Vizitator Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Buna seara, Exelenta ideia! "Voi incepe cu inceputul" sa comparam cele doua tuburi conform catalogului: ECH81 http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_ech81.html PCH200 http://www.radiomuseum.org/tubes/tube_pch200.html Si acum sa incepem ECH81 versus PCH200 Deci partea de heptoda ECH81 merge la 250V anodica pe cand PCH200 merge la 14V anodica! Sectiunea de trioda ECH81 se alimenteazala 250V spre deosebire de PCH200 care are nevoie doar de 100V! Si tensiunile de filament evident diferite: 6,3V la ECH81 si 9V la PCH200. Tensiunile si curentii pe grile evident diferiti... Cred ca PCH200 se preteaza in montaje echivalente cu ECH81 dar alimentate la joasa tensiune; Singura problema de testat ar fi daca partea de trioda PCH200 functioneaza undeva la 14V in cazul asta lampa ar fi exceptionala pentru aplicatia propusa Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 Atentie la curentul anodic la partea hexoda din PCH200 Sunt toate premizele sa functioneze corect la 12V anodica Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 22, 2010 Partajează Postat Septembrie 22, 2010 P C H 200 E REVELATIA SERII... (Yes! pe cerul instelat se vede luna plina la Pitesti) Deja e in zoom-ul meu si cred ca si in atentia userilor care vor sa construiasca montaje la Ua redusa. Link spre comentariu
mila Postat Septembrie 23, 2010 Partajează Postat Septembrie 23, 2010 Va mai supun atentiei...o ciudatenie...ca sa vedeti ca imaginatia nu are limite si ca se pot folosii intr-un radio componente la care nici nu va ganditi! http://www.qrss.thersgb.net/VFD-Regen.html Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 25, 2010 Partajează Postat Septembrie 25, 2010 Tot o "ciudatenie" este si folosirea cu succes a unui VFD pe post de ochi magic foarte interesant articolul : Un ochi cu un ecran fluorescent (VFD) : http://www.cfp-radio.com/realisations/r ... ux-01.html Din nefericire un circuit cu tub VFD poate fi mai scump decat un simplu ochi magic, nu prea se merita investitia... Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 13, 2010 Partajează Postat Noiembrie 13, 2010 P C H 200 E REVELATIA SERII... (Yes! pe cerul instelat se vede luna plina la Pitesti) Deja e in zoom-ul meu si cred ca si in atentia userilor care vor sa construiasca montaje la Ua redusa. Montajul cu PCH200 a fost realizat si asa cum era de asteptat functioneaza exceptional >>>>>aici Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 26, 2010 Partajează Postat Noiembrie 26, 2010 O varianta a receptorului cu PFL200 in banda de unde scurte este prezentata in schema atasata.Utilizarea circuitului de intare dublu accordat duce la cresterea selectivitatii. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 10, 2010 Partajează Postat Decembrie 10, 2010 Am construit receptorul CB intr-o varianta cu tuburi 6K13P si PCL86 si am facut niste teste deocamdata fara amplificatorul RF.Receptioneaza binisor traficul de pe canalul 22 autostrada A1 (cam 10km distanta) insa se poate si mai bine, etajul de RF sigur va rezolva problema. Cel mai probabil voi folosi inca un 6K13P (cel care se vede legat cu fire deocamdata pt a intregi circuitul de filament serie) ori un montaj cascod cu ECC85 sau PCC189 si reglaj de "gain".Montajul este cu superreactie, intrucat la noi se foloseste MF in comunicatiile CB.Daca va functiona asa cum ma astept, voi impinge gluma tehnica si mai departe: intentionez sa-l montez la bordul masinii, bineinteles dupa ce va primi o carcasa frumoasa Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Felicitari pentru realizare! Pentru varianta utilizarii portabile pe masina va fi necesar un invertor 12V/200V sau adaptarea receptorului pentru tensiuni anodice reduse (mai dificil). Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Multumesc, te felicit la randul meu pentru realizarile tale.In ce priveste alimentarea la 12V, invertorul va fi solutia dar mai intai sa maresc putin sensibilitatea receptorului ...Cu 6K13P si PCL86 nu am nici o sansa de functionare la tensiuni anodice reduse.Pe vremea receptoarelor pe lampi destinate autoturismelor, se folosea un fel de buzzer si un traf pentru obtinerea inaltei tensiuni. Destul de interesant, as incerca din curiozitate dar nu prea stiu cum sa-l fac Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Am reproiectat cu ajutorul aplicatiei Circuit Wizard un invertor clasic cu doi tranzistori care, pe vremea lui Ceausescu, se vindea in targul din Pitesti pentru amorsarea tuburilor cu Ne.Tensiunea de iesire este in jur de 200V, in functie si de transformatorul utilizat.Aplicatia invertorului pentru tuburi este, in cazul de fata, recomandata pentru un consum anodic pana in 100mA.Desi nu apare figurat in captura 2D a placii cu piesele, trebuie obligatoriu un radiator pentru "solidul" 2N3055Am urcat si o poza cu un invertor recuperat cu tranzistorul KU607 si traf pe ferita. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Interesanta schema, cred ca e nevoie acolo de un transformator de retea de vreo 6-7 cmp care sa suporte un curent in jur de 4A in infasurarea primara de 6V, pentru a elibera cei 20W in secundar (200V/0.1A).In cazul receptorului meu, consumul anodic aste in jur de 40mA deci merge si un traf mai mititel. Voi experimenta asta Link spre comentariu
Vizitator Postat Decembrie 11, 2010 Partajează Postat Decembrie 11, 2010 Invertorul recuperat cu tranzistorul KU607, reuseste sa aprinda doua tubulete cu Ne la stralucire maxima, pe o sectiune a trafului de 1cmp. hb3uWyNmnCo Link spre comentariu
deneinvins Postat Ianuarie 8, 2015 Partajează Postat Ianuarie 8, 2015 Readuc acest topic in discutie ..... Schemele cu aplicatii radio ale tubului PFL200 care au fost postate in 2010, nu mai sint disponibile. Daca le mai aveti, le puteti posta inca o data ? Daca aveti alte scheme cu aplicatii radio (FM si nu numai) cu tubul PFL200, PCH200 sau alte tuburi, le puteti posta ? Multumesc ! Link spre comentariu
Untold Postat Ianuarie 10, 2015 Partajează Postat Ianuarie 10, 2015 (editat) Va salut cu respect! Trei (3) scheme am eu, le atasez aici. Toate 3 sunt de la Dl. Overseas (Cristian74). Editat Ianuarie 10, 2015 de Untold 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum