Vizitator Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Un set de filme documentare de popularizare de o calitate foarte buna: http://www.learner.org/resources/series ... s&pid=816# Unele mi-au adus aminte de lectiile de chimie demult uitate din scoala generala. Daca nu v-am convins aflati ca: - prezentatorul este profesor la Cornell University si laureat al premiului Nobel pentru chimie - documentarele pot fi vazute gratis, nici macar nu e nevoie sa va faceti cont pe site Tot pe www.learner.org gasiti documentare pentru diferite nivele de scolarizare din multe alte domenii, nu numai chimie. Link spre comentariu
mișa Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Uitindu-ma pe sarite la secvente din filmulete, mi-am adus aminte de o problema care am primit-o in liceu la "Fizica atomica" si anume:Sa se calculeze presiunea intr-un recipient de 1m3 in care se afla o singura molecula de hidrogen.Mie mi-a placut foarte mult aceasta problema ca idee si rezultat, ca rezolvarea-i simpla... Link spre comentariu
Vizitator Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Se dadea si temperatura sau doar volumul si tipul gazului? Link spre comentariu
mișa Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Da, se dadea temperatura: 273.15K (0 grade C) Ideea era sa obtinem un rezultat numeric pentru a invata sa intuim ce inseamna diverse valori numerice si sa le "conectam" cu ce reprezinta ele practic. Link spre comentariu
mișa Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Daca tot a deschis cineva un topic de chimie... Daca cineva doreste cu adevarat sa invete chimie, sfatul meu e sa inceapa prin a citi din "scoarta in scoarta" "Chimie anorganica" de C.D. Nenitescu. (cam 1000 de pagini Foarte bine scrise) Dupa aia...daca mai are chef, 2 volume "Chimie organica" de acelasi autor, groase rau. (mai mult de 1000 de pagini fiecare) Chestia faina e ca sunt scrise atit de frumos, incit unele pasaje iti vine sa le recitesti...Evident daca esti pasionat. Doar dupa ce ai studiat asta poti merge mai departe... Link spre comentariu
NumLock Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Uitindu-ma pe sarite la secvente din filmulete, mi-am adus aminte de o problema care am primit-o in liceu la "Fizica atomica" si anume:Sa se calculeze presiunea intr-un recipient de 1m3 in care se afla o singura molecula de hidrogen.Mie mi-a placut foarte mult aceasta problema ca idee si rezultat, ca rezolvarea-i simpla...simplă problema PV= niu * R*T1 mol H2.....6,023*10^23 moleculex moli.........1 moleculă P = (x * R * T) / Vsunt bou dacă am greşit :rade:P.S. nu mi-a plăcut chimia Link spre comentariu
mișa Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Gresit! Mai citeste inca odata postul meu. Rezultatul numeric conteaza! (si nu e chimie! E fizica! Dumnezeule mare! Chiar toti timpitii din lume sunt in jurul meu?)(alt idiot)Si DA, esti BOU. Trebuia sa nu bei inainte sa postezi. Link spre comentariu
NumLock Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Staţi nu îmi ziceţi aşa din start că sunt idiot . Deci Trebuie să calculez presiunea dintr-un recipient de 1m3 în care se află o singur moleculă de H2 (nu un atom) aflată la temperatura de 273,15K. Păi nu îmi dau seama ce greşesc. niu = N(nr de molecule)/Na (nr lui Avogadro) niu = 1/(6,023*10^23) = 0,166*10^(-23) P = 0,166 * 8,31 * 273,15 * 10^ (-23) Pa = 376,8 * 10^(-23) Pa....şi tot e greşit...nu îmi aduc aminte de valoarea asta deloc... Măcar spuneţi-mi ce greşesc..Sunt bou dar nu daţi cu biciul... *Să se afle presiunea unui gaz dacă volumul V = 1 m3 conţine un număr de N = 2,5.10^28 molecule la temperatura de T = 300 K (k = 1,38.10-23 J/kg). a. 1,03.10^5 N/m2; b. 2,09. 10^5 N/m2; c. 5,4. 10^6 N/m2; d. 8,4. 10^7 N/m2; e. 10,35. 10^7 N/m2. Am aplicat acelaşi raţionament la o problemă asemănătoare găsită pe internet. Valoarea obţinută de mine e cea de la punctul e. Spuneţi-mi că nu e aşa şi nu mai continui.... Link spre comentariu
mișa Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Simplul fapt ca ti-ai dat seama ca e vorba de o molecula si nu de un atom, ma determina sa regret ca ti-am zis ce ti-am zis. Link spre comentariu
NumLock Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Păi chiar aşa era textul problemei...o moleculă de H2. În primul post la regula de 3simplă tot 1 moleculă scrisesem dar fiind şi prea târziu probabil că nu aţi observat. O zi bună! Link spre comentariu
mișa Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 1. Te rog sa nu mai vorbesti cu mine folosind pluralul de politete! Pe net avem rang egal. Doar "cunostintele din cap" ne diferentiaza.2. Da, era in text H2. Important e ca ti-ai dat seama ca e o mare diferenta...Caut un link si-l pun. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum