arcadius Postat Martie 22, 2012 Autor Partajează Postat Martie 22, 2012 Se stie ca acumulatorii legati in paralele lucreaza pe principiul vaselor comunicante..deci sa consideram ca avem 4 legati in paralel si unul din el se pune in scurt! ce fac cele 3 ramase? se vor descarca in cel defect...descarcarea se poate lasa cu explozie...(vorbim de sute de amperi)Daca nu avem alta varianta propun mai multa grija , sigurante +diode de sens pe fiecare acumulator....au aparut diode ieftine cu cadere mica de tensiune pe ele si de curenti mari ..30A, astea merg si paralelNu se pun diode de sens se pun sigurante la fiecare acumulator , in caz de un scurt sare siguranta e cea mai buna solutie prin diode apar caderi de tensiune + pretul lor.Aici vam pus si un manual cum se leaga acumulatori si tot legat de baterie.Spor la treaba.baterie important.doc Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Multumesc pentru "documentare" ,nu vreau sa intru in contradictie...fiecare face cum vrea.. pana capata experienta... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 Totusi..vorbeam de Dioda Schottky care, față de joncțiunea semiconductor-semiconductor folosită la diodele convenționale este căderea mică de tensiune, numai 0,3 V față de 0,6 V cât este în cazul unei diode din siliciu.(nu stie ce jonctiune are caderea de tensiune 1V... poate doua serie..) deci merita refacut calculul! Bafta! Link spre comentariu
arcadius Postat Martie 23, 2012 Autor Partajează Postat Martie 23, 2012 Totusi..vorbeam de Dioda Schottky care, față de joncțiunea semiconductor-semiconductor folosită la diodele convenționale este căderea mică de tensiune, numai 0,3 V față de 0,6 V cât este în cazul unei diode din siliciu.(nu stie ce jonctiune are caderea de tensiune 1V... poate doua serie..) deci merita refacut calculul! Bafta!ok faci cum crezi daca iti plac diodele folosestele . Link spre comentariu
Dr.L Postat Martie 23, 2012 Partajează Postat Martie 23, 2012 @klausstromplUita-te in documentatia diodei shottky si vezi apoi cat e caderea de tensiune pe ea,la curent nominalUn 0,6V e la ordinea zilei!Asa cum dioda normala are minim 1V.Se vede ca esti bine documentat,asa ca insista! Link spre comentariu
Vizitator clau71ro Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Buna dimineata.Am cateva panouri solare home made dar nu le prea gasesc locul de amplasare in cadrul gospodariei. Mi-ar placea le pun pe acoperis deoarece are expunere sudica dar e destul de greu accesibil si mi-e frica sa nu cada cumva in strada sa loveasca pe cineva. Acoperisul e construit prin anii '90 si este din placi de azbociment. Ma gandesc sa desfac o parte din placile de pe acoperis acoperis si sa le inlocuiesc cu policarbonat. Am vazut ca exista policarbonat de 4-6 mm si este transparent ca sticla. As monta astfel de coli pe capriori si in pod as monta cu usurinta panourile. Cum vi se pare ideea ? Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 In acest caz pierderile devin inacceptabile. Link spre comentariu
Vizitator clau71ro Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 gica70: Ma refer la policarbonatul acela "clear" si de culoare alba de 3-4 mm, nu la cel celular. Am masurat vara trecuta comparativ cu sticla de geam de 4 mm si pierderile erau similare. Am sa incerc sa refac maine masuratorile si sa atasez ceva poze. Link spre comentariu
Ticu Postat Martie 26, 2012 Partajează Postat Martie 26, 2012 Pana la urma e vorba de un compromis in care intervin pretul, pierderile de radiatie, riscul de deteriorare la grindina, dificultatile de acces pentru intretinere (curatarea de zapada), stricarea etanseitatii acoperisului, riscul de a fi furate etc. Link spre comentariu
arcadius Postat August 13, 2012 Autor Partajează Postat August 13, 2012 Va salut de mult nu sa mai vb aici ,de aceia veu sa mai inbunatatesc topicul prin a va reaminti ca de 2ani de cand folosesc panourile facute de mine din geam simplu de 3mm pe ambele pariti ,iar intre geamuri bagheta de termopan de 6mm umpluta cu silicagel pentru a vida panoul .Vreu sa va spun ca nu am avut probleme nici cu grindina si nici cu condensul i-mi functioneaza perfect fara probleme SI CU urmarire solara, el singur urmareste soarele singur parcheaza spre rasarit si de dimineata o ia de la capat .DE VARIANTA PE CARE AM ALESO O BONSIDER CEA MAI BUNA .Vreau sa mai construesc inca 2 panouri asemanatoare si asta datorita unui prieten din acest forum care a facut un bine trimitandumi un set de celule putin Crapate care eu le voi lipi si le fac functioneale. Pe aceasta cale vreu sai multumesc din suflet pentru ajutor. Link spre comentariu
Vizitator lipitorul Postat Septembrie 7, 2012 Partajează Postat Septembrie 7, 2012 Va salut domnilor fotoelectristi! Felicitari celor ce au avut indemanarea si curajul de a-si construi propriul panou solar!Impreuna cu un prieten, as dori sa incercam alimentarea unei ferme prin panouri solare. Puterea necesara ar fi cam 20 kw/h, deci destul de multe panouri si o investitie destul de mare. De aceea luam in calcul si varianta construirii panourilor in regim semiprofesional (sau chiar profi daca va fi posibil). Bineinteles ma gandesc la niste utilaje second-hand. Aveti idee ce tehnologie se foloseste la asamblarea panourilor de fabrica si cam ce utilaje ar fi necesare?Colegul @octavianc, a explicat in mare tehnologia de fabricatie si a avansat o suma de 20.000 E pentru niste utilaje second. Despre ce utilaje ar fi vorba? Link spre comentariu
rinaldoparaipan Postat Septembrie 10, 2012 Partajează Postat Septembrie 10, 2012 La cat au ajuns sa coste panourile, nu cred ca se merita sa investesti in astfel de utilaje. Link spre comentariu
arcadius Postat Septembrie 16, 2012 Autor Partajează Postat Septembrie 16, 2012 Va salut domnilor fotoelectristi! Felicitari celor ce au avut indemanarea si curajul de a-si construi propriul panou solar!Impreuna cu un prieten, as dori sa incercam alimentarea unei ferme prin panouri solare. Puterea necesara ar fi cam 20 kw/h, deci destul de multe panouri si o investitie destul de mare. De aceea luam in calcul si varianta construirii panourilor in regim semiprofesional (sau chiar profi daca va fi posibil). Bineinteles ma gandesc la niste utilaje second-hand. Aveti idee ce tehnologie se foloseste la asamblarea panourilor de fabrica si cam ce utilaje ar fi necesare?Colegul @octavianc, a explicat in mare tehnologia de fabricatie si a avansat o suma de 20.000 E pentru niste utilaje second. Despre ce utilaje ar fi vorba? Cam 10 ca mine si vom fi utilajele dvs le facem pe banda. Link spre comentariu
figher_ionut Postat Noiembrie 8, 2012 Partajează Postat Noiembrie 8, 2012 Salut. Pt cei interesati de construirea unui panou fotovoltaic pun la dispozitie un kit de 40 de celule fotovoltaice clasice de 1,8 w in perfecta stare fabricate in USA . http://www.elforum.info/viewtopic.php?f=59&t=132370 Mai putem negocia . Link spre comentariu
ioangigi Postat Noiembrie 19, 2012 Partajează Postat Noiembrie 19, 2012 Salutari tuturor iubitorilor de energie verde! Am o intrebare la voi. Eu sunt un incepator care am confectionat 2 panouri in geam termopan. E foarte important, pentru cei care confectionaeaza home made, sa monteze silicagel in geamuri si sa fie bine siliconate pentru ca altfel iti apare condensul intre geamuri. Dar am o problema! Odata cu venirea toamnei randamentul instalatie a scazut drastic. Mentionez ca am o instalatie formata din 2 panouri 19V/3,5A, asta in conditiile de soare,aceste panouri le-am legat in paralel, un controler PWM 10A, un invertor mic si o baterie auto de 2 ani de 12V/70A. Curentul produs l-am injectat in instalatia unei case de vacanta care imi alimenteaza un sistem de alarma, care in regim de 12 V consuma 300mA, dar alarma este conectata la 220V, instalatia casei. Problema este ca bateria nu reuseste sa se incarce, mai ales acum in perioada de iarna. Eu mai am celule de inca 4 panouri la aceeasi putere. Cum sa procedez mai bine. Va multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum