sckump Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 Intradevar, un Cd player bun si un CD original cu muzica, cam ar trebui sa dea clasa la orice placa de sunet de calculator. Din cate am citit, un DAC (Digital Analog Convertor) pentru calculator, cu conectare de regula prin portul USB, e ceva mai apropiat de calitatea unui CD player, daca si muzica de pe calculator e macar .flac, si nu .mp3 si altele asemenea, fara corectii din soft sau altceva de genul. Link spre comentariu
sckump Postat August 6, 2010 Autor Partajează Postat August 6, 2010 ms ca mi-ai spus, nu m-am gandit la asta. Eu m-am uitat mai mult pe specificatiile ei tehnice. Oricum are tendinta de a se incalzi puternic chiar si la volum mic (aici intervine cred si clasa din care face parte, clasa A e din cate stiu cu randamentul cel mai mic, parca vreo 0.4, dar cu calitatea cea mai buna a semnalului de iesire). oricum, ms de lamuriri.A fost o perioadă cînd Pioneer, Yamaha... dădeau specificaţiile în ''dinamic power'' la 8, 4 şi 2 Ohmi, ajungeau la puteri de stadion.Referitor la încălzire, e puţină reclamă şi acolo, aia nu e clasă A, e pe la începutul ei, altfel ar fi fost nevoie de o pădure de trz, radiatoare cu zecile de kile şi trafo cît bordura. De fapt, au polarizat trz finali pe la 600mVb-e ca să-i deschidă puţin şi aşa să scape de distorsiunile de racordare, cu preţul unei oarecare încălziri, findcă nu stă nimeni să sorteze şi să împerecheze trz finali, spre comparaţie, amplifurile în clasă AB au pe la 500mVb-e, dar necesită împerechere. Se poate scăpa de încingerea inutilă prin reglarea mai jos puţin a polarizării trz finali, cam 550mVb-e. Dar asta merită numai dacă o păstrezi ptr tine. Aşa potoleam multe amplifuri fierbinţi.Clasa AA e o invenţie dintr-un amplif de putere mică, care atacă un amplif de putere cu amplificare unitară, ambele în acea ''clasă A''.Technics au construit diverse variante, la fel şi Denon...ms inca o data de raspunsuri. Este afectat in vreun fel, in timp, amplificatorul daca se incalzeste, sau nu are treaba? Link spre comentariu
zal Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Depinde, pe lîngă trz mai sînt alte piese sensibile la căldură, cond electrolitici de exemplu. Sigur nici trz prefinali nu sînt montaţi pe radiator. Personal nu sufăr să meargă ceva fierbinte (excepţie lămpile), e dovadă de subdimensionare într-un circuit electric, dar nu pot să recomand cuiva să modifice, dacă strică ceva, ar putea da vina pe mine... Numai dacă e exagerată încălzirea se impune un nou reglaj. Încearcă să măsori cumva temperatura în diverse puncte din amplif. Link spre comentariu
mariobe Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 E CUM AI SPUNE LOGAN vs BMWin primul rand egalizatorul winampului e praf,penal, panarama etcsincer folosesc foobar si ma joc cu un egalizator cu un egalizator parametric care e facut de fapt pt winamp ,chiar uniqul de pe aici mi la datmai este unul cu 31 de benzi dar inebunesti daca incerci sa-l pui la zerodupa ce te-ai jucat pe la elin general toate softurile astea sunt niste porcarii sunt niste panarame cu care merita sa te joci in lipsa de ocupatie Link spre comentariu
sckump Postat August 7, 2010 Autor Partajează Postat August 7, 2010 Foobar de regula folosesc si eu sa ascult muzica. Parerea mea ca e mai bun decat winamp-ul si probabil multe alte playere (eu folosesc Secret Rabit Code pe el sau ceva de genul, ca sa "resample-ze" muzica fie la 48, 88, 96 sau chiar 192 kHz, desi fizic nu mai poate readuce muzica la nivelul de CD audio, insa parca se aduce o imbunatatire oarecum). Insa si la el daca activezi equalizer-ul se simte o schimbare de tonalitate si pe Flat. Link spre comentariu
mariobe Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 am atasat doua fisierefoo_dsp_winamp cu ea se pot baga pluguri de winamp in foobar si cealalta e un egalizator Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Foobar de regula folosesc si eu sa ascult muzica. Parerea mea ca e mai bun decat winamp-ul si probabil multe alte playereNu stiu cat de bun e, dar eu unul am inceput sa il folosesc de vreun an pt ca Winamp a devenit mult prea "umflat" si in ultimele versiuni se impiedica intr'o veselie. Am AMIP care imi da jump to file, si nu imi mai lipseste nimic. :daCat despre EQ software vs EQ hardware, eu am un equalizer Electronica Industriala pe 10 benzi pe care am dat "o gramada de bani" (50 lei ), si e mult peste cel din Winamp, mai ales pe inalte. Pe un calculator mai vechi am o placa Creative AWE64 care are corector de ton hardware. Doar bas si inalte, insa tot e o diferenta enorma la claritate fata de un EQ soft. Link spre comentariu
sckump Postat August 7, 2010 Autor Partajează Postat August 7, 2010 La Foobar se pot alege diferite taste ca sa il faci sa semene cat mai mult cu winamp-ul la comenzi (pentru Stop, Play, Search etc.). Si la placa mea Creative am corectii de bass si inalte separate, insa nush daca sunt sau nu hardware. Ce-i drept, pe bass parca se aude mai plin sunetul cand folosesc acel corector de bass, decat daca as mari frecventele de joase din equalizer-ul soft. Link spre comentariu
paul14 Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Ca tot venii vorba de egalizatoare, cel mai profund si placut bass l-am scos dintr-un SE w200 cand activam megabass-ul. Sunet ca acela mai rar; pacat ca a iesit fum din telefon :cry: Pe pc nu merita sa ma complic cu altceva mai destept decat winamp cu egalizatorul pus pe on si reglat de mine. Link spre comentariu
Toader Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 Luati-va o placa de sunet de calitate, folosita in productia muzicala in studiouri si nu o sa mai aveti nevoie de toate equalizerele soft sau hard.Eu folosesc RME Hammerfall si e diferenta fata de orice placa de pana acum imensa.N-am mai folosit eq soft de cand o am. Link spre comentariu
sckump Postat August 8, 2010 Autor Partajează Postat August 8, 2010 De regula o placa buna poate face diferenta, daca insa si sistemul de boxe si amplificator este unul pe masura. Insa si asa, e posibil sa mai ai nevoie de anumite corectii, mai ales pe partea de bass macar. Din cate am inteles un DAC (Digital Analog Convertor) ar fi peste cam orice placa audio ca si calitate a sunetului. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 sckump, orice placa de sunet contine un DAC, pentru iesirea analogica. Ce-ai inteles tu acolo n-are sens. Toate sunt DAC-uri, unele mai bune, altele mai putin... Link spre comentariu
Shambala Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Cred [sper] ca a vrut sa spuna - un DAC separat / de sine statator ... Unele sunt intradevar de clasa mult superioara, dar evident, si pretul urca proportional.In plus conteaza si transportul folosit la ele. ... Deja intram in hi-fi sau audiofilie (Si asa subiectul mi se pare ciudat plasat in aceasta rubrica). Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 8, 2010 Partajează Postat August 8, 2010 Ca tot venii vorba de egalizatoare, cel mai profund si placut bass l-am scos dintr-un SE w200 cand activam megabass-ul. Sunet ca acela mai rar; pacat ca a iesit fum din telefon :cry:Ia'ti altul. Eu am W595, si la fel, sunt foarte multumit de bas. Nu e chiar Meizu M6SL (cine cunoaste stie), insa suna bine pe casti de calitate. Link spre comentariu
sckump Postat August 8, 2010 Autor Partajează Postat August 8, 2010 sckump, orice placa de sunet contine un DAC, pentru iesirea analogica. Ce-ai inteles tu acolo n-are sens. Toate sunt DAC-uri, unele mai bune, altele mai putin...Ma refeream la DAC externe, pe USB. Zic ca am auzit despre ele, pentru ca nu am ascultat unul pana acum, deci nu ma pot pronunta sigur daca e o diferenta asa mare intre un DAC de sine statator (extern) si o placa de sunet oarecare, bineinteles conteaza mult si la ce sistem se face auditia ca sa iti dai seama de diferente, si mai ales sa fie si o muzica necomprimata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum