Vizitator usernome Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 deci, am un box, interfata pentru telefoane si mi-a stricat-o un soft. nu ma intereseaza sa o repar...are un ft245bm legat la un atmega128. sunt la nivel de aprins bec, scris bootloader, incarcat program chestii simple.ma intereseaza un exemplu de bootloader ca sa pot incarca programele direct din usb.acum folosesc inca un cablu usb-serial sa incarc programele in atmega sau folosesc ponyprog pe lpt. (prea multe fire :-) )multumesc.nu tineam mortis sa deschis alt topic da asa mi-a iesit din subforumul de incepatori. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Aici sunt cateva bootloadere pe usb, pretabile pt atmega: http://www.obdev.at/products/vusb/prjprog.html Eu unul am folosit USBaspLoader-ul. Link spre comentariu
Vizitator usernome Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 bootloaderele pe care le-am gasit sunt cu ft232bm care se conecteaza la uart, rx tx simplu.ft245 e parallel, si trebuie sa stiu sa comunic cu el in mod parallel si nu prea am gasit mare lucru.ma depaseste problema deci am luat cartea in mana sa mai studiez. mersi. Link spre comentariu
ole Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Salutare si tie! Insa titlul nu-mi place Ai mai mare grija pe viitor. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 bootloaderele pe care le-am gasit sunt cu ft232bm care se conecteaza la uart, rx tx simplu.ft245 e parallel, si trebuie sa stiu sa comunic cu el in mod parallel si nu prea am gasit mare lucru.ma depaseste problema deci am luat cartea in mana sa mai studiez. mersi.Nu stiu ce nu a fost clar in linkul dat de mine.Nici unul din bootloadere de acolo nu e cu ft232.Ce bootloadere sunt acolo folosesc 2-3 pini ai microcontrolerului, care pot fi aproximativ oricare dintre pini; rx/tx-ul uartului pot ramane liberi.Uite de ex softul (bootloaderul) de aici http://www.obdev.at/products/vusb/usbasploader.html impreuna cu placa (circuitul) de aici http://metalab.at/wiki/MetaboardNu e nevoie sa reproduci tot circuitul, ci numai sa te uiti la conexiunile mufei usb: usb/external power (asta nu e critic, poti alimenta si din usb si din exterior, cum vrei tu, doar masa sa fie comuna); un condensator pe alimentarea usb-ului (daca alimentezi din usb); doua zenere de 3.6 si vreo 4 rezistente de polarizare (acestea asigura adaptarea de tensiune pt usb); iar in final cele 2 trasee de date ale usb-ului se duc catre pinii PD2/PD4 ai microcontrolerului. Acolo e dat un Atmega168, dar softul poate fi recompilat si pentru alte variante. Tu pe placa care o ai urmeaza sa identifici pinii PD2/PD4 si sa te infigi in ei (softul se poate reconfigura si pentru alti pini).Functioneaza! Link spre comentariu
Vizitator usernome Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 asta e schema.mea culpa pt titlu. Link spre comentariu
stefan_k Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Mea culpa, abia acum am priceput ce vrei: un bootloader cu suport pt ft245bm.In acest caz, clar nu e bun ce am recomandat. Scuze. Link spre comentariu
Vizitator usernome Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 da am luat-o de la 0, am luat datasheetul de la ft245 incerc sa comunic cu el normal si dupa aia pot sa ma ridic cu pretentii de bootloader. am vrut sa o iau eu pe scurtatura. mersi. Link spre comentariu
Vizitator usernome Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 'The ATmega128 is used.$regfile = "m128def.dat"$crystal = 14745600Config Int6 = FallingEnable InterruptsEnable Int6eroare bascomunknown intrerrupt source [count<>3]nu e setat nimic pe pinul int6, luminati-ma. Link spre comentariu
Vizitator usernome Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 cu ultimul bascom merge Link spre comentariu
Vizitator donnyg2010 Postat Ianuarie 14, 2011 Partajează Postat Ianuarie 14, 2011 cu ultimul bascom merge Poti sa dai ceva detalii?Cum ai reusit sa al vada Bascom-ul AT128 prin FT245,ce pini ai folosit si ce programator?Ai reusit sa incarci ceva in AT128 prin usb?Cu stima. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum