aureliu67 Postat Mai 20, 2015 Partajează Postat Mai 20, 2015 Ce costuri? te referi la panouri de 120w care costa 110euro? vara produce un kw/zi doar acest panou. Costurile principale constau in baterii. eu personal am redus consumul cu 50 euro/luna cu panouri de doar 250wati si invertor ordinar de 45 euro(300w) Link spre comentariu
aureliu67 Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 (editat) Postez si aici schema controlerului incarcare de care sunt foarte multumit. precizia este uimitoare iar pragul maxim se seteaza cu un semireglabil. In plus cand bateriile sunt complet incarcate energia din panouri poate fi directionata in alta directie. Cine doreste sa aduca imbunatatiri este invitat sa o faca. schema este cea mai simpla si bazata pe PIC 12f675 charge controler.rar Editat Iulie 20, 2015 de aureliu67 Link spre comentariu
lucione_cip Postat Iulie 20, 2015 Partajează Postat Iulie 20, 2015 Nu cumva schema este incompleta ? lipseste partea "de forta"... Link spre comentariu
aureliu67 Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Am spus in postul anterior ca in locul ledurilor sunt cuplate relee auto minim 30 A., Montajul functioneaza impecabil in continuare Link spre comentariu
Vizitator centex Postat August 6, 2015 Partajează Postat August 6, 2015 si pozele urmatoare pe care urma sa le pun.daca va uitati atent se vede o tiava, cu ajutorul acelei tevi ma ajuta reglajul pe timp de iarna si vara vara panourile stau cam 20 35grade iar irna 30 50grade.trackerul este alimentat tot de acele cabluri care duc spre acumulatori doar dioda am schimbato am luato de la tablou si am montato sus pe panouri sa ajunga sensiunea direct din baterii pana unde sa pot lega trackerul solar. Salut Arcadius.. Tot tracker ca a l tau , de la tipul din Timisoara am si eu, insa vad ca tu ai pus senzorul /cutie pe orizonatala, faza e ca eu il puneam in linie cu prelungirea pe lungime a panouluii si de aia tot mi se sucea iaurea, de am crezut ca si-a batut joc de mine tipul.. O sa incerc ca tine, oricum, il dezafectasem sistemul lui..Ideea e ca tu ai pus senzorul perpendicular cu axa pe lungime panoului. Link spre comentariu
andreigradu Postat Septembrie 5, 2015 Partajează Postat Septembrie 5, 2015 (editat) Doar ca un raspuns pentru userul Metallman privitor la instalatia electrica. 1. Daca stai la bloc / casa cu mai multe apartamente trebuie sa stii: a) - la bloc firele tale trec prin apartamentele vecinilor, atat cele de la bec, cat si cele de la priza. b) - tu ai acces la firele celui de sub tine , le ai sub podea, iar cel de sus are acces la firele tale. 2. Fiind la bloc taie si tu curentul dimineata cand pleci de acasa, taie curentul din casa de la tine, adica sigurantele din apartament. a) - notezi ora si index-ul. b) - NU spui la nimeni ca ai oprit sigurantele. c) - DACA nu ai sigurante in casa, -- scoti absolut tot din priza -- INCLUSIV frigiderul, in ziua aia nu lasi mancare in el -- nu mori daca mananci o zi in oras. d) - strict din imobil, ca daca tai de pe casa scarii e inutil, vine careva si ridica siguranta. e) - poate pleci la bunici, sau in concediu, de asemenea scoate absolut tot din priza - noteaza index-ul si la venire verifici. 3. Trebuie sa iti faci un cont le Electrica- pe https://www.enel.ro/crosweb/myenel/ . Astfel poti sa iti dai index-ul on-line si il scrii pe cel real. Si eu pateam asa ca primeam facturi fabuloase. Ei fac asa sa ia bani in avans. 4. Verifica ce tip de abonament ai, este ULTRA IMPORTANT . De obicei cel mai avantajos e MONOM CU REZERVARE. adica platesti un abonament de 3-4lei/luna si la kw ai un tarif unic mai mic. ( abonamentele fara rezervare au pret mare / kw, ai grija la alea cu 50kw/luna, la alea costa peste 1leu/kw cand depasesti; ) 5. Din start ei te pun la ala cel mai mic de 50kw fara rezervare si cand treci de 50kw zici ca mergi pe benzina, asa de mare e costul. 6. Iti spun asta pentru ca asa am patit eu la tara si nu intelegeam costurile, am schimbat abonamentul si factura s-a redus de 3 ori. 7. CA SA FII CEL MAI RAU DIN PARCARE -- CUMPERI CABLU 3X2,5MM2, CAT SA AI DE LA CONTOR PANA IN HOL. a) - Te cuplezi in casa cu triple, veioze, si faci o instalatie complet independenta de pereti. b) - stai asa cateva zile si analizezi consumul zilnic. c) - CHIAR daca ai cutie din plastic sigilata, firele spre tine trebuie sa iasa cumva din ea. Acolo te cuplezi tu. d) - cei de le Electrica sunt obligati sa iti ofere acele fire la exterior, alea merg in casa. e) - iti montezi un pat de cablu pe casa scarii, provizoriu. f) - daca obtii rezultate sapi in perete si iti tragi un nou bransament, refaci instalatia din imobil si le multumesti tuturor vecinilor ca te-au ajutat sa consumi curent. 8. Poate exista o scurgere in pereti de la un fir care s-a frecat si atinge ceva metale. Asta se elimina daca la contor ai siguranta diferentiala, aia sare daca ai pierderi externe. E pacat sa renunti la ceva care poate costa 50 lei / luna doar din ambitie. Urmeaza pasii si da-ne si noua de veste, cu siguranta au patit si altii si e ceva de invatat din asta. Editat Septembrie 5, 2015 de andreigradu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum