Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

construcţie microfon

c_anicai

Postări Recomandate

am avut o schemă de amplasare a capsulelor de microfon condensator la un microfon stereo de camera sony, dar am pierdut-o şi alta nu mai găsesc.erau 4 capsule mici, nu stiu exact caracteristicile.poate mă ajută cineva cu o poză şi eventual o schemă, trebuie ceva defazare ?Am o cameră veche analogică svhs m9000 la care sunetul e impecabil dar imaginea lasă de dorit si din motivul acesta nu o mai folosesc. Mai am un GS80 mic la care de asemeni sunetul e bun dar imaginea e ok numai in condiţii de exterior.vreau să folosesc microfonul pe o cameră trv20e care se comportă cât de cât ok, dar sunetul e jalnic, trebuie să fac corecţii în vegas la bass cu +18db şi la înalte de -3db, cam aceiaţi probleme le am şi cu un trv11evreau să fac un microfon care să se comporte mai ok pentru a-l folosi pe cîteva camere mici şi nu am ideie cum să încep.mulţumesc de eventual ajutor.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• c_anicai

4

• remus68

1

• stefanstudio

1

Top autori în acest subiect

poate are cineva un microfon de camera vx1000, sau vx2100 desfăcut să mă ajute cu o poză să văd amplasarea capsulelor, sau de m9000, şi o schemă bloc măcar să îmi dau seama dacă se foloseşte defazaremulţumesc de eventual ajutor

Link spre comentariu

stiam că microfoanele stereo sunt cu două capsule, dar am văzut cândva, (nu mai am poza respectivă) la o camera vx1000 mcrofonul are două capsule condensator (cred că nu electret) pe stânga şi alte două pe dreapta direcţionate bot în bot la o distanţă de circa 1 cm.ştiu că microfoanele condensator nu prea au directivitate, şi atunci mă interesează constructia unui microfon la care să fie o diferenţă totuşi între stânga şi dreapta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări