Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Bec E26 pe fasung E27. Se potriveşte?

Vizitator Bruckner

Postări Recomandate

Vizitator Bruckner

Am deschis subiectul ăsta pentru că nu am găsit pe nicăieri două răspunsuri clare la problema mea. Am făcut o instalaţie cu fasunguri E27 şi trebuie să o trimit în SUA. După cum bine ştiţi, acolo becurile din comerţ sunt E26 iar voltajul 120 (irelevant). Am căutat pe internet şi am găsit asta:

However, an E26 bulb can fit in E27 base and an E27 bulb can fit in E26 base without problem. The sockets / bulbs are interchangeable except for the voltage rating. Therefore, LED E26 bulbs that are universal line-voltage can be used in both E26 and E27 sockets. (de aici)

Parcă nu îmi este de-ajuns şi, pentru a fi sigur că nu trimit degeaba instalaţia, mă interesează concret să aflu dacă vreunul dintre voi a fost pus în situaţia de a monta un bec E26 într-un fasung E27. În principiu mă înteresează dacă diferă pasul la înfiletare şi dacă, în cazul în care se înfiletează, stă fix.

Multumesc anticipat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator Bruckner

Am instalat niste aplici venite din state cu tot cu bec.Si am schimbat becurile.Invers nu stiu daca tine.

Deci informaţia de pe site-ul ăla e corectă. Dacă aplicile erau din SUA înseamnă că aveau fasunguri E26 şi ai înşurubat becuri E27 în ele. Rezultă că merge şi invers.Multam.
Link spre comentariu

E26 are diametrul exterior al filetului de 26mm iar E27 are 27mm. De ce sa nu tina? Daca dulia E26 are suficient joc sa intre in ea un fasung E27 este perfect.Daca citesti in partea de sus a fiecarui atasament, scrie ca E26 si E27 sint interschimbabile.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări