remus68 Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Vei scapa de brum daca:-ai un filtraj eficient al alimentarii amplificatorului.-montezi transformatorul de retea cit mai departe de intrarea amplificatorului.-traseul firelor de alimentare sa nu fie comun cu cel al firelor de semnal.-legaturile de masa sint corect efectuate.-la intrare se utilizeaza cablu ecranat. Link spre comentariu
zal Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 1. Calculatorul e cea mai proastă sursă de semnal, mai ales din cauza zgomotelor de pe alimentare ce se suprapun semnalului audio.2. Foloseşte o priză cu împămîntare ptr calculator şi vezi dacă dispare brumul.3. Foloseşte un jack de calitate ptr cablul ecranat cu care scoţi semnal din calculator şi eventual schimbă mufa cu alta, o fi un condensator la ieşire care face figuri. Link spre comentariu
marian_valcea Postat August 23, 2010 Autor Partajează Postat August 23, 2010 Eu cred ca poate sa fie de la ic ca eu intre el si pcb am pus cablu panglica cam de 10 cm.Se poate ca sa fie de aici sau se poate sa fie si de la potentiometru ce parere aveti a mai avut cineva probleme cu potentiometrele? Link spre comentariu
zal Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Orice e diferit de montajul corect poate aduce probleme. Asta dacă integratul e original, că la făcături poate fi sigur ceva intern. Link spre comentariu
marian_valcea Postat August 23, 2010 Autor Partajează Postat August 23, 2010 Eu am vrut sa zic ca intre ic si pcb am pus cablu panglica ca sa pot pune integratul mai departe de pcb sa il pot prinde de radiator. Link spre comentariu
Den Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Prea mult 10cm,mai ales ca nu este cablu ecranat,posibil de acolo sa apara brumul.De curiozitate ai tensiune pe radiator?Adica intre + si radiator.. Link spre comentariu
marian_valcea Postat August 23, 2010 Autor Partajează Postat August 23, 2010 Intre V+ si radiator am fix 6,4V ar trebui sa am sau nu vreau sa spun ca ic nu este izolat de radiator ca l-am pus doar de proba.Acum inca o problema nu am sunet pe un canal se aude farte putin si nu stiu de ce daca pun degetul pe R4 dispare si acel sunet slab cam 20 de sec dupa care apare ce ar putea sa aiva? Link spre comentariu
zal Postat August 23, 2010 Partajează Postat August 23, 2010 Radiatorul trebuie legat la masă, STK-ul nu are tensiune pe talpă. Link spre comentariu
marian_valcea Postat August 24, 2010 Autor Partajează Postat August 24, 2010 Nu o sa va vina sa credeti care era problema de nu imi mergea un canal la amplificator,problema era firul acela lung care era bagat in gaura dar nu avea contact cu partea cu fludor.Acum a scazut si zgomotul de fundal la jumatate ce condensatori sa pun pe puntile redresoare ca sa mai scap de brum?Adica in paralel cu fiecare dioda din punte? Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Minim 2x4700uF/50V. Link spre comentariu
marian_valcea Postat August 24, 2010 Autor Partajează Postat August 24, 2010 Am 2 condensatori de 10000uF pe fiecare ramura dar stiu ca se mai puneau pe puntile redresoare condensatori de nu stiu cati nF asta e intrebarea de cati nF sa fie acei condensatori? Link spre comentariu
Vizitator Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 100nf styroflex, la minim 100Vcc(63 alternativ) Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Am 2 condensatori de 10000uF pe fiecare ramura dar stiu ca se mai puneau pe puntile redresoare condensatori de nu stiu cati nF asta e intrebarea de cati nF sa fie acei condensatori?Sper că ai o singură punte acolo, nu un cîrnat. Link spre comentariu
marian_valcea Postat August 24, 2010 Autor Partajează Postat August 24, 2010 Am 2 punti redresoare pentru ca alimentez amplificatorul din 2 trafuri identice care scot 22Vac si dupa redresare am 30.8Vcc pe fiecare traf am zis ca sa pot pune si difuri de 4ohmi si de 8 chear daca nu mai am 2x45W pe 8 ohmi Link spre comentariu
zal Postat August 24, 2010 Partajează Postat August 24, 2010 Nici dacă ar fi original STK-ul să nu pui difuri de 4 Ohmi, astea nu sînt ptr audiţii de calitate. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum