eddy_knnabis Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 imi cer scuze daca nu postez unde trebuie dar nu am gasit o arie mai potrivita. vreau sa leg la masina direct pe player un kick-bass si tweeter. stiu ca pt tweeter trebuie sa pun un condensator dar nu stiu ce valoare. pun condensator provizoriu pana voi avea bani de 2 filtre mai "potente". deci rog pe cei care se pricep sa imi spuna ce condensator trebuie sa inseriez pe firul de + al tweeter-ului. tweeterele sunt spl dynamics sd 1.1T. si cateva specificatii:Type TweeterSize 25mm ( 1" )Power handling RMS / max 50 / 100 WFrequency response 3000 - 22 000 HzSPL (1W/m) 91 dBMounting diameter 47 mmMounting depth 20 mmTweeter type Silk domeTweeter magnet Neodymiumzic eu ca ar trebui taiat undeva pe la 5000hz. imi cer scuze daca gresesc. tweeterele vor fi folosite impreuna cu kick-basii ground zero GZRK 65X. multumesc Link spre comentariu
Vizitator nicolescu Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Daca tweeterul e in 8 ohm un condensator de 4.7 microF (Nepolarizat), ar taia aprox de la 4khz in jos..Nu cred ca vei auzi diferenta pe tweeter intre un condensator pus de tine si nu stiu ce filtru ,depinde doar frecventa de taiere ,eventual o bobina, dar nu are rost sa te complici un condensator fiind suficient ...Daca vrei alta frecventa cauta pe google crossover calculator ,design etc... Link spre comentariu
eddy_knnabis Postat August 7, 2010 Autor Partajează Postat August 7, 2010 multumesc pt raspuns. este un tweeter auto deci e pe 4 oameni. 4.7 am vazut la majoritatea...inclusiv la cele piezzo la 5 lei. am rezolvat. multumesc Link spre comentariu
mely17 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Atentie ca daca ai impedanta de 4 ohmi atunci 4.7micro nu mai este valabil! Link spre comentariu
eddy_knnabis Postat August 8, 2010 Autor Partajează Postat August 8, 2010 melly..am vb pe mess....ai uitat cine sunt? doar cu tine am stabilit valoarea conzilor(yoiedi) Link spre comentariu
Jimmy Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Pentru taiere la 5kHz trebuie sa montezi un condensator de ~8uF. Il poti realiza usor dintr-un cond. de 4.7uF si unul de 3.3uF puse in paralel. Link spre comentariu
mely17 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Da, stiu cine esti! Am vazut postu dupa ce am vorbit noi si am crezut ca nu te-am lamurit! Link spre comentariu
eddy_knnabis Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 in fine..am rezolvat cum mi-a spus userul melly17. facut din 2 conzi polarizati de 22uf...unul nepolarizat de 11uf..taiere aprox. la 3.5khz. multumesc pt raspunsuri Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum