Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegerea unui osciloscop digital

nooob64

Postări Recomandate

Buna seara ,As vrea sa fiu si eu lamurit in legatura cu un osciloscop pe care as dorii sa il procur , acesta este TENMA - 72-8225 (se mai gaseste si cu emblema UNI-T ... aceeasi marie cu alta palarie)Specificatii:DIGITAL STORAGE SCOPE, 40MHZ, 2 CHANNELS*Bandwidth 40MHz*Rise Time ≤8.7ns*Sample Range 500MS/s*Vertical Sensitivity 2mV ~ 5V/div*Maximum Record Length 1024k*Sample Rate Real time 500MS/s, Equivalent : 25GS/s*Scan Time Base 10ns ~ 50s/div*Trigger Type Edge, Pulse, Video and Alternate*Automatic Waveform Measurements 28Ports:*Standard : USB Device*USB Host : RS-232C*Optional : LAN*Mathematics Add, Subtract, Multiply, Divide, Reverse and FFT*Display 64k, Full Colour LCD 320 x 240Pretul este in jur de 1700-1800 lei cu TVA INCLUS .As dorii sa imi spuna cineva ( care stie cit decit problema cu osciloscoapele ) cit de bun este acest aparat , raport PRET/PERFORMANTA .Imi cer scuze pentru dubla postare , dar dupa parerea mea acest post se incadreaza in sectiunea incepatori , iar pe forumul "Aparatura de masura si control" nu primesc mai nici un raspuns.Multumesc pentru intelegere.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nooob64

4

• bogdan_

2

• Stefan

1

• EmyRulz

1

Top autori în acest subiect

Eu am, sunt foarte multumit si iti recomand Rigol DS1052e pentru ca: http://www.eevblog.com/2010/03/31/eevbl ... z-ds1102e/Am dat 1800 de lei pe el de la o firma din ro. Il gasesti pe google, probabil a crescut putin pretul din motive de TVA.

Legat de functionalitatea osciloscopului respectiv ... nu ai avut vreo problema mai speciala ? pentru ca am vazut pe internet unele "faze" in care osciloscopul arata semnalul aiurea (la normal trigger), oricum dupa mine acele probleme au aparut din cauza untilizatorilor care nu au facut setari bine.Are posibilitatea de al folosii legat la PC ?
Link spre comentariu

Probleme nu sunt ... eu cel putin nu am dat de. Intr-adevar ai ceva mai mult zgomot, dar se rezolva aplicand filtrele care trebuie.Il poti controla de pe pc exact ca si de pe el, dar e mai lent, mi se pare nepractic.

Link spre comentariu

Probleme nu sunt ... eu cel putin nu am dat de. Intr-adevar ai ceva mai mult zgomot, dar se rezolva aplicand filtrele care trebuie.Il poti controla de pe pc exact ca si de pe el, dar e mai lent, mi se pare nepractic.

Azi mi-a venit osciloscopul RIGOL , l-am pus la teste , din cite am vazut zgomotul apare din cauza calitatii proaste a sondelor ... daca conectez o sonda si dau AUTO imi apare un semnal ciudat cu frecventa de 50 hz , este normal ?[attachment=0]NewFile0.jpg[/attachment]Defapt am vazut ca asa fac osciloscoapele cu sonda lasata in gol .
Link spre comentariu

pai e cam normal. ia baga sonda intr-o cutie metalica si vezi daca se reduce amplitudinea.opreste orice aparat din camera respectiva si nu pune mana pe sonda in momentul testului.

Link spre comentariu

Da, e normal sa se intample asa, din cauza impedantei mari de intrare receptioneaza usor pertubatiile electromagnetice emise de reteaua electrica. Daca vrei sa vezi cat e zgomotul cu adevarat, pune proba in scurt si uita-te. Pe 1X, daca pe Y are minim 2mV/div, ar trebui ca zgomotul sa fie sub 0.5 mV RMS, ceea ce nu e rau pentru un osc ieftin si n-are nicio treaba cu probele(e dat de etajul de intrare), deoarece ele sunt elemente pasive cu rez foarte mica, n-ai probe active. Oricum pe 10X va fi mai mare!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări