Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tester logic

NumLock

Postări Recomandate

Salutare,

Vreau să construiesc un tester logic. Am căutat acasă prin puţinele revistele tehnium pe care le am şi în cele din urmă am găsit 2 scheme din ani diferiţi, cu acelaşi autor şi acelaşi text dar cu deosebiri în ceea ce priveşte circuitul imprimat şi conexiunile dintre pinii circuitelor CDB400E + o diodă.

http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/8905.pdf > pagina 19

http://blog.jointelecom.com/wp-content/ ... a/9108.pdf > pagina 10

Circuitul imprimat nu prea mă interesează pentru că oricum îl voi reproiecta în Eagle. Ceea ce nu ştiu eu este care din cele 2 scheme e corectă :jytuiyu Eu în calitate de începător tind să cred că cea din 1991 e corectă dar...

Sper că mă poate lămuri cineva şi pe mine :jytuiyu

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

3

• NumLock

3

• Stefan

1

• Mindware

1

Top autori în acest subiect

Am achizitionat de la un user de pe forum un tester logic rusesc, bazat tot pe doua CDB400(SN74LS00,K155LA3,SN74HCT00, etc), iata schema originala:

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

O aberatie din partea rusilor sa-l doteze cu mufe banana, de parca pe placile cu circuite logice s-ar afla borne cu 5Vcc pe ele, numai sa introduci testerul in ele...altminteri, testerul e f.f. bun(multumesc Mindware!) si ca schema si ca executie, functioneaza mult mai precis decat functia inclusa in multimetrul DT9208A, unde e ambigua starea intr-un anumit moment.

Iata o alta schema care pare ok:

Posted Image

Sau una cu afisare pe digit:

Posted Image

Link spre comentariu

Pot folosi un BC107 în loc de KT608B?

Orice NPN de mica putere.Oricum tranzistorii rusesti nu au echivalent perfect...de ex. KT315B are toate caracteristicile unui BC107, mai putin frecventa de taiere de 250MHz, fata de 80-100MHz la BC107.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări