Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Woofer

Dj TaZz

Postări Recomandate

Salut! M-am apucat sa fac un amplificator pentru bass si lam ales pe acesta.Acum vin intrebarile.1.Este potrivit pentru ce vreu eu sa il fac?2.Care este cel mai bun filtru activ sau pasiv?3.Ce putere debiteaza la tesiunea de +-38VCC 3 amperi pe ramura?Cam asta este.Va salut!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dj TaZz

11

• remus68

8

• zal

2

• Jimmy

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

E bun amplificatorul. Scoate in jur de 100-120W pe sarcina de 4 ohmi, si vreo 60-70W pe 8 ohmi. Cel mai bine folosesti un filtru activ. Sunt cateva scheme fosrte bune la 'Accesorii audio' care au si frecventa de taiere reglabila.

Link spre comentariu

Inca o intrebare bobina e pe iesire chiar trebuie pusa? Pentru ca nu am momentan deunde sa fac rost de sarma de cupru emailat.Daca se poate pune altceva in locul ei sa imi spuneti va rog?

Link spre comentariu

Poti face amplificatorul fara sa montezi la iesire PTC-ul si bobina (este incercuit ce poti omite). Monteaza cite o dioda de la linia mediana (iesirea amplificatorului) la liniile de alimentare, dar montate invers decit sensul normal de conductie (montezi cu catodul spre plus si anodul spre minus).

Link spre comentariu

S-a mai discutat de cîteva ori sărăcia asta de amplif, trebuie modernizat, prin anii 80 cînd se vindea ca kit, au pus ce trz au găsit.Cel puţin trz finali trebuie schimbaţi cu unii cu Uce peste 80-100V. Trz MJE340/350 sînt buni ca tensiune, dar slabi ca curent şi vor merge fierbinţi, se pot găsi unii puţin mai forţoşi. La +/-38V scoate vreo 50W/8 Ohmi şi probabil dublu pe 4 Ohmi, dacă ţine sursa de alimentare. Ar trebui un minim de 5A, ca să nu cadă în nas. Neapărat o serioasă protecţie cu releu, nu doar circuit de întîrziere.

Link spre comentariu

Gata am terminat amplificatorul acesta. Dar nu sunt multumit de el este mai potrivit pentru niste sateliti. Dupa ureche nu pare a avea distorsiuni se aude destul de tare dar numi place basul la el .Si mam gandid la altcea!Sa fac ceva pt tda7294 in punte am 6 integrate dinastea acasa leam comandat odata cu piesele pentru acest amplificator.Dar problema e alta cum scad tensiunea de la +-38Vcc la +-30 VCC ? Ma ajutati va rog?

Link spre comentariu

problema e alta cum scad tensiunea de la +-38Vcc la +-30 VCC

Folosesti un alt transformator sau il rebobinezi pe acesta - va trebui sa mai scoti din spirele secundarelor.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări