arcadius Postat August 17, 2010 Autor Partajează Postat August 17, 2010 multumesc frumos "@ nelu F " Link spre comentariu
Vizitator 3fxw Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Salutare tuturor,frumoasa realizare, felicitari.Cat despre geam, pot sa va spun cu certitudine ca solutiile profesionale folosesc un geam special (atat la fotovoltaic cat si la termice) si astfel se obtine un transfer energetic cat mai bun (cei mai buni se lauda cu un coeficient de trecere de 95%, cele considerate medii au 92%). un geam clasic are transfer cam 80% (la 3mm) si 70-72%(la 5mm), iar cel de masina are 59-65%. datele sunt medii, transparenta variaza in functie de lungimea de unda (de aici discutia apropos de bronzatul in masina (UV) sau de eficienta diferita in cazul in care folosesti acelasi geam la fotovoltaic sau termic). de asemenea, geamul special are o caracteristica aparte privind izolatia termica (mai buna decat la cel clasic) si totodata este incredibil de flexibil (am vazut o demonstratie in care indoiau o foaie de geam de 1m lungime in curb, la 90grade) asta ca sa nu se sparga la grindina.ma uit dupa furnizori si revin cu link-urisucces !Vali, yo3fxw Link spre comentariu
Poje74 Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Geam indoit la unghi de 90 gr ???? Poate pe la 1000 gr celsius ; cam aici devine maleabil. Oricat de "special " ar fi....tot nu cred! Poate au zis 9 gr sau e ceva ce nu ai inteles tu.Zic si io ... Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 18, 2010 Partajează Postat August 18, 2010 Problema cu plexiglasul este ca in timp se poate "matui" dar cred ca se rezolva prin polisare.am polisat sa zic oarecum o carcasa de telefon care se frecase prin buzunar cu deiverse lucruri , a iesit destul de bine ,dar nu ca noua , am dato cu pasta semiabraziva de polish auto. Link spre comentariu
arcadius Postat August 19, 2010 Autor Partajează Postat August 19, 2010 Va salut, va cer si eu ceva, cine ma poate ajuta cu un linc site unde pot sa cumpar mai eftin acea tabla care se lipeste pe celule , ce am avut eu mi sa terminat . va rog.multumesc. Link spre comentariu
Vizitator PinArt Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Buna... energia verde este extraordinara tocmai pt ca e verde...Am un prieten care a primit din Germania vreo 25-30 de panouri fotovoltaice de 185w pt o cabana,dar din cauza unor probleme a trebuit sa renunte la proiect si vrea sa le vinda.Daca intereseaza pe careva,pot sa aflu mai exact ce caracteristici au si cat costa.... Link spre comentariu
arcadius Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 Buna... energia verde este extraordinara tocmai pt ca e verde...Am un prieten care a primit din Germania vreo 25-30 de panouri fotovoltaice de 185w pt o cabana,dar din cauza unor probleme a trebuit sa renunte la proiect si vrea sa le vinda.Daca intereseaza pe careva,pot sa aflu mai exact ce caracteristici au si cat costa.... pune aici tot ce sti despre ele si caracter.. si pretul cat vrea el pentru un panou , ca poate se gaseste cineva sa le cumpere.sa inteleg 185w e un panoua ? nu toate la un loc Link spre comentariu
gica70 Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 Va salut, va cer si eu ceva, cine ma poate ajuta cu un linc site unde pot sa cumpar mai eftin acea tabla care se lipeste pe celule , ce am avut eu mi sa terminat . va rog.multumesc.Vezi la "vanzari" cineva are tabla Cu de 0.1. Link spre comentariu
Vizitator PinArt Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 ...ciao... ...plexiglas se gaseste in orice Practiker la materiale de constructie......aviz amatorilor..... Link spre comentariu
Vizitator PinArt Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 ....caracteristicile pt panouri sunt:P..180 w U...29V. I..8,36A in gol si 23V si 7,82A in sarcina maxima la 1310/990 mm forma din 48 de celule,el a platit 2€/w,stiu ca mai avea un convertizor de tensiune 24v/220 de 3,2 kw cu max pina in 6 kw cu randament de 96%...? ...si...parca 12buc acumulatori de2V/ 800ah scria pe ei parca,o nebunie...) Link spre comentariu
arcadius Postat August 22, 2010 Autor Partajează Postat August 22, 2010 ....caracteristicile pt panouri sunt:P..180 w U...29V. I..8,36A in gol si 23V si 7,82A in sarcina maxima la 1310/990 mm forma din 48 de celule,el a platit 2€/w,stiu ca mai avea un convertizor de tensiune 24v/220 de 3,2 kw cu max pina in 6 kw cu randament de 96%...? ...si...parca 12buc acumulatori de2V/ 800ah scria pe ei parca,o nebunie...)ok merci pentru info, sa le stapaneasca sanatos .la pretul asta nu cred sa gaseasca pe cineva amabil sai ofere suma prezentata de tine .chiar si un euro w tot e scump .acum inteleg ca respectiva persoana vrea sa faca o afecere dea vinde panouri fotovoltaice asta e parerea mea. Link spre comentariu
Vizitator PinArt Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 ...hehe cred ca nu esti prea atent la ce sa scris...el mai avea in pachet si convertizor de tensiune 24v/220 de 3,2 kw cu max pina in 6 kw cu randament de 96%...? ...si...parca 12buc acumulatori de2V/ 800ah ,i-am cautat pe net si convertorul este 1200-1600 eu,iar acumulatorii de 800A sunt 320 eu /bucata..si sunt 12 buc... Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 ...hehe cred ca nu esti prea atent la ce sa scris...el mai avea in pachet si convertizor de tensiune 24v/220 de 3,2 kw cu max pina in 6 kw cu randament de 96%...? ...si...parca 12buc acumulatori de2V/ 800ah ,i-am cautat pe net si convertorul este 1200-1600 eu,iar acumulatorii de 800A sunt 320 eu /bucata..si sunt 12 buc... aha panourile le da cu 2 euro pe w si restul sunt gratis sa intzeleg :nebunrau:si convertizor la 96 % eficientza , E ALTA NEBUNIE dute si mai citeste despre transformari moshule , acolo e randament aproape de 1 , esti complet nebun daca spui aceasta afirmatzie , sau esty in ceatza rau de tot Link spre comentariu
Vizitator PinArt Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 ...doar ca e vb de multi bani dar pretul lui cred ca e foarte rentabil,asa la bucata numai panourile nu stiu daca le vinde si cu cat,dar na ,daca intereseaza pe cineva poate sa-i faca o oferta... Link spre comentariu
Vizitator PinArt Postat August 22, 2010 Partajează Postat August 22, 2010 ...da asta era ideea si mai are un regulator de incarcare de 40 A cu afisaj electronic la fel si convertizorul Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum