Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

tweeter auto

eddy_knnabis

Postări Recomandate

imi cer scuze daca nu postez unde trebuie dar nu am gasit o arie mai potrivita. vreau sa leg la masina direct pe player un kick-bass si tweeter. stiu ca pt tweeter trebuie sa pun un condensator dar nu stiu ce valoare. pun condensator provizoriu pana voi avea bani de 2 filtre mai "potente". deci rog pe cei care se pricep sa imi spuna ce condensator trebuie sa inseriez pe firul de + al tweeter-ului. tweeterele sunt spl dynamics sd 1.1T. si cateva specificatii:Type TweeterSize 25mm ( 1" )Power handling RMS / max 50 / 100 WFrequency response 3000 - 22 000 HzSPL (1W/m) 91 dBMounting diameter 47 mmMounting depth 20 mmTweeter type Silk domeTweeter magnet Neodymiumzic eu ca ar trebui taiat undeva pe la 5000hz. imi cer scuze daca gresesc. tweeterele vor fi folosite impreuna cu kick-basii ground zero GZRK 65X. multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• eddy_knnabis

4

• mely17

2

• Jimmy

1

Top autori în acest subiect

Vizitator nicolescu

Daca tweeterul e in 8 ohm un condensator de 4.7 microF (Nepolarizat), ar taia aprox de la 4khz in jos..Nu cred ca vei auzi diferenta pe tweeter intre un condensator pus de tine si nu stiu ce filtru ,depinde doar frecventa de taiere ,eventual o bobina, dar nu are rost sa te complici un condensator fiind suficient ...Daca vrei alta frecventa cauta pe google crossover calculator ,design etc...

Link spre comentariu

multumesc pt raspuns. este un tweeter auto deci e pe 4 oameni. 4.7 am vazut la majoritatea...inclusiv la cele piezzo la 5 lei. am rezolvat. multumesc

Link spre comentariu

in fine..am rezolvat cum mi-a spus userul melly17. facut din 2 conzi polarizati de 22uf...unul nepolarizat de 11uf..taiere aprox. la 3.5khz. multumesc pt raspunsuri

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări