Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator stk4148II

marian_valcea

Postări Recomandate

Salut am urmatoarele intrebari:1.Mi-am facut un amplificator cu stk4148II si nu stiu la ce tensiune sa il alimentez ca sa pot sa il folosesc si pe 4 si pe 8 ohmi schema este cea din dataseet.2.Nu am gasit C1 si C2 de 470pF si am pus de 330pF imi afecteaza sunetul?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 46
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• marian_valcea

20

• zal

9

• remus68

8

• misuraelectronic

6

Ptr 8 Ohmi poţi să alimentezi cu +/-60V, ptr 4 Ohmi nu se foloseşte acest integrat, nu confunda cu TDA-urile. S-ar putea încerca la +/-30...35V cu modificarea unor valori de piese.Fără schemă, putem ghici doar că C1,2 sînt în paralel pe intrare, la ureche nu se simte, dar să nu lase frecvenţe ultrasonore să intre.Condensatori de intrare are schema?

Link spre comentariu

Aici este dataseetul ic-ului

Tot acolo scrie ca tensiunea recomandata e de +/-33,5V pentru o sarccina de 8 ohmi - la temperatura de functionare de ... 25*C.
Link spre comentariu

Si ca sa imi mearga sa zicem sa pn si 4 si 8 Ohmi cat trebiue sa cobor tensiunea ca su ard ic-ul si cati amperi imi trebuie sa imi scoata traful sa nu se incinga?

Link spre comentariu

In tabelul din pagina 2 a datasheetului scrie clar:Ua = +/-30,5V >>> P out=50W cu 1% distorsiuni pe o sarccina de 4 ohmi. :nas: Din moment ce ai datasheetul, de ce trebuie sa-ti citeasca altcineva ce scrie acolo???

Link spre comentariu

@ domnul marian-vilcea...!in titlu doriti informatii despre stk4148 ii iar data-sheet-ul la care faceti dvs referire este despre stk4182 ii ...!!! chiar n-a observat nimeni pina acum ca sint integrate complet diferite...???!!!

Link spre comentariu

Pentru 2 x 50W/4 ohmi trebuie un transformator de 200VA cu 2 x 22Vca in secundar. Sirma de bobinaj din secundar trebuie sa reziste la 4,5...5A. :nas: Am vazut ca titlul era de la STK4148, dar cind am citit datasheetul de la STK4182 am zis ca este hotarit sa faca amplificatorul cu acest din urma integrat.

Link spre comentariu

1-- nu exista nici o confirmare a corectitudinii data-sheet-ului postat mai sus ca fiind echivalent al lui stk4148 ii ...!2-- stk-urile se distrug la functionarea in regim permanent , indelungat , pe o sarcina de 4 ohmi...! la modelele din seriile 4xx vechi , 4xxx , fabricantul sanyo recomanda sarcina minima de 8 ohmi , iar la multe din seriile 4xx noi , fabricantul sanyo recomanda sarcina minima de 6 ohmi...!

Link spre comentariu

Şi pe mine mă tîmpise o zi de mers prin soare... scuze, am citit STK4048II, de aia am scris aiurea. Oricum diferenţa de tensiune ptr folosirea (experimentală, că nu e ceva obişnuit) pe 2 impedanţe a integratului, e cam mare ca să nu trebuiască modificate valori de piese, mai ales prin reţelele boostrap de pe negativ, altfel va gîjîi la 4 Ohmi şi tensiune mică.

Sfatul cel mai bun e să-l foloseşti numai la 8 Ohmi, cum e recomandat.

Apropo'... e original?

În privinţa condensatorilor, de regulă C3 se pune înaintea R3, astfel ca C1 să fie în paralel cu R1. La fel şi pe celălalt canal.

Japonezii mai leagă un condensator ceramic de 82...150pF între intrările inversoare şi neinversoare de pe fiecare canal. C11,12 să-i pui la 63V şi sortaţi pre pierderi cît mai mici, iar C7,8 la minim 100V. R11,12,13,14 să fie măcar la un watt real.

Link spre comentariu

Integratul nu stiu daca este original pentru ca nu stiu care este diferenta intre unul original si o facatura este cumparat de la mivarom si este exact ca cel din poza de acolo.Rezistentele le am pe toate de 0.5W ce rezistente sa mai lipesc in paralel cu R11,12,13,14 ca sa aiba 1W cum mi-ati recomandat ca eu am pe acasa numai de 0.5W.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări