Vizitator MiDi Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Salut . Am si eu ceva intrebari daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi .Nu am cunostinte avansate in domeniu. Am un amplificator FISER CA 270 . L-am folosit la un majorat o noapte intreaga si s-au ars 2 condensatoare . L-am dus la un electrician , mi-a zis ce problema are si ca il repara . Insa dupa reparatie nu cred ca mai are nici jumatate din putere . Insa am observat ca nu se mai incalzeste asa tare . Nu mai sunt multumit de el acum la puterea asta , ceva sfaturi pentru imbunatatire? Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Daca amplificatorul functioneaza si nu te multumeste parametrii lui, vinde-l si cumpara alt amplificator care sa fie pe gustul tau.Fisher CA270 are 100W/8 ohmi pe fiecare canal. Interesant ar fi fost daca te pricepeai in electronica si ne comunicai ce condensatoare au fost inlocuite. Link spre comentariu
iahim999 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Poate dupa reparatie a reglat "curentul de mers in gol" mai mic,iar acum daca dai volumul la maxim fara semnal la intrare nu vei avea zgomot de fond mare ca inainte ,poate asta a scazut puterea,dar si distorsiunile Asta e parerea mea,apoi restul poate comenta orice :limb:Decat mai tare si distorsionat mai bine mai incet si clar Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Poate dupa reparatie a reglat "curentul de mers in gol" mai mic,iar acum daca dai volumul la maxim fara semnal la intrare nu vei avea zgomot de fond mare ca inainte Sper ca nu vei citi ce ai scris acolo!!! Link spre comentariu
iahim999 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 De ce?Nu e adevarat? Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Tu inca mai crezi ca daca reglezi curentul de mers in gol la o valoare mai mica, va creste raportul semnal/zgomot si se vor micsora distorsiunile? Link spre comentariu
iahim999 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Macar modifica distorsiunilePentru unii daca suna tare e bine!!!Pentru mine claritatea e pe primul loc Atunci ce s-a modificat la amplificator? Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Macar modifica distorsiunile In mod sigur modifica distorsiunile: daca micsorezi curentul de mers in gol vor creste distorsiunile, mai ales atunci cind amplificatorul se incalzeste!!! Link spre comentariu
iahim999 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Macar modifica distorsiunile In mod sigur modifica distorsiunile: daca micsorezi curentul de mers in gol vor creste distorsiunile, mai ales atunci cind amplificatorul se incalzeste.Atunci unde e problema in subiectul de fata? Boxele sa fie?Poate sau incalzit prea tare si are ceva spire in scurt care modifica impedanta Se poate asa ceva?FARA RAS Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 s-au ars 2 condensatoareCind vei sti ce s-a schimbat in amplificatorul ala (nu cred ca e vorba de condensatoare arse!) vei sti ce s-a intimplat. Nu mai spune si altora faza cu reglajul curentului de mers in gol ca te faci de ris. Ramine intre noi! Link spre comentariu
iahim999 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 s-au ars 2 condensatoareCind vei sti ce s-a schimbat in amplificatorul ala (nu cred ca e vorba de condensatoare arse!) vei sti ce s-a intimplat. Nu mai spune si altora faza cu reglajul curentului de mers in gol ca te faci de ris. Ramine intre noi!Eu asa stiam Atunci cat e valoarea optima pentru curentul de mers in gol? Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Depinde de mai multe caracteristici. Oricum trebuie sa aduci polarizarea finalilor pina aproape de limita de a intra in clasa A de functionare. Practic nici un etaj final nu lucreaza in clasa B pura de functionare ci e AB, tocmai din cauza curentului de repaus care este mai mare ca zero. Este mai simplu daca adopti reglajul curentului de mers in gol asa cum procedeaza Zal - reglezi pina asiguri 500...550mV pe BE la finali. Link spre comentariu
iahim999 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Eu am vrut sa ajut nu sa incurcOmul din greseli invata Nu stiu ce a schimbat in amplificator,dar sunt curios Poate l-a modificat cu doua kit-uri si de aia... Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Poate nu este vorba de putere - daca i-a micsorat gainul vreunui etaj, amplificatorul a devenit mai putin sensibil la intrari si atunci va debita o putere mai mica daca este atacat cu acelasi nivel de semnal. Din moment ce MiDi recunoaste ca nu are habar de electronica sint putine sanse sa aflam ce s-a intimplat cu acel amplificator. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Iahim, cu masina cand pleci mai repede de pe loc? Cand ai motorul oprit, sau cand el deja merge la relanti? Asa si cu tranzistoarele, se deschid mai repede cand e mai mare curentul de mers in gol, pentru ca acel curent le tine deja putin deschise. Daca n-am fi acest curent, ar aparea decalaje intre momentul cand un tranzistor se blocheaza, iar complementarul lui intra in conductie, iar aceste decalaje sunt defapt distorsiuni (de crossover, sau de racordare, pe romaneste). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum