Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alegere tranzistori VAS

UNIX

Postări Recomandate

Trebuie sa pun niste tranzistori in vas-ul amplificatorului, acesta fiind complementar cu alimentarea la +-65V. BD237 si complementarul sau, merg la aceasta tensiune ? Din simulare imi reiese ca fiecare tranzistor in parte nu vede mai mult de 70 V la borne. MJE 345 -350 ar avea tensiune suficienta, dar pentru audio sunt mai buni BD-urile ? Daca schema mea e complementara asa e ca tranzistorul nu va vedea intreaga tensiune de alimentare ci un pic peste jumatate ? Ce tranzistori sunt buni in aceasta pozitie care sa poata rezista macar la 1W disipatie ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• UNIX

3

• remus68

2

• zal

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Posteaza schema. Trebuie sa iei in considerare si situatia cind finalii amplificatorul ajung in saturatie si tensiunile masurate in regim static se mai modifica in anumite puncte.

Link spre comentariu

Ca să nu ai surprize, toţi trz care nu sînt alimentaţi cu stabilizatoare, divizoare sau generatoare de cc la tensiuni mai mici decît cele cu care se alimentează ampliful, se aleg cu Uce egală sau mai mare decît suma tensiunilor de alimentare, exemplu: ai amplif cu alimentare +/-40V, merge BD237/238 în etajul pilot, prefinal, sau mai bine BD241/242C, 243/244C... la +/-65V nu mai merge, acolo pui de exemplu MJE13030/15031, 2SA968/2SC2238, 2SA1306/2SC3298, 2SA1659/2SC4370... etc. Trz ăia merg fierbinţi, ceeace le scade rez de izolaţie c-e şi rez inversă a joncţiunilor.

Link spre comentariu

Zal, tranzistorii specificati de tine

MJE13030/15031, 2SA968/2SC2238, 2SA1306/2SC3298, 2SA1659/2SC4370

sunt mai buni decat MJE-340 ? Adica merita sa-i caut daca am ceva pretentii audiofile de la amplificator ? Sau MJE340 se comporta la fel ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări