Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stroboscop chinezaraie

Vizitator me_gaton

Postări Recomandate

Vizitator me_gaton

C1 = 1.5uF, C2 = 100nF, C3 100nF, C4 = 2.2uFR1 = 820K, R2 = 2.9M, R3 = 820K, R4 = 820K, R5 = 39R, R6 = 2.2MD1 si D2 sunt 1N4007Tiristorul este MCR 100-6R7 = 820Kpotentiometrul este de 1MAstea sunt piesele....

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 21
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• remus68

7

• em2006

5

• Dr.L

1

• Mix

1

Top autori în acest subiect

Eu am indoieli in ce priveste corectitudinea releveului. R5 nu prea are ce cauta acolo, prin ea se aplica 300V in poarta tiristorului si acesta ar fi permanent aprins. Tiristorul trebe sa deschida numai cand primeste impulsuri prin lampa cu neon.R5 ar putea fi mai degraba intre grila si catodul tiristorului.De asta am zis sa pui niste poze, dar probabil ti-e lene.Eu am reprodus configuratia postata de tine, asa cum am si specificat anterior, dar in asa fel incat sa se vada mai clar ce e acolo si sa se poata deduce mai usor functionarea.

Link spre comentariu
Vizitator me_gaton

Aha, momentan nu sunt acasa ca sa ii pot face o poza, maine am sa il iau sa ii fac poze si le postez cel tarziu duminica...Multumesc ptr ajutor si rabdare:)

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

salut. poate reusesc si eu sa ajut aici. eu am folosit asa: un microfon din ala de la casetofoane chinezesti, un tl072 cu rol de amplificator+filtru joase, semnalul de la iesirea lui tl072 este redresat si ataca un tranzistor. tranzistorul aprinde un led alb. la stroboscop (daca este cel care banuiesc), unul dintre bratele potentiometrului se inseriaza cu o fotorezistenta si se plaseaza in fata ledului printr-un tub opac. efectul este frumos, pentru ca frecventa flash-urilor creste odata cu intensitatea sunetului de la un anumit prag. nu mai am poze cu montajul deoarece a ramas la un coleg de facultate. numai bine. :dans:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări