 1 si masoara curentul de mers in gol. daca nu depaseste 100 mA e bine. Dar ar putea fi si un trafo din televizoarele cu lampi ( de la sunet sau baleajul vertical) si care nu functioneaza la 220 V ca (au un consum in gol prea mare- numar de spire insuficient).

Link spre comentariu

Daca functioneaza la 220 V atunci primarul nu poate fi decat intre 5 si 1 sau intre 5 si 2. Dupa cum vad sarma la pinul1 si2 se pare ca este un trafo de vreo 200W ( sarma de 1 mm diametru?). La pini 3,4, si 6 sarma de bobinaj nu este mult mai groasa ? Alimenteaza-l intre pini 5 si 1 si masoara curentul de mers in gol. daca nu depaseste 100 mA e bine. Dar ar putea fi si un trafo din televizoarele cu lampi ( de la sunet sau baleajul vertical) si care nu functioneaza la 220 V ca (au un consum in gol prea mare- numar de spire insuficient).

Am facut asa, luat ca si primar 1 si 5 si am masurat tensiunea pe 3 si 4 si am avut ~12v.Chiar nu poate decat 12?
Link spre comentariu

se pare ca este un trafo de vreo 200W ( sarma de 1 mm diametru?)

:rade: Nu trebuia sa cumperi microscopul ala! Cu ajutorul lui totul se vede mult prea mare!Transformatoarele din seria P23540 (este o eticheta lipita in partea superioara a transformatorului) au alimentat televizoarele alb-negru din noua generatie aparuta la sfirsitul anilor '80 (schema AX1446). Televizoarele respective aveau un consum maxim de 60W.
Link spre comentariu

se pare ca este un trafo de vreo 200W ( sarma de 1 mm diametru?)

:rade: Nu trebuia sa cumperi microscopul ala! Cu ajutorul lui totul se vede mult prea mare!Transformatoarele din seria P23540 (este o eticheta lipita in partea superioara a transformatorului) au alimentat televizoarele alb-negru din noua generatie aparuta la sfirsitul anilor '80 (schema AX1446). Televizoarele respective aveau un consum maxim de 60W.
Ai dreptate in legatura cu puterea trafului.Nu e sarma asa mare.Are 2 iesiri,una de 12v si una de 17v.Am rezolvat problema...Se poate inchide...
Link spre comentariu

Mai mult - puterea respectiva nu era eliberata numai de secundar. Dupa cum se vede, tensiunea de alimentare de 140V pentru finalul video si baleiajul orizontal, era livrata de infasurarea primara care functiona ca autotransformator.

Link spre comentariu

Mai mult - puterea respectiva nu era eliberata numai de secundar. Dupa cum se vede, tensiunea de alimentare de 140V pentru finalul video si baleiajul orizontal, era livrata de infasurarea primara care functiona ca autotransformator.

Pot sa alimentez un amplificator audio cu el,asa-i?
Link spre comentariu

Bineinteles, dar depinde ce putere vrei.

Pai cred ca imi ajunge.Pe ramura de 17v obtin aproape 24v dupa redresare.Eu acum imi alimentez tda2005-ul cu 12v si mi se pare arhisuficient!
Link spre comentariu

Si ce vrei sa alimentezi cu el? TDA-ul?

Nu.Vreau sa fac un amplificator cu STK 4142II.Doar ca trebuie sa ma mai milogesc pe forum,poate se pricepe cineva sa deseneze un cablaj...
Link spre comentariu
:speriat In nici un caz nu vei putea alimenta STK-ul din transformatorul ala! Poate doua TDA2003 sau un TDA2005 la limita limitei, dar mai mult nu. In plus STK-ul se alimenteaza simetric. De unde cu acest traf?
Link spre comentariu

:speriat In nici un caz nu vei putea alimenta STK-ul din transformatorul ala! Poate doua TDA2003 sau un TDA2005 la limita limitei, dar mai mult nu. In plus STK-ul se alimenteaza simetric. De unde cu acest traf?

Pai dupa redresare nu vine +- ~24v?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări