hpavictor Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Am gasit mai demult acest interesant proiect pe internet , este aproape complet ca detalii de executie si consider ca poate fi de folos celor ce sunt interesati de amplificatoarele de chitara dar inca nu cunosc Soldano SLO100 , precum si celor ce doresc imbunatatirea unor amplificatoare deja existente .Sunt binevenite orice fel comentarii legate de modul de rezolvare a unor solutii tehnice ( pana la urma , nimic nu este offtopic daca este constructiv ) a trafo iesire / retea , a cablarii interne , a alegerii unor componente etc... si evident orice considerati Dvoastra ca trebuie dezbatut cu privire la amplificatoare cu tuburi in general......sunt o gramada de idei , unele probabil bune , altele nu ....asa au considerat ca trebuie sa fie , atat s-au priceput constructorii care si-au pus realizarile pe internet ( bravo lor ! ) ramane ca noi sa invatam din experienta altora , si le multumim pentru eforturile de popularizare a unor scheme de amplificatoare de calitate ! Link spre comentariu
Kosmin Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Din cate am vazut pe la constructorii de headuri acestia nu prea folosesc optopcuploarele alea cu fotorezistor. Unii au zis ca baga zgomot alti au zis ca sunt prea scumpe si se gasesc mai greu. In locul lor s-au folosit relee.In rest mi se pare un proiect bun, avand in vedere ca sunt prezentate toate detaliile, e ideal pt cine se apuca sa-si faca unul in regim DIY. Link spre comentariu
Vizitator Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Cel mai important in cazul unui astfel de proiect este modul in care este cablat(trasee de masa/etc) avind in vedere sensibilitatea ridicata a intrarilor ,la fel de importante fiind si tuburile din preamplificator-in senul sa asigure zgomot redus(triate in special pentru leakage mic catod-filament). Link spre comentariu
Vizitator neculea corneliu Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Sunt multi care au facut clone ale acestor amplificatoare sau similare gen engl sau mesa,dar e atat de subiectiva interpretarea rezultatelor datorata dificultatilor de montaj incat s-ar putea vorbi la nesfarsit.Eu am insistat aproape 5 ani in jurul acestui design si cate incercari tot atatea rezultate diferite.In domeniul high gain datorita lipsei intentionate a reactiei negative poti obtine n caracteristici valabile toate, dar diferite ca nuanta.E prea greu de apreciat calitatea la un amplificator al carui deziderat e accentuarea distorsiunilor care pot fi, dupa cum se stie, de mai multe feluri.Totusi noile softuri de recabinet-ing si noile stadarde din domeniul inregistrarilor vor reduce drastic aria de folosire a acestor head-uri doar la nivel de club sau reprezentatie live.Degeaba faci amp-uri deosebit de performante cand nu ai nici macar un studiou de inregistrari macar de nivel european in toata tara.Cu ce inregistrezi nuantele si mai ales cu cine?Cu ingineri de sunet care vor sa se auda toate instrumentele unele peste altele si toate la nivel maxim?Cati chitaristi solo buni ati auzit in Romania?In plus, cati pot canta ceva coerent si in acelasi timp original pe high gain?Problema tehnica devine o problema de abordare personala a cantaretului.Sunt o multime de chitaristi deja care baga o pedaluta de doi lei intr-un plexi sau vox si nu mai au pretentia ca sa le faca cineva un mesa nereusit.Mesa sau soldano pot fi facute doar de mesa si soldano pentru ca ajunge sa modifici un traseu de semnal si ai alt sunet la un high gain.Asta nu denigreaza munca nimanui de a copia, dar cine zice ca poate clona un high gain nu stie ce spune.High gain-ul nu poate fi definit.Am intalnit atatea variante de high gain si clone la variante de high gain incat pot sa jur ca nu exista clone adevarate high gain decat daca le copiezi integral, piesa cu piesa si traseu cu traseu pe cele originale.Pot fi obtinute lucruri mai degraba originale prin adaptarea unor noi componente intr-un high gain.Pentru asta ar trebui sa pledam mai degraba in acest domeniu.Cei care fac copii de head-uri pierd timp si bani negandind de ce americanii fac noi tipuri de amplificatoare in loc sa le copie pe cele deja existente.E un subiect deschis si total subiectiv. Link spre comentariu
blue Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 D-le . ., orice amplificator cu tuburi poate fi reprodus si sa sune la fel ca originalul cu conditia ca transformatorul sa fie cel putin la fel de bun , in rest etajele pot fi verificate separat ocolind corectile si in final un test cu toate etajele conectate. Nu exista trasee magice ci doar corecte, componente sa fie de buna calitate si amplasare optima asa ca te asigur ca orice se poate clona bineinteles daca se respecta dretul de autor, ma rog, o alta discutie ! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Sunt multi care au facut clone ale acestor amplificatoare sau similare gen engl sau mesa,dar e atat de subiectiva interpretarea rezultatelor datorata dificultatilor de montaj incat s-ar putea vorbi la nesfarsit.Eu am insistat aproape 5 ani in jurul acestui design si cate incercari tot atatea rezultate diferite.In domeniul high gain datorita lipsei intentionate a reactiei negative poti obtine n caracteristici valabile toate, dar diferite ca nuanta.E prea greu de apreciat calitatea la un amplificator al carui deziderat e accentuarea distorsiunilor care pot fi, dupa cum se stie, de mai multe feluri.Totusi noile softuri de recabinet-ing si noile stadarde din domeniul inregistrarilor vor reduce drastic aria de folosire a acestor head-uri doar la nivel de club sau reprezentatie live.Degeaba faci amp-uri deosebit de performante cand nu ai nici macar un studiou de inregistrari macar de nivel european in toata tara.Cu ce inregistrezi nuantele si mai ales cu cine?Cu ingineri de sunet care vor sa se auda toate instrumentele unele peste altele si toate la nivel maxim?Cati chitaristi solo buni ati auzit in Romania?In plus, cati pot canta ceva coerent si in acelasi timp original pe high gain?Problema tehnica devine o problema de abordare personala a cantaretului.Sunt o multime de chitaristi deja care baga o pedaluta de doi lei intr-un plexi sau vox si nu mai au pretentia ca sa le faca cineva un mesa nereusit.Mesa sau soldano pot fi facute doar de mesa si soldano pentru ca ajunge sa modifici un traseu de semnal si ai alt sunet la un high gain.Asta nu denigreaza munca nimanui de a copia, dar cine zice ca poate clona un high gain nu stie ce spune.High gain-ul nu poate fi definit.Am intalnit atatea variante de high gain si clone la variante de high gain incat pot sa jur ca nu exista clone adevarate high gain decat daca le copiezi integral, piesa cu piesa si traseu cu traseu pe cele originale.Pot fi obtinute lucruri mai degraba originale prin adaptarea unor noi componente intr-un high gain.Pentru asta ar trebui sa pledam mai degraba in acest domeniu.Cei care fac copii de head-uri pierd timp si bani negandind de ce americanii fac noi tipuri de amplificatoare in loc sa le copie pe cele deja existente.E un subiect deschis si total subiectiv.eu am construit patru clone de Soldano 100,toate se aud la feltonul unui amplificator de chitara se poate schimba folosind alt traf de iesire si prin modificarea unor valori de componenteeu sunt adeptul releelor,nu ca ar fi scumpe optocuploarele dar nu-mi plac miecele patru clone au fost comenzi ,nu mi place sa fiu "COPIAC" ma straduiesc sa concep eu schemeleSLO100 este un amplificator extrem de nervos,nu este recomandat incepatorilor in ale cintatului la chitarafiind hi-gain nu prea te iarta daca dai "gherle",amplifica si cea mai mica atingere a corziischema originala are niste mici capcaneuna este pe canalul de clean,cu rezistenta de 39k ,care pune grila triodei nr2 la masa ,se aude prea incetacea valoare trebuie marita,cit ?? asta nu mai spun ....realizarea polonezului o stiu ,mai sunt si alte clone de slo100 pe net,am vazut citeva la care firele care duc la filamente nu ereau torsadate,si trecea un frumos CA prin ele,toate aratau foarte estetic ,nu stiu cum se descurcau cu brumul,daca nici firele de filament nu sunt torsadatela nimeni nu am vazut cablu ecranat la mufe sau potentiometredomnilor sunt frumoase dar mai frumoase sunt ale noastre,ca sunt facute de noiobserv ca ne pricepem foarte bine in ai lauda pe altii si pe noi nu,cred ca suntem poporul cu cel mai mare compex de inferioritate din lumece nu avem si noi un VTP,misa,lazaroiu,valderama,blue,sebi_c,si altii care nu -mi vin acum in cappe mine ma cam lasa rece ce fac altiiumblind pe net am observat ca cei de afara copiaza la greu ,si acolo sunt citiva care concep cautati pe net si numarati constructiile noi realizate anul acesta de straini,le numeri pe degete,pe elforum sunt mult mai multeeu nu ma uit peste gard,stau la mine in curte si ma mindresc cu romanii de pe elforum!!!! sa se mai uite si altii la noi si sa nu se mai creada superiori Link spre comentariu
hpavictor Postat August 19, 2010 Autor Partajează Postat August 19, 2010 Frumos din partea ta , ai o viziune foarte romantica si optimista ! Si eu sunt de aceeasi parere cu tine , si consider ca sunt destui cei nenumiti de tine , colegi de forum , unii orgoliosi , altii mai moderati , dar cu totii inimosi ! Scopul pentru care am postat aceste idei de realizare ale altor constructori , cu posibilitati si resurse deosebite , aproape de neimaginat pentru Romania , este pentru a oferi sperante si idei celor de viseaza la momentul cand vom iesi din starea de lehamite si cu mult entuziasm sa avem si noi cu ce sa ne laudam , sa ne mandrim , dar sa existe si o oarecare recunoastere din partea beneficiarilor ( muzicieni sau chiar ascultatori de programe LIVE ) sau recompensa materiala ( un vis cam indepartat ! ) care sa unga tot mecanismul proiectarii , productiei , manoperei , calibrarii etc si cu bineasteptate satisfactii !Tuturor va urez auditii de calitate si succes in constructii de calitate ! Link spre comentariu
Kosmin Postat August 19, 2010 Partajează Postat August 19, 2010 Eu zic sa ramanem la Soldano, comparatiile intre etnii nu isi au locul aici. Oricum chiar daca cei amintiti de Victor s-ar apuca de construit asa ceva nu stiu ce ar putea sa iasa daca nu au scoala...asadar subiectu lui victor se poate dezbate la bodega Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat August 20, 2010 Partajează Postat August 20, 2010 Eu zic sa ramanem la Soldano, comparatiile intre etnii nu isi au locul aici. Oricum chiar daca cei amintiti de Victor s-ar apuca de construit asa ceva nu stiu ce ar putea sa iasa daca nu au scoala...asadar subiectu lui victor se poate dezbate la bodega corectapar din ce in ce mai multe idei xenofobe,rasiste,nationaliste ,atacuri la minoritatile sexuale ,pe forummai calm domnilor! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum