vfp_marius Postat August 15, 2010 Partajează Postat August 15, 2010 [... chiar n-ai avut parte să vezi ploaie cu soare până acuma???oricum, nasulia principală nu e ploaia, asta e relativ inofensivă, cu grindina e beleaua...aia cum o detectezi??? ei na ,da bine ca am avut parte si de asa ceva ploaia e buna mai spala panoul da la faza cu grindina sa stii ca intodeauna va veni si putina ploaie la inceput ,grindina doar stii cum se formeaza nu tre sati zic eu , un senzor de umiditate ca la parbrizul unor masini mai destepte ,ar putea folosi , si ar intoarce repede panoul pe spate .(sau alta varianta ar putea sa faca ca niste jaluzele metalice usoare ,sau ca un stol si sa acopere panoul daca acesta este fix . astea ar cam fi parerile mele .in rest spor la treaba Link spre comentariu
arcadius Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 Totusi eu cred ca va rezista si la grindina pentru ca se stie ca , cu cat este lipit jur inprejur cu silicon sa i se mai ia din zgomot nu se va sparge asa de repede ,majoritatea geamurilor se sparg din cauza sunetului inalt . Dupa cum am vazut si in acel linc mi se pare o solutie mai buna cu plexiglass, ce parere aveti ? Link spre comentariu
MifTy Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 mai ales dacă e un plexic mai elastic... în general, ce se găseşte prin magazine e destul de casant, însă nici pe departe ca sticla, fie ea şi "securizată"...nu-mi cere amănunte, ştiu că există, dar n-am idee nici cum se numeşte, nici de unde se poate achiziţiona... Link spre comentariu
arcadius Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 Uite aici, s-a mai discutat despre. viewtopic.php?f=70&t=25004&hilit=urmarire+soareEu unul as merge pe ceva cu microcontroller, cu ceva functii mai complexe. Oricum, parerea mea e ca partea mecanica e cea care este mai greuta aici.merci"bogdan_", la sistemul asta partea mecanica e complicata si nu e nevoie si de vertical si orizontal dar cred ca sistemul de urmarire e mai vechi.eu vreu sa fac ceva sa nu consume mult si caut intodeauna sa fie cat mai simplificat si mai eficient .ca de exemplu mam gandit la varianta monturi polare al antenelor satelit acolo se foloseste doar un singur motor ,am un pozitioner strong cu telecomanda cu care se memoreaza gradatile motorului la fel ca si la antena ,exeplu daca memorez 70grade est sa fie pe numarul 1 al telecomenzi pe 2 19grade est si 30grade west .acum actionarea acelei telecomenzi se poate simplu cu un montaj electronic cu mai multe fotocelule asezate perfect dupa axa oribitala , ca atinci cand soarele ajunge in drept cu fotocelula de la 19grade sa dea comanda sa invarta panourile spre 19 sau 30west . daca soarele apune motorul va ramane in pozitia de 30west , cand incepe raseritul si primeste comanda fotocelula de la 70est atinci i va da comanda motorului spre rasarit .sau daca va fi inorat si nu va primi nici o comanda nici o fotocelula .atinci ramane la acea ultima executata pana reapare soarele si va actiona unde sau din ce directie incepe soarele sa bata.astept parerile voastre de simplitatea cu care am descriso sper ca mati inteles cum vreau sa fac Link spre comentariu
gica70 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Pt. carcotas....Exista detector de soc, vibratii; o capsula piezo si cu un mic montaj este tot ce trebuie! Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 exista un plexiglas pe la brico sau materiale de constructii , da e mai scump decat sticla rezista si la grindina are grosimea de 3mm. in dedeman am vazut .Va salut.Nici eu nu stiu ce sa pun in fata celulelor .Celulele leam lipit cu silicon de geam pe spate cu doar cate un punct pe mijlocul fiecarei celule.Nar fi rau daca ar rezista acel plecxic la temperatura aia,miati dat o ideie buna.Astept si alte pareri multumesc. ai aici un site cu ceva preturi orientative, cam piperate da eu zic ca merita ,asta in cazul in care mai vrei sa faci si alte panouri eu zic ca sticla reduce din capacitatea celulelor si costa si sticla ceva bani .sau mai cauta POLICARBONAT COMPACT am vazut ca se fabrica si asa ceva , plexicul rezista cica pana la 70 grade maxim dupa care se deformeaza , de policarbonat nu stiu nimikhttp://www.emsaindustriale.ro/plexiglas.php Link spre comentariu
Poje74 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Uite pe ebay cam ce-ti trebuie tie ,zic eu la un pret rezonabil . Ai si nr de tel. si dupa cum scrie el poti discuta si alte dimensiuni si grosimi . Nu stiu cat mai e transportul pe Romania. Daca vrei il intreb. http://cgi.ebay.co.uk/CLEAR-PERSPEX-PLASTIC-SHEET-1200MM-X-500MM-X-3MM-CLEAR-/180547342939?pt=LH_DefaultDomain_3 Intra pe pagina lui si vezi ca are mai multe produse .... Link spre comentariu
arcadius Postat August 16, 2010 Autor Partajează Postat August 16, 2010 Uite pe ebay cam ce-ti trebuie tie ,zic eu la un pret rezonabil . Ai si nr de tel. si dupa cum scrie el poti discuta si alte dimensiuni si grosimi . Nu stiu cat mai e transportul pe Romania. Daca vrei il intreb.http://cgi.ebay.co.uk/CLEAR-PERSPEX-PLASTIC-SHEET-1200MM-X-500MM-X-3MM-CLEAR-/180547342939?pt=LH_DefaultDomain_3Intra pe pagina lui si vezi ca are mai multe produse ....multumesc tuturor de ajutor ,nu inteleg limba aia acolo ce e tot plexiglass? sau..si pretul acela cum e la metru? la noi in ro nu gasesc asa ceva sa nu mai platesc taxe mari ale transportului din afara?la bricostore pot gasi plexiglass ?ms... Link spre comentariu
Poje74 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Pretul din link este pentru 1 bucata de plexiglass de 1,2 m lungime / 0,5 m latime cu grosimea de 3 mm . pret 11,95 lire sterline = 56,59 lei + transportul care nu stiu cat este . Sigur este orientativ ,daca gasesti la noi la acelasi pret....Studiezi putin piata . Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Uite pe ebay cam ce-ti trebuie tie ,zic eu la un pret rezonabil . Ai si nr de tel. si dupa cum scrie el poti discuta si alte dimensiuni si grosimi . Nu stiu cat mai e transportul pe Romania. Daca vrei il intreb.http://cgi.ebay.co.uk/CLEAR-PERSPEX-PLASTIC-SHEET-1200MM-X-500MM-X-3MM-CLEAR-/180547342939?pt=LH_DefaultDomain_3Intra pe pagina lui si vezi ca are mai multe produse ....multumesc tuturor de ajutor ,nu inteleg limba aia acolo ce e tot plexiglass? sau..si pretul acela cum e la metru? la noi in ro nu gasesc asa ceva sa nu mai platesc taxe mari ale transportului din afara?la brocostore pot gasi plexiglass ?ms...nu pretul ala e fara transport la aprox jumate de metru patrat la grosimea de 3mm, comparativ cu ceea ce tziam trimis eu e mai mic de aprox 5 ori la 263 ron , iar ala era cam 12 lire adica cam 65 ron luat de 5 ori fac cam 3 milioane si ceva fara transport , eu zic ca se merita mai bine sa cumperi din tzara chiar daca platesti transportul nu te ajunge asa de scump . Link spre comentariu
Poje74 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Corect ,ai dreptate. Nu intrasem sa vad preturile...La mine sta ebay-ul deschis in bara... Link spre comentariu
vfp_marius Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Corect ,ai dreptate. Nu intrasem sa vad preturile...La mine sta ebay-ul deschis in bara... eu sunt mai cu inima impacata atunci cand pipai produsul pe care vreau sal cumpar , cum zice si fratele meu ,ma uit la finisaje ,daca lucrul e lucrat bine il cumpar daca nu ,nu , acum nu te mai obliga nimeni sa cumperi ca pe vremea lui ceasca, intotdeauna cand cumpar o scula electrica de prin magazin ma uit la ea (adica efectiv la scula pe care o cumpar nu le cea expusa ) deschid cutia chiar o si scot din punga si o desigilez , de mlte ori mi sa reprosat faptul ca atunci cand ajung la bancul de proba pentru a vedea daca merge , sa am vreo nelamurire si daca ar fi cu vreun defect , sa mi se zica ca ,cum nu mam uitat la ea, asa ca atunci cand cumparatzi ceva trebuie sa fii mai sigur pe ceea ce cumperi , se stie faptul ca in poza e mult mai frumos decat in interior, si daca nu am dreptate sa ma corecteze cineva , accept orice pedeapsa :cry:scuzatima am fost off topic Link spre comentariu
Poje74 Postat August 16, 2010 Partajează Postat August 16, 2010 Problema cu plexiglasul este ca in timp se poate "matui" dar cred ca se rezolva prin polisare. Link spre comentariu
arcadius Postat August 17, 2010 Autor Partajează Postat August 17, 2010 va multumesc pentru ajutor , ar fi frumos daca aveam numarul de telefon de la bricostore din constanta sa sun inainte sa intreb daca au asa ceva . Link spre comentariu
nelu F Postat August 17, 2010 Partajează Postat August 17, 2010 Locaţia magazinului - Constanța Adresa: Bulevardul Tomis, Nr. 401, Constanța Program: Magazin Luni - Sâmbătă: 8:30 - 21:00 Duminică: 9:00 - 20:00 Materiale de construcții Luni - Sâmbătă: 8:00 - 21:00 Duminică: 9:00 - 20:00 Telefon: Punct de Informații 0241 50 30 00 Asistentă director 0241 50 30 32 Lemn 0241 50 30 40 Unelte 0241 50 30 41 Grădină 0241 50 30 42 Sanitare 0241 50 30 43 Decorațiuni 0241 50 30 44 Materiale de construcții 0241 50 30 45 Feronerie 0241 50 30 46 Acoperiri sol 0241 50 30 47 Vopsele 0241 50 30 48 Electrice 0241 50 30 49 Service post-vânzare 0241 50 30 50 Recepție marfă 0241 50 30 52 Fax: 0241 50 30 01 E-mail: [email protected] Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum