Vizitator me_gaton Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Salutare, am si eu un stroboscop, chinezesc bine inteles, cumparat de prin europa, si ma intereseaza daca ii pot adauga un semnal audio, sau ceva de genul sa cliposeasca dupa bass/muzica/semnal/zgomot....:)Multumesc,aveti attach cu schema. Link spre comentariu
remus68 Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Te complici inutil! Mai bine fa-ti o orga de lumini sau un vumetru cu leduri. Rezultatul este mai spectaculos. Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 eh..incercam si eu..poate reusesc ceva:) Link spre comentariu
Dr.L Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 E tare si efectul cu stroboscopul,sa clipeasca in timp ce apare sunetul/varful/frecventa dorita Link spre comentariu
remus68 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Am experimentat si realizat un efect din asta, dar cu un stroboscop cu lampa. La asta cu leduri nu merge aplicatia experimentata de mine. Link spre comentariu
em2006 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Pai cu led ar trebui sa fie mai valabil. Becurile cu filament au inertie, si de la o putere in sus nu mai poate fi vorba de efect stroboscopic. Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Salut, vezi ca tu confunzi stroboscopul care il am, nu este pe leduri, este pe filament...el are un potentiometru de reglaj ptr "viteza" si poate sa clipoceasca pana la 2 sec, sau chiar mai repede:), da-mi schema pe care ai folosit-o tu, sa incerc sa vad daca functioneaza si la al meu,si daca da, osa postez niste poze:PMultumesc,me_gaton YM Link spre comentariu
remus68 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Daca imi spui care este lampa cu descarcare in gaz care este desenata pe schema ta, voi posta schema conceputa de mine. Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Cele doua leduri "red,green" este lampa cu gaz, chiar langa leduri scrie "blitz", nu am gasit in libraria lui eagle componenta ptr blitz, la catodziile ledurilor, sunt pinii de conectare a lampii, si la anodzii este "impamantarea lampi", celalalt led este un bec de starter care probabil da ritmul de aprindere...Multumesc. Link spre comentariu
remus68 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Daca desenai corect sau macar treceai valorile componentelor pe schema era altceva. Cind am vazut LED-urile desenate nici nu m-am mai chinuit sa ma uit pe schema desenata de tine.Uite schemele concepute de mine. Semnalul este aplicat de la o chitara bass (aproximativ 25mVef) si comanda functionarea stroboscopului pe virfurile de semnal. Daca aplici semnal dintr-o sursa cu nivel mai mare, trebuie sa micsorezi gainul primului OP prin marirea rezistentei de 1K din bucla de reactie negativa.Atentie mare la amplasarea si manipularea montajului - contine tensiuni periculoase. Nu atinge cu mina piesele (cele din prima schema alimentata de la retea) atunci cind montajul este sub tensiune. Etajul de comanda (schema a doua) se alimenteaza de la un mic alimentator de 12Vcc.Inca ceva, ala nu este "bec de starter" ci o lampa cu neon. Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 buuun, intrebarea este in felu urmator, treb sa fac alt stroboscop, folosit piesele de la strobul meu? sau poat sa adaptez schema a doua la el? Link spre comentariu
remus68 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Daca nu poti intelege adaptarea facuta schemei originale (prima schema) nu mai pot comenta nimic! Acolo este desenat cit se poate de clar. Compara schemele si vei vedea ce modificari trebuie aduse. Link spre comentariu
Vizitator me_gaton Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 am inteles, osa ma apuc si eu zilele astea de el sa vad ce iese, multumesc ptr ajutor:)Osa revin cu poze cum a iesit.. Link spre comentariu
em2006 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Mai bine pune mana si redeseneaza schema mai ordonat, orienteaza-te dupa desenul lui remus, ca sa fie mai inteligibila, posteaz-o cu valorile componentelor, ca sa te putem ajuta sa faci adaptarea fara sa mai demolezi vechiul montaj daca e functional. E mai bine sa te apuci de lucru dupa ce ai o schema in fata, nu sa mergi orbeste. Daca nu stii sa editezi simboluri de componente in programul cu care lucrezi, poti face corecturile pe fisierul convertit png. in paint sau altceva, ca sa postezi un desen cat de cat corect, nu balarii, la care nu dai nici macar o explicativa.Pentru becul cu neon poti folosi simbolul condensatorului pe care apoi il incercuiesti si-i mai pui un punct acolo, iar in locul lampii de blitz pune un header cu 3 pini si scrie ce vrei sa fie. ...Osa revin cu poze cum a iesit..De ce nu pui o poza si cum e acum? Link spre comentariu
em2006 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 In fisierul atasat sunt cele 2 scheme, redesenate astfel incat sa fie cat mai evidenta analogia si sa faciliteze eventuala adaptare.Se vede ca principiul comenzii din schema postata de remus68 se poate aplica fara complicatii la stroboscopul existent.Schemele au fost reproduse dupa cele postate, modificand doar pozitiile componentelor, fara a modifica conexiunile, asa ca eventualele erori s-au reprodus intocmai, deci nu ar strica o reverificare. Valorile componentelor pt prima schema ar fi de asemenea necesare, pt a face o adaptare corecta.[attachment=0]strobo elforum png.pdf[/attachment] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum