Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema cu basul

Vizitator fanyice

Postări Recomandate

Vizitator fanyice

nu stiu de ce dar cand dau potentiometrul de bass peste 50-60% de odata moare sonorul in boxa si se aude incet si jagait. chiar daca e la volum mare sau mic e exact aceeasi problema. cineva mia spus ca pot fi condensatori. Ma puteti ajuta va rog? Tin sa spun ca amplificatorul e home made mosfet 2 x 160W. Ajutati-ma va rog :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionut_te

3

• cipa_maria

2

• papyreloaded

1

• stefanstudio

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Ceva poze ale vinovatului, schema corectorului (presupun)?Leagă direct la intrarea amplificatorului şi dă-ne mai multe detalii, schimbă şi difuzorul sau incinta!

Link spre comentariu
Vizitator fanyice
:jytuiyu MULTUMESC PENTRU SFAT. Dar nu e difuzorul de vina. pentru ca dupa cum spuneam nu conteaza volumul. si SCUZE nu face permanent acelasi lucru. doar dupa un tiimp . sau cand ii vine la statie nebunia. acum de exemplu se aude bine. pot sa maresc basul si merge perfect. dar nu sunt sigur pe ea . sa fie vorba de condensatori , ceva.........
Link spre comentariu

daca bagi semnal direct in amplificator fara sa mai treaca prin corectoru de ton si dai ceva bas din pc mai face? daca nu inseamna ca e de la corectorul de ton care posibil sa fie cu integrat si sa faca ala figuri poate sa fie si vrun condensator din corector sau chiar potentiometru trebuie verificate fiecare in parte aaa sau poate sunt cocosate condensatoerele de la punte si cind le pui la munca nu isi mai fac treba

Link spre comentariu
Vizitator fanyice

multumesc pentru sfaturi. dar acum nu mia mai facut probleme de 2 zile. nustiu ce sa zic. dar care condensatori se schimba pentru un sunet mai bun si sa cocseze basul puternic la un volum ridicat. :84

Link spre comentariu

Scheme, scheme şi iar scheme...Fără ele nimeni nu poate şti ce se găseşte acolo, de unde pot apare problemele sau eventuale soluţii de îmbunătăţire.Aaaaa, sau o mama Omida în formă de zile mari...

Link spre comentariu
Vizitator fanyice

C:\Documents and Settings\Fany\Desktop\amp Salutari toata lumea. in primul rand nu stiu sa atasez poze. Scuze . am schema si poze cu el. dar ajutatima cu pozele. acum am incercat au ceva. :jytuiyu

Link spre comentariu

....dar care condensatori se schimba pentru un sunet mai bun si sa cocseze basul puternic la un volum ridicat......Un bas mai puternic reiese doar dintr-o incintă cu un difuzor mai puternic care să coboare implicit mai jos şi bineînţeles dintr-un amplificator mult mai puternic!

Link spre comentariu

Când scrii un răspuns la un subiect, sub fereastra de editare a mesajului, găseşti vreo două câmpuri mai mici şi nişte butoane, după cum urmează: Primul câmp (mai mic) se numeşte "Nume fişier" şi are butonul "Browse" (sper că ştii ce se face cu el!). După ce ai căutat ceea ce vrei să ataşezi, lângă al doilea câmp (puţin mai mare) care se numeşte "Comentariu fişier" găseşti butonul "Adaugă fişierul". După ce l-ai apăsat, aştepţi un timp până se încarcă fişierul dorit (trebuie să aibă o anumită mărime) după care foloseşti "Trimite".Sper să fi fost de ajuns de explicit!

Link spre comentariu

OK... În timp ce eu trimiteam mesajul, deja reuşisei...Ar fi nevoie şi de valoarea potenţiometrilor din corectorul de ton, în special a celui pentru reglajul joaselor. Corectorul pare un Baxendall după fotografie... Ar fi fost şi mai bună o schemă a lui... Atunci puteam spune cu siguranţă dacă şi ce se mai poate face.Mai degrabă ar fi bun un circuit loudness dacă faci rost de un potenţiometru logaritmic cu priză mediană.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări