NumLock Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Salutare, Vreau să construiesc un tester logic. Am căutat acasă prin puţinele revistele tehnium pe care le am şi în cele din urmă am găsit 2 scheme din ani diferiţi, cu acelaşi autor şi acelaşi text dar cu deosebiri în ceea ce priveşte circuitul imprimat şi conexiunile dintre pinii circuitelor CDB400E + o diodă. http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/8905.pdf > pagina 19 http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/9108.pdf > pagina 10 Circuitul imprimat nu prea mă interesează pentru că oricum îl voi reproiecta în Eagle. Ceea ce nu ştiu eu este care din cele 2 scheme e corectă Eu în calitate de începător tind să cred că cea din 1991 e corectă dar... Sper că mă poate lămuri cineva şi pe mine Link spre comentariu
Spitfire Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Am achizitionat de la un user de pe forum un tester logic rusesc, bazat tot pe doua CDB400(SN74LS00,K155LA3,SN74HCT00, etc), iata schema originala: Link spre comentariu
NumLock Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 Merci de schemă. Cred că o să o folosesc. Totuşi curiozitatea nu mi-a dispărut (mă refer la cele 2 scheme) Link spre comentariu
Stefan Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 ia vezi daca il imbunatatesti pe acesta am vrut sa imi fac si eu unul dar acum aproape toate multimetrele au aceasta functie. Link spre comentariu
Mindware Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Bravo Spitfire!!! Frumos reconditionat. p.s. Am aflat cine l-a bagat in priza Link spre comentariu
Spitfire Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 O aberatie din partea rusilor sa-l doteze cu mufe banana, de parca pe placile cu circuite logice s-ar afla borne cu 5Vcc pe ele, numai sa introduci testerul in ele...altminteri, testerul e f.f. bun(multumesc Mindware!) si ca schema si ca executie, functioneaza mult mai precis decat functia inclusa in multimetrul DT9208A, unde e ambigua starea intr-un anumit moment. Iata o alta schema care pare ok: Sau una cu afisare pe digit: Link spre comentariu
NumLock Postat August 9, 2010 Autor Partajează Postat August 9, 2010 Merci de scheme încă odată Interesantă cea cu afişare pe digit. -Pot folosi un BC107 în loc de KT608B? Link spre comentariu
Spitfire Postat August 9, 2010 Partajează Postat August 9, 2010 Pot folosi un BC107 în loc de KT608B?Orice NPN de mica putere.Oricum tranzistorii rusesti nu au echivalent perfect...de ex. KT315B are toate caracteristicile unui BC107, mai putin frecventa de taiere de 250MHz, fata de 80-100MHz la BC107. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum