Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Panoul fotovoltaic Home made

arcadius

Postări Recomandate

Incerc in seara asta , e ok?

ADIN , TU SI ASA AI FACUT ATITA PENTRU MINE , nu e nici o graba cand ai timp nu e neaparat an seara asta .multumesc, multa sanatate ati doresc atit tie cat si familiei tale .
Link spre comentariu

daca poti sa faci la asta mi se pare mai potrivita .

am simulat circuitul cu Proteus ...dar merge ca naiba. La celula D ---U1:D am adaugat la iesirea lui o rezistenta de 1K trebe sa mearga pana pe la 10 --- 15 k ....deoarece proteus nu ma lasa sa conectez doua iesiri impreuna.Pana fac eu cablajul propun daca cineva il poate realiza practic si sa il imbunatatim...unde trebe....pana la forma finala.
Link spre comentariu

Incerc in seara asta , e ok?

ADIN , TU SI ASA AI FACUT ATITA PENTRU MINE , nu e nici o graba cand ai timp nu e neaparat an seara asta .multumesc, multa sanatate ati doresc atit tie cat si familiei tale .
Cu multa placere ..............Multumesc Frumos pt urare si sa sti ca si eu iti doresc NERVI DE OTEL si FI TARE si MULTA SANATATE familiei tale in special copilului si tine bineinteles.Imi pare rau ca nu te pot sustine si material....dar nu se stie niciodata de unde sare iepurele.
Link spre comentariu

Urmeaza si cablajul dar sunt multe fire de aranjat....dar nu incerca sa il faci in forma finala ca in simularea din proteus nu prea functioneaza corect.....ideea e sa nu te chinui din prima sa iasa buna ca .... nush ce sa zic....stiu ca il vrei urgent dar eu zic mai bine mai cercetam putin si ne mai sfatuim si apoi facem ceva final. :)))Eu am ales una cu microcontroler o sa o concep de la zero si cred ca o sa fie cu 4 leduri si mult mai mica decat asta. O sa tina cont si de releul REED din acutatorul de la parabolica care da pulsuri pt o pozitionare cat mai buna si ceva afisare pe calc cam pe unde este panoul.Am niste colegi softisti care o sa ma ajute pe parte de soft. Partea cu grindina si alte balarii , nu am idee cum sa o fac (ma gandesc sa ai si o comanda manuala adica niste butoane conectate la controler care sa miste panoul ).Ca altfel......nush cum isi va da seama ca bate "piatra". dar de aici se poate adauga si un senzor de temperatura si la la la de ajungi sa faci statie meteo. Mai am ceva ganduri de pus pe hartie si sa vad ce o sa iasa ...pana una alta eu zic sa nu te grabesti prea tare cu schema aia analogica.....ca o sa iasa un pcb maricel.vorba aia SUCCESURI !

Link spre comentariu

quote]ok ,nu ma grabesc cu toate ca am facut rost de piesele necesare pentru acel montaj .multumesc.

Nu are nimik fa-l si pe ala ca nici eu nu o sa fiu promt cu montajul....in Noiembrie am nunta si am de alergat......nebunii chestii......si o sa il fac dar cand am timp....nu asa rapidsi intre timp poate il optimizam pe asta (cel pt care ai piese)
Link spre comentariu

Nu are nimik fa-l si pe ala ca nici eu nu o sa fiu promt cu montajul....in Noiembrie am nunta si am de alergat......nebunii chestii......si o sa il fac dar cand am timp....nu asa rapidsi intre timp poate il optimizam pe asta (cel pt care ai piese)oooo f frumos , casa de piatra va doresc . :101 stiu cum e si cat ai de alergat , ok prietene fati traba ta f inportanta la la montajele de urmarie nu e nici o graba :aplauze

Link spre comentariu

Multumesc frumos , Acum sa revenim .....iese ceva la tine? ca eu ma chinui la cablaj.

daastept sami vina piesele pentru acel montaj daca vrei fal cablaju stiu ca e f greu de facut ma rasplatesc eu fata de tine cumva.multumesc
Link spre comentariu

Multumesc frumos , Acum sa revenim .....iese ceva la tine? ca eu ma chinui la cablaj.

daastept sami vina piesele pentru acel montaj daca vrei fal cablaju stiu ca e f greu de facut ma rasplatesc eu fata de tine cumva.multumesc
rasplata mea va fi una sau mai multe poze in care imi arati ca functioneaza :)) sau chiar un filmulet..............
Link spre comentariu

Arcadius sa imi spui daca iti sunt de folos......da?nici nu stiu cum sa-ti multumesc a esit super!!! cred ca ai program de facut cablaje bravo felicitari ,multumesc.sti ce este colmea pentru mine ca nu am vazut atent ca practic acolo era doar un singur integrat dar eu leam numarat 4 :nebunrau: si am comandat 4 asta e le voi folesi inca pentru alcineva poate mai vrea si alti sa faca asa ceva . oricum nu sunt scumpe piesele alea .bineinteles cand termin toata instalatia vreau sa fac o filmare si postez tot pe youtube linga eoliana mea :aplauzeam uitat ceva pana la urma la cat se alimenteaza montajul la 9v sau 12v?

Link spre comentariu

Mda..... :rade: ti-am spus ca sunt 4 A.o intr-o singura capsula ....asta e..acum....sunt bune si in alte aplicatii.Folosesc Proteus.....nu e reclama...e un raspuns ...........da?Proteus si simuleaza schema si face cablaje ....dar produce si multe anomalii si greseli.Pai doar motorul parca se alimenta la 12V restul la 9 v............eu le-am pus asa deoarce trebe sa mearga si la 12v..... cred ca trebe sa maresti potentiometrele........dar nu-i bai.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări