Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

baston electric

Vizitator

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• notchman

4

• adi_0106

3

• bogdanm

2

• luc

2

Top autori în acest subiect

• 3 săptămâni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...

Ori a uitat m-ul in fata amperilor ori descarcarea dureaza in jurul unei nanosecunde.La 400 KV ar trebui sa fie cam 40 cm de arc electric in aer, adica ar trebui sa aiba cam un metru lungime numai izolatorul.Tesla fans go get it :) .A,si inca ceva :la ceva serios folosesti acumulatori nu baterii de 9 volti obisnuite.Teoretic,daca distanta intre electrozi e de 2.5 cm, ar trebui sa fie alimentati cu minimum 25 KV, la care varfurile electrozilor si frecventa marita reduc mult tensiunea de aprindere a arcului electric.Daca vrei tensiune eu i-ti sugerez sa cumperi o bobina de inductie de dacie la care te poti baza pe 30 KV tensiune maxima( dar la 4 A in primar, are cam 3 ohmi bobina primara) i-ti trebuie o sursa de energie "tzapana" si capacitori destul de mari.PS:m-am jucat o data cu o bobina de dacie si stiu cum "curenteaza" alimentata la 6 v(transformator) cu impulsuri generate de un releu de incarcare mecanic(tot de dacie dar cu ceva "tunning" pe la contacte ca sa vibreze).Incercati ca sa vedeti cat e de "placut" :)

Link spre comentariu

m-am jucat si eu cu vre-o 2 bastoane d-astea. Unu la 100kV, altul la 750kV. se alimentau la o baterie de 9V. Intradevar sunt niste trafuri speciale turnate intr-o rasina speciala. Si ca protectie mai aveau si un eclator intern. Ala de 750kV s-a si ars (spunea si in specificatii - nu mai mult de 2 sec per scanteiere). Dar era asa de frumos cand scotea scantei ca l-am tinut pana s-a ars.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări