Vizitator vik36 Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Salutari tuturor,am nevoie de un sfat ,e vorba de o sursa de la o imprimanta HP care are:Input :100-240v-1A 50-60HzOutput:40W Max +32v-940mA LPS +16V -625 mAAs dori sa folosesc iesirea de 32v dar am nevoie de un curent maxim la iesire de 0,28mA .Am inteles ca se poate face limitarea curentului cu rezistente serie,becuri sau diode speciale de limitare 1N5285 de ex.Nu am experienta in astfel de operatiuni de aceea va cer sfatul:) Link spre comentariu
Spitfire Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 0,28mA?Adica 280 microamperi?! Sau 0,28A? Pt. 0,28A R=4,46 ohmi. Link spre comentariu
Relav Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 La ce vrei sa folosesti 32V cc ? Numai daca alimentezi un montaj care necesita curent constant este necesara limitarea curentului. Dar dupa cum vad nu prea le ai cu electronica (electrotehnica). De la o sursa de 32V si 940 mA poti alimenta orice consumator care nu consuma mai mult de 940 mA. Link spre comentariu
Jimmy Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Ce vrei sa alimentezi defapt? Daca pe consumator scrie ceva de genul "Max. current xxA" nu ai nevoie de nici o limitare. el trage cat are nevoie.EDIT: Relav a fost mai rapid Link spre comentariu
Vizitator vik36 Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 Jimmy ,e vorba de o instalatie pt electroliza si este indicat sa nu depaseasca curentul valoarea de 0,5 ideal ar fi 0,25-0,28mA.Deci nu este vorba de un consumator care sa ,,traga''cat curent vrea el:)Relav as avea nevoie de 30 ,dar daca acest alimentator are 32v:) si da am precizat de la inceput ca ,,nu prea am experienta in limitarile de curent''!Spitfire da corect 0,28mA am scris,intre 0,25 si 0,5mA ar fi ok.Multumesc tuturor pt raspunsuri,as dori o solutie cat mai simpla daca este posibil:) Link spre comentariu
Spitfire Postat August 4, 2010 Partajează Postat August 4, 2010 instalatie pt electrolizaLa curentul ala(280uA) o fi vorba de electroliza unui neuron, ceva medical, sau electroliza a catorva molecule de solutie salina de plutoniu... de regula, in electroliza, se folosesc curenti de amperi, ba chiar zeci/sute de A... Link spre comentariu
Vizitator vik36 Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Da varianta cu LM317 prezentata de Spitfire mi se pare cea mai simpla.Smart Spitfire ,very smart da ai dreptate este vorba de ceva medical!Impropriu am denumit procesul electroliza de fapt este vorba de o metoda de obtinere a argintului electrocoloidal denumita ,,metoda de joasa tensiune ''in apa distilata!Ceva link-uri despre subiect: http://www.ne-cenzurat.ro/index.php?opt ... &Itemid=35 Diferite metode de obtinere: http://www.quantumbalancing.com/makeyourowncs.htm Multumesc mult pt raspunsuri! Link spre comentariu
Relav Postat August 5, 2010 Partajează Postat August 5, 2010 Abia acum imi dau seama pentru ce m-a consultat un prieten in legatura cu o sursa care sa dea un curent de 0,5 ma. Nu mi-a spus decat ca vrea sa faca o "electroliza" cu apa distilata si un electrod de argint. La un incarcator de 9 V i-am pus in serie cu baia de electroliza o rezistenta care sa limiteze curentul la 1 mA considerand electrozii in scurt. Surpriza . curentul era ff mic aproape nemasurabil(dupa spusele lui) asa ca avind un alt alimentator care scotea 11,5 V l-a conectat direct la electrozi. Acum avea 0,35 mA.Avand in vedere ca nu este necesar ca acest curent sa fie constant ci in limite 0,35-0,5 mA este suficienta inserierea unei rezistente determinata prin tatonare. Pe timpul "electrolizei" rezistenta baii de electroliza nu se modifica semnificativ, asa ca nu este necesara folosirea unui circuit care sa debiteze curent constant. Doar nu ii fi din Alba Iulia (chiar prietenul de care am vorbit) ? Link spre comentariu
Vizitator vik36 Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Nu sunt din Alba Iulia:)Eu sunt din Maramures:)Relav daca inseriezi o rezistenta limitezi si valoarea tensiunii din cate stiu eu nu doar curentul!Dupa multa lectura si studiu asupra acestui subiect am ajuns la concluzia ca tensiunea trebuie sa fie de 30v si curentul 0,28!Teoretic curentul trebuie sa fie 0,155mA/cm2 bineinteles ca depinde si de forma electrozilor ,am considerat ca majoritatea vor folosi sarma de argint fiind ceea mai accesibila!LM 317 parea o solutie dar dupa un pic de studiu am descoperit ca el poate limita curentul minim doar pana la 5mA,asa ca solutia este data de LM334Z! Link spre comentariu
Relav Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 vik36 Limitarea de curent se bazeaza pe scaderea tensiunii aplicate consumatorului. Daca rezistenta baii de electroliza este (sa presupunem) de 30 komi cu 30 v vei avea un curent de 1 mA. Dar tu vrei sa ai 0,33 mA. Atunci vei avea nevoie de o tensiune de 0,33 mA x 30 komi = 10 V. Si regulatorul de curent constant (cu circuit integrat sau nu) va face acelasi lucru, va reduce tensiunea astfel incat sa ai 0,33 mA . Pentru o anumita valoare a unei rezistente prin care vrei sa treaca un anumit curent trebuie sa-i aplici la borne o tensiune U=RxI , nu-i asa? Link spre comentariu
Vizitator vik36 Postat August 6, 2010 Partajează Postat August 6, 2010 Da Relav e corect ceea ce spui!Intrebarea mea initiala era pot sa pastrez tensiunea alimentatorului in jurul valorii de 30v si sa scad curentul la maxim 0,28mA?La asta incerc sa gasesc o solutie! Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 1.Fa un traf ,bobinat cu sarma pt curentul dorit,urmat de o punte redresoare si un stabilizator de tensiune.2.Limitare de curent cu circuit crowbar.(cu 2 tranzistoare/Q+SCR)Varianta cu crowbar e potrivita la ce vrei sa obti(cu ce ai la indemana). Link spre comentariu
Relav Postat August 7, 2010 Partajează Postat August 7, 2010 vik36 Fa o proba cu alimentatorul ce il ai (30 V) si vezi ce curent trece prin baia de electroliza? Poate ca va trece 0,28 mA asa cum ai citit tu in documentatie. Sunt curios sa vad cum s-ar putea face un traf care sa scoata in secundar 0,3 mA. Cred ca ar trebui bobinat cu sarma de 0,05 mm diametru. Si nu cred ca e foarte important ca acel curent sa fie constant cat sa nu depaseasca o anumita valoare. Fa un test si mai discutam. Link spre comentariu
Vizitator vik36 Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Da Relav cam greu de bobinat un traf care sa scoata in secundar 0,3mA:)Am facut o proba curentul urca la 3 mA dupa vreo 25 min!Ideal este sa nu treaca de 1mA asa ca in prima faza am limitat cu un semireglabil curentul la 1mA,acum am tensiune de 2,5v pe electrozi.Daca limitez la 0,3mA tensiunea devine foarte mica sub 1V!Am sa incerc sa fac electroliza asa cu limitare la 1mA sa vad ce iese:) Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat August 10, 2010 Partajează Postat August 10, 2010 Altfel spus,limitarea curentului ,la o tensiune data,se face prin scurtcircuitarea controlata cu ajutorul circuitului numit popular crowbar. . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum